Nogomet

'Pravljičnih sedem' v mreži Leedsa

Manchester, 14. 12. 2021 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Nogometaši Manchester Cityja so v 17. krogu angleške Premier League na Etihadu gostili ekipo iz Leedsa. Varovanci Pepa Guardiole, ki se bodo v osmini finala Lige prvakov (po novem) pomerili s portugalskim Sportingom, so goste osmešili s sedmimi doseženimi goli in se utrdili na prvem mestu angleškega prvenstva. Vprašanje zmagovalca so rešili že po dobrih 30 minutah igre, takrat so že vodili s 3:0.

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne FOTO: AP

Po pričakovanju so varovanci Pepa Guardiole že od prve minute pritisnili na tekmečeva vrata, po napaki gostujoče obrambe pa je Phil Foden že v osmi minuti dosegel prvi gol. Pet minut pozneje je bilo na semaforju že 2:0, po podaji Riyada Mahreza je vodstvo s strelom z glavo povišal Jack Grealish. Izidi prvega polčasa je v 32. minuti po podaji Rodrija postavil Kevin de Bruyne, ki je prvič po dobrem mesecu, v katerem je imel težave z okužbo z novim koronavirusom, tekmo začel v prvi postavi. Že na začetku je Mahrez s pomočjo Juniorja Firpa, gostujočega bočnega branilca, od katerega se je žoga odbila, še četrtič ugnal gostujočega vratarja. City je tudi po visokem vodstvu nadaljeval z napadi, zapravljal priložnosti, tudi gosti so zadeli vratnico in še enkrat zgrešili iz ugodnega položaja, peti gol in svojega drugega pa je prispeval de Bruyne. A to še ni bilo konec, med strelce sta se do konca tekme vpisala tudi John Stones ter Nathan Ake.

Manchester City vs Leeds
Manchester City vs Leeds FOTO: Sofascore.com

Leeds se je prejšnji krog odlično upiral Chelseaju in nesrečno ostal brez točke, tokrat pa je doživel pravo katastrofo, ki bi bila lahko tudi hujša, saj so se domači še kar nekajkrat znašli v položajih za zadetek.

Na drugi torkovi tekmi - načrtovane so bile tri, a je obračun med Brentfordom in Manchester Unitedom zaradi okužb v gostujoči ekipi odpadel, je Aston Villa z goloma Jacoba Ramseyja v 34. in Ollia Watkinsa v 87. minuti v gosteh z 2:0 premagala zadnjeuvrščeni Norwich.

Izida, 17. krog:
Norwich - Aston Villa 0:2 (0:1) 
Ramsey 34., Watkins 87.

Manchester City - Leeds 7:0 (3:0) 
Foden 8., Grealish 13., De Bruyne 32., 62., Mahrez 49., Stones 74., Ake 80.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
15. 12. 2021 09.17
+1
Troboj se nadaljuje....city ne popušča...