Nogomet

Povratek? Neymarja pričakujejo vroči pariški navijači

Pariz, 13. 09. 2019 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Verjetno ni športnika na tem planetu, ki bi to poletje požel več medijske pozornosti kot prav Neymar. Sprva je Brazilec staknil poškodbo, zaradi katere je izpustil južnoameriško prvenstvo, nato se je na sodišču zagovarjal proti obtožbam posilstva, vse skupaj pa je spremljala nikoli končana prestopna saga, saj se ga je povezovalo tako z Barcelono kot Real Madridom. Na koncu s selitvijo ni bilo nič, a 27-letnik si je kljub temu nakopal gnev navijačev PSG-ja.

Thomas Tuchel je namignil, da bi znal Neymar v soboto dobiti prve minute v tej sezoni.
Thomas Tuchel je namignil, da bi znal Neymar v soboto dobiti prve minute v tej sezoni. FOTO: Uefa

Navijači pariškega prvoligaša so na uvodu v sezono na domači tekmi proti Nimesu dali jasno vedeti, kaj si mislijo o enem od največjih zvezdnikov svojega kluba. Tedaj žaljivih napevov na račun Brazilca ni manjkalo in zdelo se je, da je Neymarjeva selitev v Španijo le še vprašanje časa. Tabor nekdanjega člana Barcelone je vse do konca prestopnega roka skušal izsiliti prestop, a mu na koncu ni uspelo. Neymar je tako – bojda zelo nezadovoljen – ostal na Parku princev, sedaj pa je vse bližje tudi njegov povratek na travnate zelenice. V soboto v francosko prestolnico prihaja Strasbourg in morda bo Brazilec po dolgem času znova dobil priložnost za dokazovanje. 

V kolikor se bo to zares zgodilo, bo zelo zanimivo videti, kakšen bo odziv s tribun. Najbolj vroči pariški navijači Neymarja zagotovo ne bodo sprejeli z odprtimi rokami, a zamere bi znale biti kaj kmalu pozabljene, če bo 27-letnik končno prikazal nekaj nogometne čarovnije, s katero je v preteklosti razvajal navijače Blaugrane. Na svoji strani ima Brazilec tudi trenerja PSG-ja Thomasa Tuchela, ki se je zanj že večkrat javno zavzel, nazadnje na novinarski konferenci pred sobotnim srečanjem: "Verjamem, da bo storil vse, da skupaj dosežemo zastavljene cilje. Je ekipni igralec. Mora se čim prej vrniti v tekmovalni ritem."

Ob odsotnosti Kyliana Mbappeja in Edinsona Cavanija se zdi, da bo Neymar prve minute v sezoni dočakal prav proti Strasbourgu. Francoske medije ob tem najbolj zanima, kaj bodo Neymarju pripravili pariški navijači. Tudi na ta vprašanja pa je moral na novinarski konferenci odgovarjati nemški strateg: "Razumem jih, da s trenutno situacijo niso zadovoljni, a na njihovo obnašanje ne morem vplivati. Moja ekipa je edino, kar lahko nadziram, in storil bom vse, da bomo prišli do novih treh točk."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hera2010
14. 09. 2019 07.37
+12
Kar si je zakuhal, naj tudi požre..., pa da bo na koncu "srečen"...