Nogomet

Pred 'clasicom' trenerja ostala gospoda, Koeman zaradi Reala celo okrcal Kloppa

Barcelona, Madrid, 09. 04. 2021 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Pred sobotnim "večnim" spopadom v španskem prvenstvu, ki bi lahko usodno vplival na boj za naslov prvaka, je trener branilcev naslova Zinedine Zidane dejal, da si želi, da bi Lionel Messi ostal v Barceloni. Katalonci se v zadnji "el clasico" sezone podajajo z dvema točkama prednosti pred Realom in le točko zaostanka za vodilnim Atletico Madridom, s katerim prav tako igrajo še enkrat. Tudi Ronald Koeman po lepih besedah iz Madrida ni skoparil s pohvalami na račun večnih tekmecev.

Več videovsebin
  • Trening Barcelone pred ligaškim 'el clasicom'
    01:22
    Trening Barcelone pred ligaškim 'el clasicom'
  • Trening Real Madrida pred ligaškim 'el clasicom'
    01:20
    Trening Real Madrida pred ligaškim 'el clasicom'
Zaradi poškodbe tekme ne bo sodil Mateu Lahoz, ki je vodil sredin obračun četrtfinala Lige prvakov med Bayernom in PSG. Nadomestil ga bo Jesus Gil Manzano, ki je v svoji karieri vodil le en "el clasico". Poškodba je nastop preprečila tudi belgijskemu zvezdniku Edenu Hazardu, ki še čaka na svoj prvi veliki derbi španskega nogometa. Kljub temu, da že en teden trenira s soigralci, ga Zidane ni uvrstil na seznam igralcev za tekmo, pričakovano niti na klopi ne bo Daniela Carvajala, Ramosa in Varana.

Prvi je pred novinarske mikrofone stopil Zinedine Zidane, ki je moral odgovarjati tudi na vprašanja o prihodnosti zvezdnika Barcelone Lionela Messija. Naslednji korak v karieri najboljšega strelca v zgodovini Barce, za katero je nedavno podrl tudi rekord po številu nastopov, ostaja zavit v tančico skrivnosti. Zidane je dejal, da je Argentinčeva prisotnost dobra za špansko prvenstvo, ni pa želel špekulirati o tem, če bi lahko bil "clasico" na stadionu Alfreda Di Stefana tudi zadnji v karieri legendarnega Južnoameričana. Messi sicer na zadetek na obračunih z večnim tekmecem čaka že kar sedem tekem (maj 2018).

"Upam, da bo ostal pri Barceloni. Tam mu je dobro, to pa je dobro tudi za špansko prvenstvo. Vemo, kakšen igralec je Messi, to se ne bo spremenilo, četudi ne zadene. A igramo proti Barceloni. To je tekma Madrid Barca. Vsi so res dobri. Poskusili bomo odigrati dobro tekmo z žogo," je dejal Zidane.

Real je opravil uspešno "generalko" za drugi obračun z Barco v sezoni (prvega je na Camp Nouu dobil s 3:1), ko je na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov v torek z istim izidom ugnal Liverpool. Madridčani so v prvenstvu neporaženi devet tekem, Katalonci pa kar 19. A Zidane ne verjame, da bi bil poraz lahko že usoden v lovu za naslovom.

Zidane (na fotografiji) med sosedskim obračunom z Getafejem.
Zidane (na fotografiji) med sosedskim obračunom z Getafejem. FOTO: AP

'Do konca ne bo jasno'
"Atletico ima prednost, prvi je. Karkoli se bo zgodilo, povsem do konca, bomo vsi še imeli možnosti v prvenstvu. Do konca ne bo jasno. Ne vem, koliko točk je še na voljo, a veliko jih je. Jutri bodo v igri tri, enako kot proti Eibarju ali Cadizu ter vsem ostalim," je nadaljeval Zidane. Na njegovi novinarski konferenci je odmevalo tudi ime Kylian Mbappe, potem ko je francoski rojak, ki ga že dalj časa povezujejo s prestopom v Real, sredi tedna s Paris Saint-Germainom blestel na gostovanju v Münchnu.

Televizija Deportes Cuatro je sicer poročala, da je Mbappe poleti odločen zapustiti Pariz in se preseliti v Madrid k Realu.

"Z njim (Mbappejem) je drugače, ker ga poznam, res se dobro poznava in to je vse. A on ni moj igralec in ne morem govoriti o ničemer ... Kylian je izvrsten igralec, bomo pa videli, kaj si želi početi v prihodnje. A v tem trenutku to ni moja skrb," se je glasil odziv Zidana.

Povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO.

Koeman: Največ šteje osvojiti La Ligo
Z nekaj zelo zanimivimi izjavami je iz Barcelone postregel tudi trener drugouvrščene Barce Ronald Koeman. Ta je imel z varovanci zaradi hitrega slovesa od izločilnih bojev Lige prvakov več časa za pripravo na prihajajoči "clasico", potem ko je na prvi tekmi po koncu reprezentančnega premora Barca na domačem Camp Nouu dramatično ugnala Real Valladolid (1:0).

"Dosegli smo dobre rezultate in smo samozavestni. To je velika tekma proti moštvu, ki se je skozi sezono izboljšalo. Borimo se za tisto, kar šteje največ. Tisto, kar šteje največ za obe ekipi, pa je osvojiti La Ligo. Zato je jutrišnja tekma pomembna," je dejal Koeman. "Če je za naslov treba zmagati? Rezultat ne bo odločilen, saj je po jutrišnji tekmi pred nami še veliko krogov, v katerih bo vsem ekipam težko zmagati na vseh tekmah. Je pa to trenutek, v katerem bo tisti, ki zmaga, veliko pridobil v smislu morale pred nadaljevanjem."

Na seznam igralcev se je vrnil izkušeni branilec Gerard Pique, a Koeman ni želel potrditi, če ga bo spet ne povsem pripravljenega potisnil v ogenj kot na nedavnem obračunu s Paris Saint-Germainom v Ligi prvakov, ko je Barcelono skoraj lastnoročno pokopal Kylian Mbappe (1:4). O Ligi prvakov je Koeman govoril tudi ob vprašanju glede izjav Liverpoolovega trenerja Jürgna Kloppa, ki se je po nedavnem gostovanju v Madridu pritoževal nad igranjem na pomožnem stadionu Alfredo Di Stefano, ki bo seveda ta konec tedna gostil svoj prvi "clasico" v La Ligi.

Koeman (na fotografiji) je bil tako kot Zidane dolga leta igralec kluba, ki ga zdaj vodi kot trener.
Koeman (na fotografiji) je bil tako kot Zidane dolga leta igralec kluba, ki ga zdaj vodi kot trener. FOTO: AP

 Nespoštljiv do velikana
"To je malce nespoštljivo do tako velikega kluba, kot je Madrid. Izkoristili so trenutek, da so začeli z deli na svojem stadionu, in menim, da so storili prav. Za katerega koli igralca je težko igrati zgolj zaradi pomanjkanja občinstva. Oni so vajeni igrati na tem igrišču in nasprotniki morajo igrati tam. Zelenica bo dobro pripravljena in to zame ni pomembna tema," je odločno dejal Koeman.

"'Clasico' je drugačen od ostalih (tekem). Barca je v dobrem stanju. Smo v zelo dobrem nizu, zbrali smo veliko točk. Borimo se za zmago in to je pozitivno. Madrid pa je Madrid. Menim, da so bili deležni pretiranih kritik, a so živi v Ligi prvakov in se borijo za La Ligo. Madrid ima velikega trenerja, navdušujoče igralce in to bo zanimiva tekma. Ne strinjam pa se s kritikami, ki so jih prejemali. Telesno in psihično imajo možnosti, da to tekmo dobijo."

'Za zmago moramo odigrati perfektno'
Real bo tako kot na nedavnem obračunu z Liverpoolom spet brez udarnega branilskega para Sergio Ramos-Raphaël Varane, medtem ko Barcelona že dalj časa pogreša Sergija Roberta, Anssumaneja Fatija in Philippa Coutinha. Messija medtem čaka že 45. nastop na največji tekmi španskega nogometnega koledarja.

"Upamo, da bo Leo za nas odločilnega pomena, saj potrebujemo najboljšega Messija in najboljšo Barco. Jutri moramo za zmago odigrati perfektno. Zaradi svojih napadov in svojega gibanja pa potrebujemo Lea, jasno," je še povedal Koeman. "Najbolje za naše prvenstvo je, da najboljši igralci ostanejo do zadnje minute, do katere lahko. Messija ne moremo primerjati z Ramosom, a oba sta bila izjemno pomembna za svoji ekipi. Upamo, da Ramos ostane v Madridu, Messi pa z nami. Na teh tekmah je najpomembneje, da računaš na igralce z izkušnjami. Mladi morajo prav tako igrati takšne tekme, saj se morajo učiti. Če ne igrajo, tega nikoli ne bodo usvojili. A potrebujejo izkušnje veteranov. To je najpomembneje."

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
10. 04. 2021 10.06
+2
Js pravim če real zmaga pošteno, pač naj, ok nič takega npr ob tej igri barce, če pa bo sodnik krojil usodo, pač zelo rad rumene deli barci, to vsi vemo, potem upam da vsaj kdo prizna od realovcev, jaz bom če bo kaj v škodo reala, lp
dark horse
10. 04. 2021 10.09
+0
cripstoned
10. 04. 2021 10.36
-1
smešno... tako kot je barca zmagala posteno proti valladolidu in dobila 2 točki prednosti pred elklasikom...ne pozabimo dejstva da se realu sodi v škodo medtem ko barci v korist... kdaj boste resnici pp gledali v obraz? ravno zaradi takšnih Jokič kot ste hejteri danes navijam zato da sodnik izključi igralca barce tako kot ga je na tekmi z valladolidom... pa da se potem smejimo vaši dvoličnosti in objektivnosti hahahahaha... ce bo sojenje na nivoju real zmaga z več goli razlike... premoč je ocitna
dark horse
10. 04. 2021 08.11
+2
Sedaj se je čudežno poškodoval lahoz pride drug šerif ki je še hujši manzano 😠
ummax
10. 04. 2021 08.10
-3
Imam občutek, da bo padel remi. Atletiko pa bo zmagal v tem krogu in potem ni več daleč od prvaka.
Lucky
09. 04. 2021 20.04
+5
Poizkusili bomo odigrati dobro tekmo z žogo. Ta Zidane je res genij. Dobra tekma s piščalko mu je zagotovljena.
poserjemsenavas
09. 04. 2021 19.51
-6
Spet barceki že v naprej iščejo izgovore pri sodnikih. Bilo bi žalostno, če ne bi bilo smešno.
Rdeča kapica69
09. 04. 2021 19.53
-8
Ni jim jasno kako nemorejo zmagati z Mesijem v prvi postavi galaktike. Zato pa imajo samo te stvari na razpolago: -obup -nemoč -izgovori
Kollerik
09. 04. 2021 20.56
+3
Neusmiljena ocena stanja pred tekmo te očitno zelo moti...
Kollerik
09. 04. 2021 19.48
+4
Real ima glede na svoj star, zvesti sodniški kader jutri zvečer že vnaprej zagotovljeno prednost zadetka ali dveh... pač glede na situacijo na terenu in ne pozabimo: tudi po velikosti, ter ceni vsebine znamenitih perezovih sodniških vrečk...
Rdeča kapica69
09. 04. 2021 19.50
-7
Poišči si pomoč ker Real se bo samo vzpenjal Barca pa nazadovala kot v ligi prvakov. To pomeni večno trpljenje za take kot si ti in tebi podobne.
Kollerik
09. 04. 2021 20.54
+2
Kollerik
09. 04. 2021 21.52
+2
Dovolim ti, da me boš lahko izbral za svojega idola resnice in samo resnice. Toda le v primeru da boš spregledal.
romantika umira
09. 04. 2021 19.43
-9
V gosteh jih je Real skantal 1-3 z lahkoto čeprav je sodnik celotno tekmo nagajal Realu,ne vidim razloga zakaj jih zdej ne bi ko so v še boljši formi. Seveda pa držim pesti za mojo Barco.. naj zmaga boljši!
Mahh
09. 04. 2021 19.34
+5
To je ze smesn, da morjo tok sodnike menjat. Ocitno Perez ni zaupal Lahozu
Anticripstoned
09. 04. 2021 19.29
+4
zapiralcek še Perez se zaveda moči Barce in ne ve katerega od svojih zvestih hlapcev bi dal sodit...jih menjuje kot gate...toni dober znak zate
ehjaehja
09. 04. 2021 19.34
-6
265004
09. 04. 2021 17.55
+3
Hahahaha pa dej Perez odloč se že kdo bo sodil...večje burleske pa še ne.Tolk so prpe pri Realu da so si nastavil največjega podpornika...Sej ne bi verjel da se to dogaja v eni Španiji , če ne bi poznal zgodovine...
Kollerik
09. 04. 2021 18.16
+3
Glavni sodnik, znani velik občudovalec Real Madrida in presrečen lastnik Ramosovega avtograma bo naredil vse, da s svoje strani potolče Barco. Vse jasno!
Kollerik
09. 04. 2021 18.31
+4
Paštašutar
09. 04. 2021 19.24
+7
Ne pozabi da je ta sodnik piskal tri penale na eni tekmi proti Realu,vse lepo in prav,ampak prvega so ponavljali zaradi prestopa igralca Valenciji,tudi prav.........zakaj pa Messi ni ponavljal penala proti PSG ko so bili vsi igralci Pariza v 16m prostoru.......toliko o tem sodniku,ki bi moral mimogrede nositi tudi aparat za zobe😅
265004
09. 04. 2021 20.33
+4
Imaš prav to so bile zelo neprepričljivi penali..recimo Ramosova košarka...
ehjaehja
09. 04. 2021 17.45
-7
Menjali so sodnika saj nemoreš verjeti dali pa so tistega kateri je proti Valladolidu sumljivo izključil igralca. Nič dobrega za Real.
grozjak
09. 04. 2021 17.47
-2
Kaj po tvojem ni real svetlobna leta boljsi od barce? Kaj lahko sodnik pomaga ob takšni nadmoci??
ehjaehja
09. 04. 2021 17.47
-7
Gre se za vaše jamranje čez sodnika kateri vas ima v bistvu zelo rad zato sem to napisal;))
265004
09. 04. 2021 18.12
+7
Dej zapirač spet trobezljaj hinavsko v prazno...ti dobr veš da je Manzano poleg Lahoza in Hernandes Hernandez največji podpornik Reala samo se namenoma sprenevedaš da opravičuješ sojenje ki se bo jutri zgodilo....Že to da pri Realovi Marci pišejo da je nekdo klical kdo mora sodit je smešno, da je pa to četrti zamenjani sodnik za to tekmo je pa tragikomično...
Anticripstoned
09. 04. 2021 18.21
+4
Gill sodil proti Valladolidu??? Človek kej je narobe s tabo?
ehjaehja
09. 04. 2021 19.06
-8
Kakšne laži in izgovori vnaprej z vami je res nekaj hudo narobe😄😆 Obrezovi sinovi...
Kollerik
09. 04. 2021 19.14
+5
zapirać, jutri te bo Gil Manzano spet razveselil...ne sekiraj se ...
dark horse
10. 04. 2021 08.14
+2
Manzano je sodil prejšnjo tekmo barce 😂😂😂 in ti zatvaralo se kao spoznaš na fuzbal 🙈🙈🙈
Anticripstoned
09. 04. 2021 16.35
+1
Da bo Perez prepričan v zmago je zamenjal sodnika in postavil Lahoza...Ko je ugotovil da je Messi v izjemni formi in Dembele prav tako...si je še enkrat premislil in za sodnika namesto Lahoza postavil svojega najzvestejšega služabnika J Gill M...
Dany75
09. 04. 2021 16.42
+4
Anti,ti mas vedno nekaj za povedat..pred tekmo in po tekmi..in nikol nic pametnega..vedno nekaj joces...in tudi takrat ko je nazadnje Real premagal Barco si imel veliko za povedat..pa ni blo nic spornega..isces alibije v nedogled...ker zate je pri Barci vedno vse ok in cisto...ostali pa itak vedno nekaj švinglajo..res si smesen...upam da enkrat odrastes in napises posten in realen komentar! Naj zmaga boljsi !
Anticripstoned
09. 04. 2021 16.47
+2
poglej se enkrat penal nad Ramosom...na vsaki tekmi je 10 takih prekrškov ki sene piskajo !
JanK00
09. 04. 2021 17.10
-2
poglej lansko sezono dve 11-m za real nedosojeni anti rajs zbris profil pa se mal pozdrau😉
Anticripstoned
09. 04. 2021 17.21
+0
poglej 4 gole Barca razveljavljene ko je bila žoga pol metra čez črto!!!! vzemi vrv in veselo ven na sprehod...veje vabijo
Ka pa mislis
09. 04. 2021 16.18
-4
Gledali bomo in seveda drzali pesti za Real.
dreka?1
09. 04. 2021 16.29
+8
Gledali bomo in seveda držali pesti za Barcelono.
samomojemnenje
09. 04. 2021 16.30
+5