Nogomet

Pred kratkim nepredstavljivo, zdaj realno: si bodo nogometaši na Otoku drese prali sami?

London, 04. 05. 2020 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi v eni od najmočnejših lig na svetu – angleški Premier Leauge – se nogometaši že vračajo v klubske prostore in zelenice, kjer pa za zdaj opravljajo le individualne treninge. Naslednji klub med angleško elito, ki je napovedal povratek na treninge, je Wolverhampton. Eden izmed klubskih predlogov pred nadaljevanjem je tudi ta, da bi si nogometaši po treningih in tekmah sami prali drese, poročajo angleški mediji.

Nogometaši prve ekipe Wolverhamptona se bodo eni prvih vrnili na zelenice na treninge na Otoku, a vadili naj bi po individualnih scenarijih ter v fitnesu, prvi napovedani trening pa naj bi trener Nuno Espirito Santo skupaj s pomočniki Rubenom Nevesom, Leanderjem Dendockerjem, Rubenom Vinaigrejem in Joaom Moutinhom opravil že 11. maja.  

Nogometaši Wolverhamptona se vračajo na treninge, kjer pa bodo takšni prizori sprva strogo prepovedani.
Nogometaši Wolverhamptona se vračajo na treninge, kjer pa bodo takšni prizori sprva strogo prepovedani. FOTO: AP

A zaradi pandemije koronavirusa, ki v Angliji še ni omejena, bodo treningi zaenkrat drugačni, kot so jih bili nogometaši na Otoku vajeni pred pandemijo. Na treningu bodo fantje morali upoštevati socialno distanciranje, po koncu treningov pa si bodo morali sami oprati nogometna oblačila in preostalo opremo. Še pred dvema mesecema se je to v Veliki Britaniji zdelo povsem nepredstavljivo, toda če bodo nogometaši želeli dokončati sezono, bodo zagotovo morali pristati na marsikaj 'neobičajnega'. 

Clarke: Brez navijačev še kar nekaj časa
Že pred tem so se na individualne treninge vrnili nekateri nogometaši Arsenala, ki so dobili dovoljenje za povratek v trening center London Colney. Poleg Arsenala so se na treninge že vrnili tudi nogometaši Tottenhama in West Hama, nekateri drugi klubi pa so povratek na treninge napovedali v tem tednu (Crystal Palace, Sheffield United in Brighton).  

Predsednik angleške zveze Greg Clarke je sicer v današnjem pismu zapisal, da si težko predstavlja, da bi se navijači lahko vrnili na stadione v bližnji prihodnosti. Kot poroča britanski BBC, angleška Premier League resno razmišlja tudi o možnosti, da bi se sezona 2020/21 odigrala brez gledalcev. "Realnost je takšna, da zaenkrat še ne vemo, kako se bodo stvari razvijale," je sporočil Clarke. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
04. 05. 2020 20.53
+2
Če bo vse testirano bodo tudi dresi neoporečni. Bi pa bilo zanimivo videti mavrico zapranih in obarvanih dresov, če bi si jih res morali sami prati...
Malo_sutra
04. 05. 2020 17.26
+8
Takoj zahtevat dodatek aneks v pogodbo 50.000€ za dva oprana dresa.