Nogomet

'Potrebujemo še več nogometa, ne manj. Nogometašicam enake nagrade'

Kigali, 17. 03. 2023 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Fife Gianni Infantino je po kongresu v Ruandi na glasovanju brez nasprotnika bil izbran za novega/starega predsednika krovne svetovne nogometne organizacije. Na čelu največje nogometne organizacije na svetu bo kraljeval še vsaj štiri leta, v tem času pa namerava izpolniti številne izjemno ambiciozne obljube.

"Ko slišim, da je preveč nogometa, pravim ja, mogoče na nekaterih delih sveta, ampak ne povsod," je na ugovarjanja številnih sindikatov profesionalnih nogometašev odgovoril predsednik Fife. Organizacija je namreč že napovedala razširjeno svetovno prvenstvo od leta 2026. V Kanadi, Mehiki in ZDA bo namesto dosedanjih 32 reprezentanc nastopilo še dodatnih 16. Turnir bo posledično vse skupaj ponudil 104 tekme namesto dosedanjih 80. Dodan bo še en krog v izločilnem delu tekmovanja (šestnajstina finala). Reprezentanci, ki bosta nastopili v finalu, bosta torej namesto dosedanjih sedem morali odigrati osem tekem. 

Lionel Messi in Gianni Infantino
Lionel Messi in Gianni Infantino FOTO: AP

Gianni Infantino je odločitev poskušal upravičiti z zanimivim argumentom. "Pravzaprav se na večini delov sveta ne igra dovolj nogometa. Potrebujemo veliko več tekmovanj in ne manj, želimo, da se nogomet razvije po celotnem svetu," je v svojem stilu dejal vedno dobrosrčni in humanitarni Švicar. "Pogovarjamo se o organizaciji ženskega klubskega svetovnega prvenstva in svetovne serije v marcu vsaki dve leti, ko reprezentance ne sodelujejo v kvalifikacijah," je dodatna tekmovanja napovedal Infantino. Spomnimo, da je Fifa že odobrila nov format svetovnega klubskega tekmovanja, na katerem bo od leta 2025 nastopalo kar 32 klubov.

Infantino se je dotaknil tudi ženskega nogometa. Dejal je, da bo nagradni fond za žensko svetovno prvenstvo leta 2023 znašal krepkih 150 milijonov evrov. Za primerjavo se je med nogometne zveze po ženskem prvenstvu leta 2015 razdelilo "zgolj" 14 milijonov evrov. Po lanskem moškem svetovnem prvenstvu so zveze prejele 413 milijonov evrov vredne nagrade. A tu se Infantino ni ustavil, napovedal je še bolj enakovreden pristop Fife. "Naša misija so popolnoma enakovredne nagrade na moškem SP leta 2026 in ženskem leta 2027," je dodal Švicar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlovenŠtima
17. 03. 2023 15.12
+3
Ta pa je zmešan. Ampak tisti rek, o kruhu in igrah ne pali več. Zdaj ste zadovoljni že samo z igrami :))))
Mladi? Plasto
17. 03. 2023 14.23
+5
enako plačilo za manj dela :D .... pošteno :) ..... ponavadi so plače odraz poslovne uspešnosti !!! - v tem primeru pa bo moški nogomet subvencioniral ženskega :) - in to je seveda dosežek :) ..... LEPO BI PROSIL , DA SE ENAKO ZGODI V MANEKENSKEM POSLU ,KJER NI ENAKOSTI PLAČ !!!! - pa da na 24 ur še kej o tem napišete :)
cripstoned
17. 03. 2023 14.11
+10
Slika zgoraj kar kriči KORUPCIJA!