Nogomet

Prašnikar pokoril slovite Bavarce

Cottbus, 15. 03. 2008 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Veliko presenečenje 24. kroga prve nemške nogometne lige je pripravilo moštvo Bojana Prašnikarja.

Energie Cottbus je na domačem igrišču z 2:0 premagal vodilni münchenski Bayern. Oba zadetka za vzhodnonemški klub je dosegel srbski napadalec Branko Jelić (18. in 38. minuta).

Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar FOTO: Reuters

Prašnikar, ki je sredi jesenskega dela v Cottbus prišel v vlogi rešitelja, svoje delo očitno dobro opravlja. Energie je namreč z novimi tremi točkami za četrto zmago v sezoni (še osemkrat je igral neodločeno) do zdaj zbral 20 točk in se je po 24 krogih z zadnjega mesta povzpel na 15.

Arminia, ki je v tem krogu remizirala (2:2) v gosteh pri moštvu Hannover 96, se z enakim številom točk kot Energie nahaja na 16. mestu, 17. je Nürnberg s tekmo manj, na zadnjem mestu pa je zdaj Duisburg, ki v tem krogu v gosteh ni bil kos Schalkeju (1:2). Zadnjeuvrščeni ekipi imata po 18 točk.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rsabec@gmail.com
16. 03. 2008 02.17
Čestitke Bojanu in ekipi Cottbus. Odkar to ekipo trenira Prašnikar imajo dodatne navijače tudi v Sloveniji. Prašnikarjevo napoved izpred nekaj dni, da ne bodo igrali na 0:0 so marsikateri komentirali s posmehom. Po tekmi nič več! Vsem skupaj želim usešno nadaljevanje v ligi.
svaba
15. 03. 2008 21.13
lepo, cestitke Bojanu.
ivan.vindis@gmail.com
15. 03. 2008 19.54
To je dokaz tega kar sem že dostikrat serviral. Novinarji v tej državi in nasploh mediji hvalijo vse kar vidijo superiornega v svetu (recimo univerze, znanstvene dosežke ipd.). Od ljudi doma pa pričakujejo da delajo enake čudeže. Pri tem pa namerno pozabljajo, da v Sloveniji še zdaleč ni takšnih pogojev, kot jih imajo v tujini - finančna sredstva in kontekst v katerem lahko ljudje kreativno delajo. Če to imajo, očitno marsikateri Slovenec preseže marsikaj. Prašnikar je to dokazal. Da ni bil problem v njegovih sposobnostih, ampak v finančnih in materialnih pogojih dela v katerih je potrebno ustvarjati. In isto velja tudi za vse sposobne, ki v Sloveniji ob danih pogojih še imajo dovolj optimizma da vstrajajo in skušajo iz nič nekaj narediti.