Nogomet

Povratek slovenskega nogometa: Olimpija premagala Aluminij, Maribor pa drugoligaša Nafto

Ljubljana/Maribor, 23. 05. 2020 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
2

Nogometni prvoligaši so po dolgem premoru, nazadnje so igrali 8. marca, začeli pripravljalne tekme za nadaljevanje sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije. Med drugimi sta na igrišče stopila tudi branilec naslova Maribor in trenutno vodilna ekipa zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene lige Olimpija.

Endri Čekiči je bil mož odločitve na tekmi v Spodnji Šiški.
Endri Čekiči je bil mož odločitve na tekmi v Spodnji Šiški. FOTO: Damjan Žibert

Olimpija, ki bo pol leta brez poškodovanega Vitje Valenčiča, je igrala proti Aluminiju in zmagala z 1:0, potem ko je z bele pike zadel Endri Čekiči. Mariborčani so pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića v Ljudskem vrtu po podaljšani, 120-minutni tekmi premagali Nafto s 3:1. Lendavčani so povedli, Mariboru pa so nato zmago priigrali Alexandru Cretu, Rok Maher in Felipe Santos. Domžale so z 1:0 odpravile Roltek Dob, potem ko je najstrožjo kazen ob koncu tekme unovčil Janez Pišek, Bravo pa je s 6:0 odpravil Brinje Grosuplje, Martin Kramarič, Mustafa Nukić, Roko Baturina, Aljoša Matko, Almin Kurtović in Žan Trontelj so bili strelci.

Povratnik v prvo ligo s sezono 2020/21 Koper pa je že v petek z 2:0 odpravil Dekane. Klubi bodo pred nadaljevanjem sezone, ki se bo začelo 5. junija, odigrali še po nekaj pripravljalnih obračunov. Na lestvici po 25 od 36 krogov vodi Olimpija s 50 točkami pred Celjem in Aluminijem (po 45), Mariborom (43), Muro (38), Taborom iz Sežane (29), Bravom (28), Triglavom (27), Domžalami (26) in Rudarjem iz Velenja (10).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MM93 PravaStvar
23. 05. 2020 20.48
-4
No poglejmo: imamo aktualne članke o Olimpiji, Bayernu, nemški ligi, špansko prvenstvo, Triglav, Higuain, Aguero, Šporar, Rummenigge, Premier Ligue itd. Pod vsakim člankom nič ali pa en do max. 3 komentarji bralcev. Pa poglejte, koliko jih bo pod člankom o Ronaldu, ko se pojavi. Čez 100 komot. Pa naj še nekdo reče, da se za dobrim konjem ne kadi, ha?
bikoborec69
23. 05. 2020 19.04
+2
Po videnem so vijolčni primerni samo še za igro proti kakšnem amaterskem nižje rangiranim moštvom.