Nogomet

Pred San Marinom: Kouter v karanteno, Šporar na 'bolniški'

Ljubljana, 06. 10. 2020 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., B.B., STA
Komentarji
7

Slovenska nogometna reprezentanca bo v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom. Na njej selektor Matjaž Kek ne bo mogel računati na napadalca Andraža Šporarja zaradi poškodbe, zaradi odredb o izolaciji pa ne bo niti Nina Koutra in Mihe Zajca. Kljub vsemu je cilj proti povprečnim nasprotnikom seveda zmaga.

Nino Kouter je moral v karanteno, tako kot cela ekipa Mure zaradi primerov novega koronavirusa, tako da ga ne bo na naslednjih tekmah, tako kot ne Miha Zajca, Andraža Šporarja pa bodo v reprezentanci poskusili pripraviti do tekem s Kosovom in Moldavijo. Proti San Marinu bo tako selektor Matjaž Kek priložnost ponudil nekaterim, ki so doslej dobivali manj priložnosti. "Tekma bo zagotovo dala možnost nekaterim igralcem, ki doslej niso bili v prvem planu. Ostajam pri tem, da moramo razširiti bazo reprezentančnih možnosti. Tekma pa bo služila kot nadaljevanje procesa treninga. Te dni bomo poskušali pokazati nek napredek, hkrati dvigniti agresivnost in tiste elemente, ki sodijo v sodobni nogomet," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Kek. Glede Koutrovega odhoda je dejal, da jim ne preostane drugega, kot da se prilagodijo. "Nino Kouter je že na poti v Prekmurje. Izgubili smo igralca, ki je pokazal, da lahko računamo nanj v prihodnje. Vesel pa sem, da je bila cela naša ekspedicija sicer negativna na testih, tudi Kouter," je pojasnil selektor. Ta razmišlja, da bi v reprezentanco naknadno poklical še kakšnega igralca, omenil je predvsem Adama Gnezdo Čerina. Obenem je zadovoljen s tem, kar na treningih kažejo novinci Mario Jurčević, David Tijanić in Sandi Lovrić. Za slednja dva je poudaril, da v odsotnosti Josipa Iličića lahko prideta prav, saj znata reševati zadeve v igri ena na ena. Med tistimi, ki bodo skoraj zagotovo dobili priložnost, bo tudi desni bočni branilec Nejc Skubic. "V prvi vrsti gremo na zmago kot vsako tekmo, ampak jutri to ne bo glavna stvar, ampak to, da bomo pokazali več kreativnosti v napadu, se uigrali, spoštovali principe s treningov. Jutrišnja tekma je zelo primerna za to," je dejal Skubic in dodal, da je to vse predpriprava za uresničitev glavnega cilja - uvrstitve na veliko tekmovanje. S San Marinom so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., San Marino pa 210.

Slovenijo po tekmi s San Marinom čakata še gostovanji v Ligi narodov, in sicer na Kosovu 11. in v Moldaviji 14. oktobra. S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Kosovo je 116. na svetovni lestvici, Moldavija pa 175.

Slovenija je v Ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andrej999
07. 10. 2020 11.54
+1
To, da Kek v reprezentanco ne pokliče Elšnika, o Keku pove le to, kako omejen je. Poklical je pa 7-8 igralcev, ki si tega ne zaslužijo.
Diegol14
06. 10. 2020 19.58
+4
Mi igramo vaško ligo, pa vam lahko Joškota posodimo...dobr je, v soboto je dal dva avtogola
Pa kaj
06. 10. 2020 19.50
+0
meni se kolca po Srečku..res, da ni bil ravno prijateljski z mediji (kot je sedanji) je pa znal reci bobu, bob...pa se igra je bila vsaj gledljiva... tekma proti Švici, pa Škotski, Slovaški...Kek pa kot Sokrat ali pa vsaj Slavoj Žižek..filozofi pač..
vicente
06. 10. 2020 19.39
+6
tekma je popoldan ker so dopoldan igralci san marina v sluzbi
elam
06. 10. 2020 19.38
+5
San marino lahko premagaš z sedmimi igralci
MyLord
06. 10. 2020 19.37
+4
Sam mamo pa nasprotnike noro dobre...res atraktivni in na nivoju naše reprezentance
Geronimo
06. 10. 2020 19.01
+2
Ma lepo te prosim te prosim nek ne I mej se za nekega Mega trenerja ker si navadni burek