Nogomet

Poškodba Messija na derbiju s Sevillo zasenčila Barcin skok na vrh lestvice

Sevilla, 20. 10. 2018 22.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Barcelone so v devetem krogu španske La lige na domačem Camp Nouu s 4:2 premagali do tega kroga vodilno Sevillo. Katalonci so s peto zmago sezone skočili na vrh ligaške lestvice, veselje pa je skazila poškodba komolca prvega zvezdnika Lionela Messija. Izvrstna predstava domačega vratarja Marca-Andreja Ter Stegna.

Suarez je zabil iz 11-metrovke.
Suarez je zabil iz 11-metrovke. FOTO: AP

Mreža Seville se je zatresla že ob izteku druge minute, ko je gol za Barcelono prispeval Philippe Coutinho. Ta je po krasni ekipni akciji Barcelone sprožil v zgornji, oddaljeni kot vrat Seville in poskrbel za zgodnje vodstvo blaugrane z 1:0. Sevilla bi lahko izenačila že v šesti minuti, ko je vratnico s polprotinapada z roba kazenskega prostora stresel brazilski bočni branilec Guillerme Arrana. Večer domačih je nadaljeval podajalec pri prvem zadetku Lionel Messi. V 12. minuti je Suarez prestregel žogo na sredini igrišča, lepo našel Messija, ta pa je povlekel do kazenskega prostora, kjer je z natančnim strelom matiral Tomaš Vaclika in povedel Barco v vodstvo z 2:0. Sijajno vzdušje na Camp Nouu je v 17. minuti skazil grd padec Messija, pri katerem mu je obrnilo desni komolec. Prvi zvezdnik Barcelone se je zvijal od bolečin, nato pa ob zelenici vztrajal s pomočjo zdravniške službe dobrih pet minut, preden je dokončno odšel v garderobo.

Več o Messijevi poškodbi si lahko preberete tukaj. 

Lionel Messi
Lionel Messi FOTO: AP

Namesto Argentinca je v 26. minuti vstopil Ousmane Dembele, ki je imel v 38. minuti tudi priložnost za povišanje na 3:0, a meril nenatančno. V sodnikovem dodatku prvega polčasa bi za nov gol blaugrane lahko poskrbel tudi Ivan Rakitić, a ga je ob poskusu loba vratar Vaclik prebral. Polčas se je tako zaključil z vodstvom Kataloncev z 2:0.

Izvrstne parade Ter Stegna
V drugem polčasu je v 54. minuti Luis Suarez nenadoma sprožil z velike razdalje in oplazil desno Vaclikovo vratnico. Še lepšo priložnost je imel v 58. minuti, ko mu je Arthur pripravil krasen položaj za strel, a je Urugvajec grdo zgrešil in meril mimo Sevillinih vrat. Tre minute kasneje pa je zablestel domači vratar Marc-Andre Ter Stegen. Ta je najprej ubranil strel Andreju Silvi, nato pa s kolenom še poskus Franca Vazqueza, ki se mu je žoga po strelu Silve odbila na nogo. Nenapisano pravilo, kdor ne da, dobi, je udarilo tudi tokrat. Dobro minuto kasneje se je sam pred Vaclikom znašel Suarez, ki ga je češki vratar podrl, glavni sodnik pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel kar Suarez in suvereno povišal na 3:0. Prav Suarez je bil blizu drugemu zadetku v 73. minuti, a se je z obrambo izkazal Vaclik. Sevilla se je po številnih priložnostih na tekmi dobrih deset minut do konca tekme le uspela dokopati do zadetka, ko se je žoga po strelu Paula Sarabie z razdalje dotaknila Clementa Lengleta in spremenila smer ter presenetila tokrat nemočnega Ter Stegna. Nemec pa se je izkazal v 86. minuti, ko je znova ubranil dva zaporedna strela Seville. Naprej je ubranil poskus Sarabie z roba kazenskega strela, nato pa še strel Wissama Ben Yeddera. Deja vu na Camp Nouu je sledil dve minuti kasneje. Potem ko iz smrtnih priložnosti Sevilla ni uspela matirati Ter Stegna, je na drugi strani nekdanji član Seville Rakitić potrdil zmago Barcelone s krasnim in natančnim volejem s kakšnih 18 metrov. Sevilla je sicer v sodnikovem dodatku uspela omiliti poraz (2:4) prek Luisa Muriela, toda Andaluzijci bodo zagotovo obžalovali vse zapravljene priložnosti. Teh res ni bilo malo. 

Z zmago je Barcelona prekinila črn niz štirih tekem brez zmage v La ligi in skočila na vrh La lige, kjer ima 18 točk, Seviila pa ostaja pri 16. 

Izid
Barcelona - Sevilla 4:2 (2:0)
Coutinho 2., Messi 12., Suarez 63./11-m, Rakitić 88.; Sarabia 79., Muriel 90+1. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rolica
21. 10. 2018 12.40
+2
domačini priredijo res noro vzdušje
gizmo28
21. 10. 2018 09.03
+11
bravo Barcelona, samo tako naprej, Messiju pa čimprejšnje okrevanje
apodgra
21. 10. 2018 09.02
+13
Zame je Ter Stegen najboljši vratar na svetu. Drži pa tudi to , da Barce v tej sezoni prejema preveč golov na račun slabe obrambe. Če bi Ter Stegen branil na vratih Atletica , bi se njegova vrednost v svetu nogometne igre precej povečala.
BBarca
20. 10. 2018 22.54
+20
Igralec tekme pa definitivno: TER STEGEN!
fihner
21. 10. 2018 07.55
+5
BBarca
20. 10. 2018 22.52
+20
Škoda škoda za Messija. Čimprej se pozdravi. Je pa bila super tekma - dvomim da bo celo el Clasico tako zanimiv kot tole danes.
KavčStrokovnjak
21. 10. 2018 08.06
+1
Bojim se, da bo s takšno igro Reala bolj enosmerni promet na klasiku.
Kollerik
21. 10. 2018 17.55
+4
Reala nikakor ni za odpisati. Kdor je pozorneje spremljal zadnjo tekmo RMja proti tokrat odličnem Levanteju, je videl, da so imeli veliko smole. Zato bo nedeljski El Classico res nekaj posebnega. Barca brez Messija, Real razštelan...ne bi se upal napovedat nič.