Nogomet

Povratek Arsenala na vrh, vztrajni United je preživel na Anfieldu

London, 17. 12. 2023 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Arsenal je po domači zmagi 2:0 proti Brightonu ponovno zasedel vrh angleške Premier lige. Tam je ostal tudi po koncu derbija med Manchester Unitedom in Liverpoolom, ki se je končal z izidom 0:0. Aston Villa nadaljuje odlične predstave in po zmagi 2:1 proti Brentfordu ostaja na tretjem mestu.

Moštvo iz prestolnice Anglije je goste iz Brightona premagalo po zadetkih Gabriela Jesusa v 53. minuti in Kaia Havertza v 87. minuti. Z zmago je Arsenal prekinil črno serijo proti tem nasprotniku, saj so rdeče-beli proti Brightonu izgubili na zadnji od treh zaporednih domačih tekem. Pobrali pa so se tudi po porazu proti Aston Villi in z 39. točko na 17 tekmah znova (vsaj začasno) zasedli prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Statistika tekme Arsenal – Brighton
Statistika tekme Arsenal – Brighton FOTO: Sofascore.com

Liverpool je na domačem Anfieldu dočakal večnega tekmeca Manchester United, ki je lanski prvenstveni obračun na tem stadionu zaključil z bolečim porazom 7:0. Čeprav je United po izpadu iz Lige prvakov v Liverpool prispel v stanju večne krize, pa se je tokrat vse skupaj zaključilo popolnoma drugače. Navijači na stadionu kljub borbeni in izenačeni tekmi niso videli zadetkov. Liverpool je pričakovano bil bolj podjeten v napadu, a jasno je bilo, da je trener Uniteda Erik ten Hag svoje varovance na teren poslal z jasnim ciljem, ohraniti mrežo Andreja Onane nedotaknjeno. To jim je tudi uspelo in Liverpool vikend, ki ga je začel na prvem mestu, zaključuje na drugem.

Liverpool - Manchester United
Liverpool - Manchester United FOTO: Sofascore.com

Na drugo mesto pa je z novo, že četrto zmago na zadnjih petih tekmah skočila Aston Villa. Tokrat je v gosteh bila boljša od Brentforda, ki je po zadetku Keana Lewisa-Potterja povedel v 45. minuti. V 71. minuti je sledil šok za domače in izključitev branilca Bena Meeja. Učinkoviti gostje so darilo izkoristili že šest minut pozneje, ko je po podaji Leona Baileyja zadel Alex Moreno. V 85. minuti je sledil popoln preobrat in deveti zadetek v tej sezoni Premier lige Ollieja Watkinsa. Obe moštvi sta tekmo zaključili z igralcem manj po tem, ko je Boubacar Kamara v 97. minuti prejel neposreden rdeč karton.

Na tretji nedeljski tekmi v Londonu je proti Wolverhamptonu slavil domači West Ham. Za prepričljivo zmago 3:0 je v 22. in 32. minuti zadel Mohammed Kudus, v 74. minuti pa je končni izid postavil Jarrod Bowen. Pri vseh zadetkih West Hama je bil asistent Brazilec Lucas Paqueta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 17. kroga, nedelja:

Arsenal - Brighton 2:0 (0:0)

Brentford - Aston Villa 1:2 (1:0)

West Ham - Wolverhampton 3:0 (2:0)

Liverpool - Manchester United 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slavko BabIč
17. 12. 2023 18.11
+0
število tekem vam ne štima na lestvici...