Nogomet

Portugalci ogorčeni po veliki sodniški napaki na Marakani: 'Tega samo norec ne vidi'

Beograd, 29. 03. 2021 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Enega od zanimivejših kvalifikacijskih obračunov za svetovno nogometno prvenstvo, ki ga bo pozimi naslednje leto gostil Katar, smo lahko spremljali na beograjski Marakani, kjer sta se pomerili reprezentanci Srbije in Portugalske. Slednja je v prvem polčasu povsem nadigrala četo legendarnega Dragana "Piksija" Stojkovića, v nadaljevanju pa je popustila in dopustila domači izbrani vrsti, da se je z zadetkoma Mitrovića in Kostića vrnila v igro. Po tekmi pa najbolj buri duhove nepriznan zadetek Cristiana Ronalda v sodnikovem dodatku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po počasnem posnetku in z več zornih kotov se je dalo jasno videti, da je po strelu kapetana portugalske nogometne izbrane vrste Cristiana Ronalda žoga s celotnim obsegom prešla golovo črto, a je piščalka glavnega sodnika srečanja med domačo Srbijo in aktualnim evropskim prvakom (2:2) Dannyja Makkelieja ostala nema. 

Lahko si samo predstavljate, kaj se je dogajalo po zaključnem sodnikovem žvižgu; portugalski reprezentanti se nikakor niso mogli sprijazniti s sodniško odločitvijo, da ostane pri neodločenih 2:2, razgrete strasti pa je na novinarski konferenci miril selektor Fernando Santos. "Sodnik je le nekaj trenutkov po koncu tekme priznal svojo napako in se zanjo tudi opravičil. A zdaj je prepozno, je, kar je," je skušal ostati miren Santos, ki je na nedeljski tekmi na zelenici Rajka Mitića lahko videl različna obraza svoje reprezentance. "To je nedopustno. Da ne vidiš tako očitnega zadetka ... Tega samo norec ne vidi," je le nekaj zapisov v portugalskih medijih po remiju njihove izbrane vrste.

Cristiano Ronaldo je zaradi napačne sodniške odločitve ogorčen zapustil zelenico Rajka Mitića v Beogradu.
Cristiano Ronaldo je zaradi napačne sodniške odločitve ogorčen zapustil zelenico Rajka Mitića v Beogradu. FOTO: AP

V prvem polčasu so Portugalci povsem nadzorovali potek srečanja. Z zgodnjima zadetkoma člana Liverpoola Dioga Jote so gostje povedli z 2:0 in imeli vse niti igre v svojih nogah, nato pa je prišel precej slabši drugi polčas, ki ga je Srbija na drugi strani odigrala taktično precej bolje ter tako zasluženo prišla do velike točke. To, kar je na veliko žalost nevtralnih ljubiteljev nogometa zaznamovalo obračun v srbski prestolnici, se je zgodilo globoko v sodnikovem dodatku, ko se je na dolgo diagonalno podajo soigralca perfektno odzval Cristiano Ronaldo in s prefinjenim udarcem pod vratarjem Dmitrovićem že videl žogo v mreži ter posledično tesno zmago svoje reprezentance. Toda na začudenje mnogih je ostal brez nje in živcev, saj je še pred zaključnim žvižgom sodnika Makkelieja z vidnim protestom zapustil igrišče.   

Oškodovani Portugalci so se zavili v molk in niso želeli javno obračunati z Makkeliejem. Na Twitterju se je oglasil le 'glavni osmoljenec' Ronaldo, ki je zapisal: "Biti kapetan portugalske reprezentance je eden od največjih privilegijev v mojem življenju. Vedno sem in bom dajal vse od sebe za ta sveti nacionalni grb, toda obstajajo še težje stvari v naših življenjih, ki jih je treba reševati. Še posebej ko začutiš, da ti je bila storjena krivica. Dvignite glave in se soočite z  novim izzivom. Takoj! Gremo naprej, Portugalska!"

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (136)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
30. 03. 2021 15.11
Treba se je vprašat zakaj so tako nastrojeni proti ronaldu...pa boste dobili odgovor na vse...
fant33
30. 03. 2021 10.55
Roglič šampion
30. 03. 2021 09.28
-1
Razvajen otrok. S temi zmerjate Ronalda. Naj vas razsvetlim z bekaterimi dejstvi. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro je odrascal v revscini. Njegova druzina je bila zelo revna. Pa poglejte do kam je clovek prisel. Govora je o morda najvecjem garacu v nogometni zgodovini. Cloveku ki naj bi imel treninge na najtezjem moznem nivoju za cloveka. In njemu pravite, da je razvajen otrok. Kdor pa dvomi o tem da spada med najboljse igralxe vseh casov pa naj si pogleda njegove stevilke. Stevilke ne lazejo. Tisti ki pljuvate po njem se pa zamislite. Tudi sam ne podpiram njegove poteze na rekmi s Srbijo, a glede na situacijo je vseeno lahko njegova jeza razumljiva. Tisti ki ga pljuvate pa naj vam povem da pljuvate po po mnenju nwkaterih najboljsem nogometasu vseh casov. Zame je pred njim le Messi, oba pa krepko pred vsemi.
resnicaosvobaja
30. 03. 2021 12.01
+0
"Razvajen otrok" se nanaša na njegovo obnašanje in stanje duha od 2008 dalje in ne na njegovo otroštvo. Kako lahko to okarakteriziraš kot zmerjanje. To je eden krajših opisov karakterja , ki je njegova stalnica vselej, kadar ni po njegovem, tudi takrat ,ko mu to ne pripada. Ta dogodek s Srbijo je izjema vseh nepravilnih sodniških odločitev v korist Ronalda in teh je toliko, da moram že samo pri Srbiji poudariti, da gre za zadnji obračun . In izjema potrjuje pravilo. Največji dosežek Ronalda pa je , da so ga primerjali z Messijem, kolikor se je pač dalo na silo...
resnicaosvobaja
29. 03. 2021 21.55
+6
@cripstoned ....šalabajzer...pravzaprav sta oba z Ronaldom
cripstoned
29. 03. 2021 21.13
-7
medtem ko na ostalih portalih drzav iz bivse jugoslavije vsi priznavajo da je bila portugalska oskodovana samo pri nas resnicaosvobaja in ostali pljuvajo...saj ne bi bilo nic narobe ce v imenu ne bi imel resnice v realnosti pa laze samega sebe....nic drugace ni z omenjimi hejteri ronalda...kaj vam je storil obrez iin to preko tvja...hahahahaa
Konan
29. 03. 2021 21.28
+6
Saj priznamo gol, samo odpade se nam da se ronciju vračajo pokradene tekme, a si se nisi prišel gor, lrj ni ga boljšega zadoščenja kot njega videt cmizdravega, naj da roko zdaj igralcem bayerna, atletica, juventusa, in se in se ekipam, upam da se večkrat doživi to
Neznanec444333
29. 03. 2021 20.47
+1
zato pa je VAR
Lucky
29. 03. 2021 20.31
+7
Nekako so mi začeli brisati komentarje in moram še enkrat probati. Ronalda že dolgo dolgo nisem gledal, ampak komentatorjem je za verjeti, da se je zgodila krivica. Pri zadevi je vsaj toliko šokantno metanje kapetanskega traku po tleh. Namreč, na vsakem koraku gledamo pozive k fair playu. Njegova gesta bi odslej morala biti na vsakem plakatu, prekrižano z velikim črnim X, to se ne sme početi. Za razne cripse in halarje je sicer prepozno. Je pa veliko mladih, ki ga spremljajo in lahko pomislijo, da će si kralj instagrama, ti je za dosego tvojih ciljev dovoljeno vse.
Vladimir.Krutov
29. 03. 2021 21.10
+1
Brisanje komentarjev je res čudno...se sprašujem zakaj ker nikogar ne ponižujem...
resnicaosvobaja
29. 03. 2021 20.04
+10
Razvajen otrok...edino kar pa me je presenetilo pri Ronaldu je dejstvo, da ni edinec...
resnicaosvobaja
29. 03. 2021 19.42
+10
Še enkrat povem...če bi se Messi za vsak tretji regularni gol , ki mu ga razveljavijo tako razburil kot se je Ronaldo, bi ga še jaz imel poln kufer
Konan
29. 03. 2021 19.32
+11
Kaj se kr to pogrevajo cmere portugalske
resnicaosvobaja
29. 03. 2021 19.58
+9
To je pravi vodja ,kadar ena cmera naredi ves narod cmerast
ddolores
29. 03. 2021 18.49
+11
Ko je v sezoni 2017 madžarski sodnik v podaljšku tekme četrtfinala LP Real - Bayern pustil Cmeraldu, da je dal 2 gola iz offsida, se je ves svet zgražal.Ko je angleški sodnik na povratni tekmi četrtfinala 2018 Real - Juventus pri rezultatu 0:3 (prva tekma je bla tud 0.3) do 98 minute čakal na dotik v kazenskem, se je tudi ves svet zgražal, ko je dobil Cmerko penal za darilo....haha zdaj se pa Cmeraldo zgraža. Ubogi portugalci imajo v skupini Azejberdžan in Liechenstein, zdaj še na SP ne bodo šli, če mu ne bodo Cmerku po enem tednu priznali gol! In to se bo tudi zgodilo - boste videli!
resnicaosvobaja
29. 03. 2021 18.40
+7
VAR je naredil nogomet bolj pošten, vendar ni izkoristil vsega, kar je obetal in česa je zmožen... Danes ne govorimo več o prepovedanih položajih in to je prva stopnica
Tine Košir
29. 03. 2021 18.04
-10
Zanimivo, ker je gol dal Ronaldo so komentarji kakršni so, če bi isto storil Mesi bi bilo pa OK?????
samomojemnenje
29. 03. 2021 18.13
+6
Ne bi bilo OK, če bi se Messi tudi tako obnašal. Messi se je tako obnašal na Copi in protestiral in se šopiril z onim igralcem in je zasluženo dobil rdeči karton. Bi pa bilo manj drame tudi v tem primeru, če bi bil v tej situaciji naprimer Felix ali Jota ali kdo drug.
samomojemnenje
29. 03. 2021 18.00
+12
In za vse tiste, ki pišejo, da je sodnik namerno ostal nem pri golu, vam svetujem, da greste na kakšno igrišče, daste žogo v gol toliko, da je čez črto, postavite še nekoga, da leži ob žogi in pojdite 25 metrov stran in se v sekundi ali manj odločite kaj vidite.
Borati
29. 03. 2021 18.34
+4
Verjetno bi stranski sodnik moral videt boljše in javit gol
CURVANORD Zanetti
29. 03. 2021 18.35
+2
Saj gol lahko tudi vidi stranski in da signal glavnemu
Maxx365
29. 03. 2021 17.59
+5
Ker je samovoljno zapustil igrišče pred sodnikovim zaključnim žvižgom si je prislužil rdeč karton. Ker je metal kapetanski trak, svetinjo reprezentance in Portugalske po tleh bi si pa zaslužil, da mu domača nogometna zveza odvzame kapetansko funkcijo.
samomojemnenje
29. 03. 2021 18.09
+3
Mislim, da zaradi tega, ker je odšel z igrišča ni v pravilniku, da dobiš rdeč karton. Je pa zanimivo, da je po kartonu še kar naprej mahal in protestiral in bi marsikateri sodnik takrat dal še en rumeni in posledično rdeči. Ampak veličinem, kot so Ronaldo, >Messi in še kdo, se ne pokaže tako hitro rdečega. Malo je takih sodnikov. Za kapetanski trak pa imaš prav. Ta gesta bi lahko pomenila, da ne spoštuje svoje reprezentance. Ampak to bodo interno rešili.
Žac
29. 03. 2021 18.20
+5
Rdeči karton si zaslužil. Oprema katera je na njemu ne sme samovoljno odstranjevati če ni potrebe. Vrgel kapitanski trak in glede da je že imel rumeni karton je moral dobiti še enega, posledično rdeči. Če igralec sleče dres, kdaj slavi zadetek, dobi tudi karton. Pa še sam po svoji volji zapustil igrišče. To pa je posebna zgodba.
samomojemnenje
29. 03. 2021 17.56
+4
Zanimivo, da ne boste/bomo nikoli zadovoljni s sojenjem. Z uvedbo VAR-a in gol tehnologije, se je marsikaj spremenilo. Pa kljub temu pride večkrat do napak. In ljudje tulijo, naj ukinejo VAR. In tukaj ni VAR-a in ljudje pišejo, zakaj ni VAR-a. Var pa je še vedno človek, ki sedi za tistimi monitorji. In večkrat se zgodi, da sodnik sploh noče gledati VAR-a. In še vedno je dvomljivo dosojanje rok v kazenskem prostoru, pa offside gledajo prav po mišolovsko. Tudi sodniki imajo različne kriterije. Na tekmi Juve-Porto je igralec Porta brcnil žogo po sodnikovem žvižgu in je dobil rumeni karton, drugi na tekmi in s tem rdečega. Tudi Ronaldo je na tekmi s srbijo brcnil žogo po žvižgu, pa ga je sodnik samo opomnil. In sedaj, ko ni publike,, se ne morejo zgovarjati, da niso slišali žvižga zaradi glasne publike.
resnicaosvobaja
29. 03. 2021 17.40
+6
Da je razvajen otrok nima smisla ponavljati, izgred je bil za le za rumenega. To s kapetanskim trakom pa ni opravičila...
Želko Kacin
29. 03. 2021 17.18
+4
zdej si bo kupu nov avtek da se potolaži
Želko Kacin
29. 03. 2021 17.16
+2
Želko Kacin
29. 03. 2021 17.16
+3
CenzuriraniPolde
29. 03. 2021 17.18
+0
poserjemsenavas
29. 03. 2021 16.28
+7
Srbi niso videli gola, prav tako kot niso videli nevidnega bombnika