Nogomet

Poškodbi Lewandowskega sledil še izbruh okužb: Poljaki potrdili že peto

Varšava, 30. 03. 2021 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2022, na kateri se se bosta na londonskem stadionu Wembley udarili gostiteljica Anglija in Poljska, ima poljska reprezentanca veliko težav. Po tem, ko je postalo jasno, da zaradi poškodbe kolena soigralcem v britanski metropoli ne bo mogel pomagati prvi strelec in kapetan Robert Lewandowski, so se v ekipi začele širiti še okužbe z novim koronavirusom.

Na Twitterju je predstavnik za stike z javnostjo poljske reprezentance in menedžer ekipe Jakub Kwiatkowski razkril, da so se pred tekmo z Anglijo z novim koronavirusom potrjeno okužili že štirje nogometaši. Minuli konec tedna je bil pozitiven vezist Mateusz Klich, iz ekipe pa so nato odstranili še rezervnega vratarja Lukasza Skorupskega. Okužena naj bi bila po podatkih Kwiatkowskega zdaj tudi vezist Grzegorz Krychowiak in branilec Kamil Piatkowski ter tudi Kwiatkowski sam. 

Poljaki so minuli konec tedna v domači Varšavi premagali Andoro (3:0), dva gola je prispeval kapetan in prvi zvezdnik ekipe Robert Lewandowski, ki pa si je poškodoval koleno in je medtem že prispel v München, kjer bo opravil terapije pred bojda zelo hitrim povratkom na zelenice.

Med okuženimi je tudi izkušeni vezist Grzegorz Krychowiak (na fotografiji).
Med okuženimi je tudi izkušeni vezist Grzegorz Krychowiak (na fotografiji). FOTO: AP

"Poljska reprezentanca je opravila dodatna testiranja na okužbe z novim koronavirusom," je v torek na Twitterju objavil Kwiatkowski. "Žal sta rezultata Grzegorza Krychowiaka in Kamila Piatkowskega pozitivna," je dodal in napovedal pogovore z Evropsko nogometno zvezo (Uefa) glede nastopa Krychowiaka, ki naj bi covid-19 že prebolel. Vsi ostali člani poljske reprezentance, vključno s trenerji in pomožnim osebjem, so bili na testiranju negativni.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ata_jez
30. 03. 2021 13.20
Noben ne bo reku nogometašu, koga lahko kušuje!
MuškaKokoš
30. 03. 2021 11.55
koliko dobijo klubi plačano za tako reklamo