Nogomet

Ključno glasovanje: Premier League bi lahko tudi odpovedali

London, 06. 05. 2020 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sezono 2019/20 v otoški nogometni Premier League bi lahko odpovedali, če se klubom ne bo uspelo dogovoriti glede igranja na nevtralnih prizoriščih, je britanski BBC citiral izvršnega direktorja trenerske organizacije Richarda Bevana.

Stadion Old Trafford (na fotografiji) bo skupaj z ostalimi britanskimi nogometnimi "svetišči" očitno še dolgo časa sameval.
Stadion Old Trafford (na fotografiji) bo skupaj z ostalimi britanskimi nogometnimi "svetišči" očitno še dolgo časa sameval. FOTO: AP
Sezona v Premier League naj bi se, če bo to na koncu res mogoče, do konca odvila na igriščih Nacionalnega nogometnega centra v Burton upon Trentu, omenjal pa se je tudi reprezentančni stadion Wembley v severnem Londonu.

V ponedeljek bodo na Otoku glasovali glede predlogov, ki so jih odgovorni pripravili za nadaljevanje sezone 2019/20. Dogajanje v Premier League se je ustavilo 13. marca po razglasitvi pandemije in prvih okužbah igralcev oziroma trenerjev premierligaških moštev. Richard Bevan, izvršni direktor Zveze nogometnih trenerjev (LMA), je po poročanju BBC posvaril, da "čas ni na strani" udeležencev in da se morajo "treningi začeti zelo hitro", če nameravajo na Otoku s sezono elitnega tekmovanja nadaljevati do 12. junija.

Vseh 20 klubov je na zadnjih sestankih izrazilo željo, da bi odigrali 92 preostalih tekem, če in ko bodo razmere to dovoljevale. Prvoligaš Brighton & Hove Albion, čigar član je mladi slovenski reprezentant in nekdanji napadalec Domžal, Fiorentine ter Maribora Jan Mlakar, je sicer že dejal, da ne podpira uporabe nevtralnih prizorišč, ker da bi to lahko vplivalo na "integriteto prvenstva". Predlog o uporabi nevtralnih prizorišč na ponedeljkovem glasovanju potrebuje 14 od 20 glasov, da bi ga sprejeli.

Treningi bi se morali začeti do 18. maja
Premier Boris Johnson naj bi v nedeljo nagovoril državljane in razkril, kako se nameravajo v Veliki Britaniji ukrepi rahljati v prihodnjih tednih. Na vprašanje, če bi lahko neuspešno glasovanje v ponedeljek privedlo tudi do odpovedi sezone, je Bevan za BBC Radio 4 dejal: "Da. Mislim, da je to najverjetneje točno."

Dodal je še: "Vlada, če tega še ni storila, bo jasno sporočila, da domače tekme z veliko količino ljudi na stadionih res postavljajo pod vprašaj pravila socialnega distanciranja in njihovo spoštovanje."

Načrti Premier League, ki so dobili ime Projekt ponovni zagon (Project Restart, op. a.), vključujejo junijsko nadaljevanje sezone in izpeljavo le-te do konca julija, kar bi se skladalo z načrti Evropske nogometne zveze (Uefa) in njenimi mednarodnimi tekmovanji. Da bi se to zgodilo, bi se morali otoški klubi na treninge vrniti 18. maja, dodaja BBC, vodstvo tekmovanja pa bi potrebovalo do 40.000 testov za igralce in ostale zaposlene v klubih.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
06. 05. 2020 16.49
+3
Upam, da bojo dokoncali sezono uspesno do konca, ce pa bo prekinjeno pa naj dodelijo naslov prvaka liverpoolu