Nogomet

Pred izključitvijo iz Lige prvakov: Cityju se obeta črn scenarij

Manchester, 28. 06. 2019 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse bolj se zdi mogoče to, da v eni izmed naslednjih izvedb Lige prvakov ne bomo gledali najbogatejšega kluba na svetu. Manchester City je namreč tik pred tem, da s strani UEFE prejme prepoved nastopanja zaradi neupoštevanja pravil finančnega 'fair-playa'. Meščani so se sicer že pritožili na mednarodno razsodišče v Lozani, a kot kaže UEFA in Aleksander Čeferin tokrat mislita resno. 

Preiskava, ki so jo proti Manchester Cityju sprožili z vrha UEFE, vodi pa jo bivši belgijski predsednik vlade Yves Leterme, se še ni končala, a vsi znaki za zdaj kažejo na to, da bo klub v sezoni 2020/21 ostal brez nastopa v najprestižnejšem klubskem tekmovanju. Kakšne posledice bi odločitev UEFE prinesla klubu? City je eden izmed tistih klubov, ki jih finančna plat nenastopanja v LP ne bi tako zelo prizadela, a s športnega vidika, je to lahko začetek konca Cityjeve vladavine na Otoku.

Z domačim trojčkom lovorik je klubu ostala zgolj ena, ki jo neuspešno lovi že vse od vstopa bogatih arabskih lastnikov leta 2008. Ta ista lovorika se izmika tudi trenerju Pepu Guardioli, ki jo neuspešno lovi že vse od sezone 2010/11, ko je z Barcelono nazadnje stopil na nogometni klubski Olimp. Zato tudi ne presenečajo govorice o njegovem odhodu, ki so se pojavile po zaključku lanske sezone. Morebitna prepoved bi Guardioli ponudila dodaten razlog za razmislek o odhodu.

Bi Pep Guardiola lahko zapustil Manchester City?
Bi Pep Guardiola lahko zapustil Manchester City? FOTO: AP

David Silva je prvi igralec, ki je napovedal svoj odhod poleti 2020, ko se mu izteče pogodba. Naslednji, ki bi lahko storil enako, je Sergio Aguero. Vsi igralci, ki so trenutno člani prvega moštva, so namreč že osvojili vse lovorike, ki so na voljo v angleškem nogometu. Prepoved bi pomenila, da bi si nove izzive lahko poiskali drugje. Ne le, da bi bilo težko zadržati trenutne igralce, tudi prihod novih igralcev bi bila težavna naloga. Astronomske plače in še višji bonusi tako ne bi bili dovoljšen razlog, da bi se največje zvezde svetovnega nogometa selile na Etihad.  Mogoče pa denar vendarle ni sveta vladar. 
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

88887
28. 06. 2019 20.57
-4
Barce tak ne rabijo izključit, sej se sami redno izključujejo 😂
+2
Letos so se vsi izkljucili...le liverpool je zmagal..zanimivo ane..le en klub zmaga..vsi ostali pa imajo potem slabo sezono..no nekateri osvojijo prvenstva..drugi se tega ne in ostanejo brez lovorik...
blazter
28. 06. 2019 20.57
+20
Bila so opozorila, prepoved trgovanja. Ni zadoščalo . UEFA ni naše sodstvo in država, ki neupoštevanje pravil nagrajuje.
jodr
28. 06. 2019 18.19
-16
Če niso pred leti izključili reala pa Barcelone, tudi Citya ne bodo upali. Bo pa dobil kazen v denarni obliki.
ehjaehja
28. 06. 2019 21.27
+0
Ko sistem zataji za barco so tu vedno:JUVE,ROMA,LIVERPOOL
Fuzbaler
29. 06. 2019 09.13
+5
Jodr zakaj pa bi pred leti izkljucili Barco ali Real?? Nihce od njiu ni krsil financnega fair playa...
beerch
28. 06. 2019 18.15
+2
Mogoče pa res ne?... It koga se norca delajo?