Nogomet

Portugalski mediji 'opazili' hladen pozdrav Ronalda in Fernandesa

Porto, 15. 11. 2022 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Še vedno odmeva intervju Cristiana Ronalda, ki je medijski molk prekinil na bombastičen način, ko je brez zadržkov in sprenevedanj izlil dušo in svoj sedanji klub Manchester United, posebej pa vodstvo na čelu s trenerjem Erikom ten Hagom, obsodil, da so ga izdali. Dan kasneje se je že "zgodil" zbor portugalske reprezentance pred začetkom priprav na bližajoče se SP v Katarju, kjer bodo imeli Ronaldo in druščina najvišje možne cilje. Tamkajšnji mediji so podrobno pospremili snidenje Ronalda in kapetana Manchester Uniteda Bruna Fernandesa.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Hladen pozdrav Ronalda in Fernandesa
    02:18
    Iz 24UR: Hladen pozdrav Ronalda in Fernandesa
  • V Manchestru vre po kontroverznem Ronaldovem intervjuju
    01:33
    V Manchestru vre po kontroverznem Ronaldovem intervjuju
  • Snidenje Bruna Fernandesa in Cristiana Ronalda
    00:18
    Snidenje Bruna Fernandesa in Cristiana Ronalda
Cristiano Ronaldo in Bruno Fernandes
Cristiano Ronaldo in Bruno Fernandes FOTO: AP

Cristiano Ronaldo se je na zboru reprezentance pred začetkom priprav na SP v Katarju (moral) srečati še s kapetanom Manchester Uniteda Brunom Fernandesom. Le dan po tem, ko je na Otoku podal močan intervju, v katerem je povsem izlil dušo. Portugalski mediji so v živo prenašali zbor reprezentance, pokukali tudi v garderobo ekipe in še posebej čakali na snidenje Fernandesa in Ronalda, sicer soigralca pri rdečih vragih. "Čakali smo na ta trenutek in ni nas izneveril. Fernandes je bil do Ronalda hladen, stisk roke je bil medel. Delovalo je, da se pozdravljata, ker se morata," je bila slikovita v opisu dogodka med kapetanom Manchester Uniteda in kapetanom portugalske reprezentance lizbonska A Bola.

"Manchester United me je izdal, naredili so črno ovco iz mene. Nikakršnega spoštovanja ne gojim do trenerja Erika ten Haga, saj on tudi do mene ne goji spoštovanja," je le ena izmed močnejših izjav v izčrpnem pogovoru s priznanim otoškim novinarjem Piersom Morganom za TalkTv. "Ljudje morajo spoznati resnico. United se me je hotel rešiti. Ne samo trener, tudi nekateri vodilni možje so le čakali, da grem. Počutil sem se izdanega. Že lani je bilo tako, da me določeni v klubu niso želeli," je še ena izmed bolj sočnih izjav izčrpnega intervjuja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ronaldo vodi Portugalsko v Katar, kjer reprezentanca meri na naslov prvaka

Medtem se je že zbrala portugalska reprezentanca, ki bo visoko merila na bližajočem se SP v Katarju. Selektor portugalske nogometne reprezentance Fernando Santos ima seznam 26 nogometašev, ki bodo lovili prvi naslov svetovnega prvaka na prvenstvu v Katarju. Na njem je večina zvezdnikov portugalskega nogometa, seveda tudi Cristiano Ronaldo. Portugalci računajo, da bo (je) v reprezentanco prišel spočit in motiviran. Ronaldo je s 117 goli najboljši strelec vseh časov v moškem reprezentančnem nogometu. "Vsi igralci, ki sem jih vpoklical, prihajajo z željo, da ekipa postane svetovni prvak. Vključno z Ronaldom," je za A Bolo ob zboru izbrane vrste dejal Santos, selektor, ki je Portugalsko leta 2016 popeljal do naslova evropskih prvakov. Santos je vendarle poskrbel za nekaj presenečenj. Doma bo pustil Renata Sanchesa, igralca zvezne vrste PSG-ja, prav tako pa v Katarju ne bosta igrala nogometaša Woverhamptona Joao Moutinho in Gocalo Guedes. Portugalska bo na prvenstvu igrala v skupini H, prvo tekmo proti Gani 24. novembra, nato pa 28. novembra z Urugvajem in 2. decembra z Južno Korejo.

Seznam portugalske reprezentance:

- Vratarji: Diogo Costa (Porto), Rui Patricio (Roma), Jose Sa (Wolverhampton).
- Branilci: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (Paris Saint Germain), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (Paris Saint Germain), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund).
- Zvezni igralci: Ruben Neves (Wolverhampton), Joao Palhinha (Fulham), William Carvalho (Real Betis), Bruno Fernandes (Manchester United), Vitinha (Paris Saint Germain), Otavio (Porto), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolverhampton), Bernardo Silva (Manchester City).
- Napadalci: Rafael Leao (Milan), Joao Felix (Atletico Madrid), Ricardo Horta (Braga), Goncalo Ramos (Benfica), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Andre Silva (Leipzig).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nikola Popovi?
18. 11. 2022 17.05
Zadnjič sva se srečala v Lidlu in je šel kar mimo mene....pa ne jokam zaradi tega..Ha ha ha ha
RUBEŽ
16. 11. 2022 18.34
-1
Pa dajte tega narcisa enkrat že v parafin. Ten Haag ima povsem prav. Upam samo, da Rončija ne bo hotel NIHČE V EVROPI. Pa še vsi ostali. Naj igra doma na dvorišču.
Kollerik
16. 11. 2022 15.46
+2
Ronalda bi danes prisrčno in toplo pozdravil samo še Messi.... ker Leo je pač človek z velikim Č....
mptour
16. 11. 2022 10.28
+1
Se mi zdi, da je reprezentanco že pokopal. Privlekel je en kup slabe volje. Zdej bi se moral smilit vsem.....
RR7
16. 11. 2022 10.23
-2
Pa še to. Kristalno jasno se vidi, zakaj je Cristiano vedno nejevoljen, ko igra s to ekipo. Podobna scena, kot z Iličićem v naši reprezentanci pred nekaj leti. Tip ima take ideje, da jih ostali, nogometno manj inteligentni nogometaši enostavno ne razumejo. Od igralcev v klubu kot je Manchester United se pričakuje, da igrajo na najvišji možni ravni in razmišljajo izven nekih okvirov. To je razlog, da Cristiano v dej ekipi ne deluje tako, kot je recimo deloval v Realu. Kdor govori, da so razlog leta, nima pojma o čem govori. Fizično in psihično je tip pripravljen bolje od 90% te Unitedove ekipe.
RR7
16. 11. 2022 10.15
+0
Prvi fakt je, da ima vsaka medalja dve plati. Veselim se celotnega intervjuja, komentirat izseke brez konteksta nima smisla. Drugo dejstvo je, da United praktično od prihoda Glazerjev oziroma od odhoda Fergusona stagnira v vseh aspektih - tako športnem kot poslovnem in infrastrukturnem, tega res ni težko opazit. Hkrati ne razumem govoričenja o tem, da je Cristiano poleti na vso silo iskal nek drug klub. O tem ni bilo nikoli govora, razen, ko so mediji pograbili njegovo odsotnost od priprav. V tem istem intervjuju jasno pove, kaj je razlog, da je izpustil del priprav. Njegova nekajmesečna hči je bila v bolnici in vsak normalen oče bi družino postavil pred vse ostalo. Tudi to, da sebe postavlja nad klub ali navijače je za lase privlečeno, dejstvo pa je, da za trenutni Manchester United, Cristiano Ronaldo s svojim imenom predstavlja največji kapital. Niti en človek v tej organizaciji ni trenutno vreden več. Očitno pa je največja težava komunikacija v tem klubu. Predvsem med nogometaši in vodstvom kluba, vključno s trenutnim trenerjem. Če bi ten Hag Cristianu jasno povedal, da ga ne vidi v trenutnih taktičnih zamislih (kakršnekoli te že so, ker se jih iz trenutne igre Unitega ne da razbrati) sem prepričan, da bi Ronaldo to pač sprejel in mirno sedel na klopi. Če pa se do enega najboljših nogometašev na svetu, ki je mimogrede še legenda kluba in je v klub prinesel 9 lovorik in v firmo še več milijard evrov, obnašaš tako pokroviteljstvo in ji ne izkažeš nikakršnega spoštovanja in priznanja, potem pa pride do takšnih razkolov, ki vplivajo na celo ekipo. Nenazadnje pa...kakšne veze in Fernandes pri vsem tem? Kaj ima on za bit užaljen? Reprezentanca s klubskimi zdrahami nima popolnoma nič.
Pagliaccio 46
16. 11. 2022 18.23
-1
RR7....ten Hag je pred podpisom lepo povedal, da nanj ne more računati...to je pred njim povedal še Guardiola in pred Guardiolo še Rangnik...Zakaj ga je potem Mendes ponujal okoli vsepovprek, zavrnitve pa so deževale dnevno, če je hotel ostati ? Verjetno ne iz razloga, ker je hotel ostati v klubu , kamor ga je pripeljal po enem letu igranja. ManU ne blesti a ko jim je prišel pomagati so bili finalisti lige Evropa in drugi v angleškem prvenstvu in kot taki v ligi prvakov za naslednjo sezono. Nihče mu ne odreka zaslug, kih jih je doprinesel klubu v daljni preteklosti a to zdaleč ni razlog, da je na zelenici, če ni med 11-imi najboljšimi. ....in res ....Reprezentanca s klubskimi zdrahami nima popolnoma nič razen, če ima istega akterja ...
RR7
17. 11. 2022 10.18
+2
Jst ne vem od kod ti črpaš vse te nebulozne informacije, to je neverjetno. Kot prvo, je bil Cristiano v klubu preden je ten Hag prevzel mesto "glavnega trenerja", odigral že tri četrt sezone in zabil 20 golov. Nihče ga ni nikamor ponujal in nobene zavrnitve niso deževale. Roy Keane je povedal, da ve, da je imel Cristiano v tistem času 5 ponudb, a ker je ten Hag vodstvu zagotavljal, da nanj računa, ga pač niso prodali. Cristianovo neigranje je izključno ten Hagovo izsiljevanje spoštovanja. Od igralca, ki je v življenu oziroma v karieri nogometaša dosegel vse kar je možno osvojit pa je nemogoče spoštovanje izsilt. In ja, še enkrat...definitivno je med 11 najboljšimi v trenutni ekipi, verjetno kljub letom celo najbolje pripravljen.
blazter
15. 11. 2022 15.36
+1
Portugalci imajo dobro ekipo tudi brez Ronalda. Težava je njegova nenasitna želja po uspehih, osebnih, in ekipnih, kjer mora izstopati. Ampak, ogromno je dal. Tudi njegovi osebni rekordi so prinesli uspehe ekipam. MANU in Premier liga ni bila prava izbira.
Pagliaccio 46
15. 11. 2022 16.21
+2
Solidno povedano...če dodam...pri možni izbiri boljše individualne statistike ali ekipnega uspeha je Ronaldo zmeraj izbral prvo možnost
mptour
16. 11. 2022 10.26
+2
športnik66
15. 11. 2022 15.23
+3
Ronaldo je vsekakor vrhunski igralec, hkrati pa tudi velik egoist na terenu - sam rad zabije gol, soigralcem ga pa ne privošči - to vidimo po mimiki njegovega obraza ob doseženem golu soigralca. Skratka, samo jaz jaz jaz... Se je v poletnem prestopnem roku ponujal vsem večjim kljubom v Evropi...pa ga nihče ni hotel. Edina šansa je še ZDA in njihova nogometna liga, kjer ga bodo res sprejeli kot boga. V Evropi je itak dosegel vse, kar se doseči da. Naj gre še malo v ZDA uživat.
Talent212
15. 11. 2022 14.38
+0
Realno je da mi nevemo kako je. Tip je bil pol življenja v središču sveta. Najboljši med najbolšimi. Sedaj pa je starejši, pa na klopi sedi, pa se mi zdi da je malo depresiven in dela nepremišljene zadeve. Tudi na nogometu se bo poznala njegova psiha, če bo igral.
Pagliaccio 46
15. 11. 2022 16.23
+1
Najboljši med najboljšimi ? Tako splošno pa ne moremo govoriti...in nepremišljene stvari je počel že pred prihodom v Španijo, potem pa se je to le še stopnjevalo
ResnicaSeTuZeloCenzurira
15. 11. 2022 12.38
+1
Glede na določene komentarje vidim, da vas je kar nekaj, ki v zivljenju niste dosegli ničesar, zato ne veste kaj pomeni odrekanje in napor. Ronaldo, kakor koli je težak je se je za rezultate odrekal, treniral, lomil. Da je kar je je moral skozi trnovo pot zato mi je jasno, da je udaril po klubu in vodstvu. Tak klub kot je United nikdar nebi smel pasti tako nizko kot je. O tej vodstvo igralci problematiki je opozoril že Mou. Moral je oditi. Storil je prav in postregel z resnico. Naj se ve kaj se dogaja.
Pagliaccio 46
15. 11. 2022 16.33
+1
ManU, ki po Fergusonu ni več na ravni, ker so prišli v angleško ligo lastniki , ki imajo več pod palcem in zgrešeni nakupi...Nihče ne odreka Ronaldu trdega dela a trdo delo , ki ne zadostuje , da si v prvi postavi, pač ne zadostuje in bi bilo narobe, če bi...Mou je rad opozarjal o tej problematiki , čeprav je bil sam eden od vzrokov take problematike pri večini klubov , ki jih je vodil...Še najbolj pošten je bil Guardiola, ki mu je na začetku morebitnega prestopa k Cityju povedal, kje bo prebil večino časa , če se jim pridruži...
HALAcR7
15. 11. 2022 12.29
-6
Mali palćek ponavljanćek je hitro še on intervju posnel,,večno drugi
dark horse
15. 11. 2022 15.37
+7
Mi vemo da je imel prvi intervju Messi, Messi prvi film itditd pacient
Debely
15. 11. 2022 12.25
+5
seloveroni
15. 11. 2022 12.16
+4
Še soigralci ga ne marajo..
Hellsrael
15. 11. 2022 12.13
+5
Cr je Bog. Z trudom, ki ga niti en nogometas ni zmogel, ni bil sposoben je naredil iz sebe enega naj.nogometasev vseh casov. Messi pac talent. Ronaldo z trudom in zato ga bolj cenim. Sedaj ga poskusate ocrniti ,ker se obnasa kot se. Logicno! Jaz in vi bi se tudi. Bolano zeljo za zadetki,zmagami ima. Bomo videli na sp, ali njegova forma ugaša ali je dejansko klubsko okolje krivo za njegovo stanje .
cripstoned
15. 11. 2022 12.11
-5
toliko o spoštovanju med soigralci... skoda da v ekipi uniteda ni več stana, keana in podobnih ki bi te mladeniče ki ne spoštujejo starešin parkrat okoli kepe...
cripstoned
15. 11. 2022 12.11
-2
Pagliaccio 46
15. 11. 2022 16.35
+2
Zakaj pa ne spoštuje Ter Stegna, ki je njegov trener , ki tudi trdo dela ?
RR7
16. 11. 2022 10.35
Kdo po tvoje je prvi, ki bi v tem klubu moral koga spoštovat? en ten Hag, ki je v klub prišel "predvčerajšnjim" in nima nič za pokazat niti na ravni igralca niti na ravni trenerja al Cristiano Ronaldo, ki je v ta klub znosil neskončno mnogo denarja in 9 lovorik, mimogrede pa osvojil še 5 zlatih žog? Ni kej dost za razmišlat ane?
RR7
16. 11. 2022 10.40
ter stegna? ter stegen je golman pri barceloni.
NisteResni
16. 11. 2022 14.02
RR7 zgleda si od včeraj tuki, mi ze vemo kdo je ter stegen, kripla pa mede.... Pa kaj ce je CR7 še taka legenda, noben ni večji od kluba
Kollerik
16. 11. 2022 15.48
+2
Kollerik
15. 11. 2022 12.06
+6
Priporočam mu Messija, da vidi kako se obnašat v prihodnje....
cripstoned
15. 11. 2022 12.08
-3
podmuklo in hinavsko se ronaldo ne obnaša... prej transparentno brez dlake na jeziku... zato pa ima toliko hejterjev ker ne glumi in ne potrebuje medijev ds ga prikazujejo kot skromnega in pobožnega dečka...
HALAcR7
15. 11. 2022 12.31
-4
Sej to se hecaš,ker realno vsi govorijo da je hinavćek in obseden z cr7,,še punco mu je drugi čuval do 20leta,ko je videla da je messi bogat se je spomnila da je on njen orvi fant,,,pravim vedno drugi,,edino kar je res prvi,priznam,prvi je davke kradel
dark horse
15. 11. 2022 15.37
+3
Iniesta
15. 11. 2022 11.55
+4
CR bo visoko motiviran v Katarju, to ni problem… za naslov prvaka Portugalci nujno potrebujejo harmonijo in slogo v ekipi
Iniesta
15. 11. 2022 11.56
+5
dark horse
15. 11. 2022 11.50
+4
Spet bo penast na SP 😂🤣
criipstoned
15. 11. 2022 11.34
+2
Kooončno se malo piše o večno drugem... No mediji vidite da znate. Vesel sem a hkrati jezen