Nogomet

Portugalci in Norvežani našli rešitev: prvi v Torino, drugi v Malago

Torino, Lizbona, Oslo, 05. 03. 2021 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalska nogometna zveza je sporočila, da bo portugalska izbrana vrsta kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022 začela na nevtralnem terenu. Za prizorišče dvoboja z Azerbajdžanom so izbrali Torino oziroma stadion Juventusa, kjer igra prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Ronaldo (na fotografiji) med tekmo z Juventusom
Ronaldo (na fotografiji) med tekmo z Juventusom FOTO: AP

Tekmo z Azerbajdžanom 24. marca so Portugalci iz Lizbone prestavili v Torino, glavni razlog pa so "koronske" omejitve in morebitne karantenske zahteve za igralce, ki bi prišli na Portugalsko. Ta se v zadnjih dneh spopada s povečanim številom okužb.

Portugalska nogometna zveza (FPF) se je v zapisu na spletni strani, kjer je pojasnila razloge za takšno odločitev, tudi zahvalila vsem vpletenim za razumevanje, še posebej pa Italijanski nogometni zvezi, oblastem in Juventusu za pomoč v teh negotovih časih.

Po tej "domači" tekmi bodo v prvem kvalifikacijskem terminu aktualni evropski prvaki igrali še dve v gosteh, 27. marca v Srbiji in 30. marca v Luksemburgu. Za podoben korak so se sicer že prej odločili tudi Norvežani, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Tekmo s Turčijo 27. marca so prestavili v špansko Malago.

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
05. 03. 2021 14.05
+1
Prvi zvezdnik CR.HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, vic meseca in leta, ne tedna.