Nogomet

Poteza Van Dijka za globok poklon: tolažil sodnika, ki mu je umrla mama

Gelsenkirchen, 20. 11. 2018 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne samo, da je v 91. minuti v Gelsenkirchnu zadel za 2:2 in napredovanje Nizozemske na zaključni turnir Lige narodov, branilec Liverpoola Virgil van Dijk je zablestel tudi s potezo, ki nima nikakršne povezave z njegovim nogometnim znanjem. 27-letnik je pokazal zgolj in samo, da je velik človek.

Van Dijk (v oranžnem dresu) ustavlja napadalca Thomasa Müllerja.
Van Dijk (v oranžnem dresu) ustavlja napadalca Thomasa Müllerja. FOTO: AP

Virgil van Dijk je namesto glasnega proslavljanja remija z 2:2, ki je Nizozemski prinesel prvo mesto v skupini in napredovanje na zaključni turnir Lige narodov, izbral krajši pogovor z glavnim sodnikom Ovidiem Hateganom. Tik pred tekmo je romunskemu delivcu pravice namreč umrla mama, a je kot velik profesionalec Hategan opravil svoje delo na zelenici, nato pa po zadnjem žvižgu komajda zadrževal solze. 38-letnika je Van Dijk objel in z njim spregovoril nekaj besed takoj po tekmi.

TEKMA

"Človek se je zlomil, stal je tam s solzami v očeh, ker je ravnokar izgubil mamo," je čustven dogodek s stadiona Schalkeja razkril Van Dijk. "Zaželel sem mu, da naj bo močen in mu rekel, da je dobro sodil. To je majhna reč, a upam, da mu je pomagala," je dejal najdražji branilec na svetu, za katerega je Liverpool januarja Southamptonu plačal več kot 78 milijonov evrov.

Pomočnika skovala dobitno taktiko
Nizozemska je na tekmi z Nemčijo uprizorila velik povratek in po zaostanku z 0:2, za Nemce sta zadela napadalca Timo Werner in Leroy Sane, iztržila točko, ki jo je potrebovala, da je na lestvici ujela in prehitela svetovno prvakinjo Francijo. Varovanci Ronalda Koemana, ki se z legendo Barcelone na klopi očitno po skoraj desetih letih hude krize vračajo na pota stare slave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Koeman je razkril, kako je v drugem polčasu tudi na pobudo svojih sodelavcev spremenil taktiko in Quincy Promes je v 85. minuti znižal izid, Van Dijk pa je v sodnikovem dodatku nato zadel za remi.

"Dobil sem sporočilo (pomočnikov, op. a.) Dwighta Lodewegesa in Keesa van Wonderena. Ko smo zaostajali z 0:2, sta mi rekla, da bi morda spremenili nekaj reči in rekel sem 'da'. Še preden sem se zavedel, sem imel v roki zapisana navodila. Zato sem jih dal (branilcu Teteju, op. a.) Kennyju. In na koncu je bilo fantastično, da je izenačujoči gol dosegel tip, ki smo mu naročili, da ostane v napadu," je priznal Koeman.

LESTVICA

POSTAVI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
20. 11. 2018 17.56
+9
Kollerik
20. 11. 2018 15.51
+8
Sem nehal navijat za oranje že let 94, toda včeraj sem spet držal pesti za njih. Dobra tekma, adiji francozi.
LedenaGora
20. 11. 2018 16.31
+14
LedenaGora
20. 11. 2018 16.32
+11
Kollerik
20. 11. 2018 19.43
+0
PeaceSellsButWhosBuying
21. 11. 2018 20.06
+1
+LedenaGora - Če bi bil "pravi navijač", bi podpiral svojo lokalno ekipo, po standardih drugih neumnih gledalcev nogometa. Ne bodi hipokritičen.
idiu3krasne
20. 11. 2018 14.34
+4
Koeman šolal Lowa...barca dnk.