Nogomet

Prednovoletni sprejem NZS v znamenju uvrstitve na Euro 2024

Ljubljana, 21. 12. 2023 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
0

Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani pripravila tradicionalni prednovoletni sprejem. Zaznamovali so ga spomini na leto 2023, katerega vrhunec je bil preboj članske reprezentance na evropsko prvenstvo v Nemčijo.

Na sprejemu, ki se ga je kljub napornemu dnevu po odločitvi sodišča EU glede spora superlige z Uefo in Fifo udeležil tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, je predsednik NZS Radenko Mijatović v uvodnem nagovoru poudaril, da je bil letošnji sprejem še malce bolj poseben. "Vedno je lepo biti tu, moram pa priznati, da je letošnji trenutek še posebej izjemen. Leto je bilo nepozabno in polno presežkov," je dejal Mijatović ob spominu na uspešne kvalifikacije za EP 2024.

Spomnil se je tudi podpore navijačev, ki so napolnili tribune na reprezentančnih tekmah, ter vsem skupaj položil na dušo, da bodo na evropskem prvenstvu v Nemčiji ne le navijači, ampak tudi ambasadorji Slovenije. "Ta dogodek ni le športni spektakel, ampak tudi priložnost, da se pokažemo kot ambasadorji Slovenije v mednarodni skupnosti," je dodal in naštel tudi uspešne nastope drugih selekcij, tudi mlajših, futsalskih in klubskih, prav tako pa je pohvalil delo sodnikov in trenerjev.

Matjaž Kek na prednovoletnem sprejemu NZS
Matjaž Kek na prednovoletnem sprejemu NZS FOTO: Aljoša Kravanja

Dogodek s številnimi gosti so popestrili glasbeno-pevski nastopi, tudi klavirsko-zborovsko obarvana predelava navijaške pesmi Slovenija gre naprej s Petrom Lovšinom. Ta bo zagotovo odmevala tudi med prvenstvom, na katerega se bo slovenska vrsta temeljito pripravila. Neuradno se bo marca v Ljubljani merila tudi s Portugalsko. V marčevskem terminu bo sicer še ena pripravljalna tekma, še dve pa junija.

Selektor Matjaž Kek bo sicer že v začetku leta nogometaše peljal v ZDA, kjer se bodo 20. januarja merili z domačo selekcijo. Ker tekma ne bo v uradnem terminu Mednarodne nogometne zveze, bo imel Kek za tekmo v San Antoniu na voljo igralce, ki bodo imeli v januarju zimski premor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.