Nogomet

Pred obračunom Nantes – Nice ubit navijač domače ekipe

Nantes, 03. 12. 2023 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski nogometni klub Nantes je v izjavi za javnost sporočil, da je bil v soboto pred večernim prvenstvenim obračunom proti ekipi iz Nice po napadu ubit en navijač.

Navijači Nantesa.
Navijači Nantesa. FOTO: AP

Francoski športni časnik L'Equipe je zapisal, da so navijača Nantesa zabodli pred stadionom Beaujoire, kljub hitri zdravniški pomoči pa je podlegel poškodbam.

"V okoliščinah, ki jih preiskujejo sodni organi, se je 31-letnik zgrudil, potem ko je prejel udarec v hrbet," so sporočili iz kluba. Na spletni strani niso zapisali, da je šlo za napad z nožem.

Najbolj zvesti navijači Nantesa naj bi po pisanju državnega tožilstva napadli nekaj avtomobilov z navijači Nice pred prihodom na stadion. Tožilstvo je po odprti preiskavi že zaslišalo številne priče in bo s tem nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, piše L'Equipe.

Nantes je sicer dvoboj 14. kroga francoske lige dobil z 1:0, s čimer je preprečil Nici začasen skok na vrh prvenstvene lestvice. Nantes zaseda osmo mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

patogen
03. 12. 2023 13.06
+1
Francoska nogometna liga postaja vse bolj podobna alžirski...
komarec
03. 12. 2023 11.57
+6
Temu se reče vojno stanje, ne šport. Prepovedat tem navijačem - huliganom dostop na stadione takoj.