Nogomet

Pred nadaljevanjem sezone v PLTS vsi testi negativni

Ljubljana, 04. 06. 2020 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na testiranju članov nogometnih klubov prve lige Telekom Slovenije, ki je potekalo v sredo, 3. junija, so bili vsi testi na covid-19 negativni, je sporočila Nogometna zveza Slovenije. Prvenstvo se bo s prvima tekmama 26. kroga nadaljevalo 5. junija.

Predsednik NZS Radenko Mijatović (drugi z leve) je lahko s sodelavci zadovoljen pozdravil rezultate.
Predsednik NZS Radenko Mijatović (drugi z leve) je lahko s sodelavci zadovoljen pozdravil rezultate. FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši, člani klubov in sodniki so v sredo opravili testiranje na novi koronavirus. Vsi testi so bili negativni, kar posledično pomeni, da so po navedbah Nogometne zveze Slovenije (NZS) zdaj izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje državnega prvenstva. NZS sporoča, da novih testiranj do konca prvenstva predvidoma ne bo, so pa možna, "v kolikor bi se epidemiološka slika v Sloveniji spremenila".

"Če bi se v času prvenstva pojavil sum na okužbo s covidom-19, bodo odgovorne klubske službe sprejele potrebne dodatne ukrepe za ugotovitev in morebitno zajezitev okužbe," je še sporočila NZS, ki je pokrila stroške testiranj vseh desetih klubov. Po navedbah krovne nogometne zveze pri nas je bilo testiranih predvidoma med 30 in 35 članov vsakega izmed prvoligašev, med katere spadajo igralci s pravico nastopa na tekmah Prve lige Telekom Slovenije ter tudi klubsko osebje.

V Ljubljanskem območju so testirali člane Olimpije, Brava, Domžal, Tabora Sežane in Triglava. V Mariboru pa člane Maribora, Aluminija, Celja, Mure ter Rudarja iz Velenja. Nogometaši vodilnega moštva lige, Olimpije so po navedbah iz kluba teste opravili z odvzemom brisov iz avtomobilov, podobno je bilo tudi pri drugih klubih. Državno prvenstvo se bo nadaljevalo v petek s tekmami 26. kroga, ko bosta na sporedu obračuna med Aluminijem in Muro ter Celjem in Rudarjem.

Na lestvici vodi Olimpija s 50 točkami. Pet točk zaostajata Celje in Aluminij, sedem Maribor. Peta je Mura z 38 točkami. Sledijo Tabor, Bravo in Triglav. Na dnu lestvice pa je Rudar s 16 točkami zaostanka za devetimi Domžalami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

watzzup
04. 06. 2020 19.11
+1
Čisto sprenevedanje. Ko s(m)o starši prosili za testiranje otrok iz mariborske osnovne šole, je bil predlog kategorično zavrnjen, češ tudi, če bodo danes vsi negativni, bodo jutri posamezniki lahko že pozitivni. Pri nogometaši, ki jih spoštujem in občasno spremljam, pa ima negativen test, daljšo ročnost. Aja, pravice prenosov, gledalci, stave. Money talks, bulls**t walks!
Casey Ry
04. 06. 2020 18.25
+1
Upam, da je klub iz svojega žepa plačal testiranje!
Vse teste je plačala NZS, približno 30.000 eur