Nogomet

Pomemben Iličićev prispevek k visoki prvenstveni zmagi Atalante

Bergamo, 04. 03. 2021 00.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši Atalante, pri katerih je Josip Iličić začel v prvi postavi, so v 25. krogu italijanske lige premagali Crotone s 5:1. Genoa Mihe Zajca je gostila Sampdorio in igrala 1:1, z enakim izidom pa se je končal tudi dvoboj drugouvrščenega Milana in Udineseja. Iličić je k zmagi Bergamaskov prispeval zadetek in podajo.

Atalanta je na tekmi proti Crotoneju povedla v 12. minuti, ko je po podaji našega Josipa Iličića zadel Robin Gosens. Gosti pa so izenačili v 23. minuti prek Simyja. V drugem polčasu sta Jose Palomino in Luis Muriel ekipi iz Bergama hitro priigrala prednost s 3:1, v 58. minuti pa se je med strelce vpisal še Iličić, ki je igral celo tekmo. V 85. pa je za potrditev visoke zmage zadel še Aleksej Mirančuk.

Statistika tekme: Atalanta vs Crotone
Statistika tekme: Atalanta vs Crotone FOTO: Sofascore.com

Genoa, pri kateri je Miha Zajc igral celotno srečanje, je na mestnem derbiju s Sampdorio povedla v 52. minuti prek Davideja Zappacoste, gosti pa so izid poravnali v 77. minuti z golom Lorenza Tonellija.

Milan je gostil Udinese in se znašel v zaostanku v 68. minuti, ko je zadel Rodrigo Becao. Točko je rdeče-črnim rešil Franck Kessie, ki je v sedmi minuti sodniškega dodatka uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Na preostalih tekmah 25. kroga italijanskega državnega prvenstva sta se Sassuolo in Napoli razšla s 3:3, Fiorentina je izgubila z 1:2 proti Romi, v 88. minuti je zmagoviti gol dosegel Amadou Diawara, Benevento je z 0:3 izgubil proti Veroni, Cagliari pa je z 1:0 odpravil Bologno.

Italijansko državno prvenstvo, 25. krog, izidi:
Sassuolo - Napoli 3:3 (2:1)
Fiorentina - Roma 1:2 (0:0)
Milan - Udinese 1:1 (0:0)
Atalanta - Crotone 5:1 (1:1)
(Josip Iličić je igral celo tekmo in dosegel gol in podajo za Atalanto). 
Benevento - Verona 0:3 (0:2)
Genoa - Sampdoria 1:1 (0:0)
(Miha Zajc je igral celo tekmo za Genoo). 
Cagliari - Bologna 1:0 (1:0)
Lazio - Torino preloženo
Juventus - Spezia 3:0 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

​​​​​​​
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.