Nogomet

Predsednik Atletica: Pogajanja z Oblakom napredujejo sijajno

Madrid, 22. 11. 2018 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na madridskem nogometnem gala večeru je predsednik španskega prvoligaša Atletica Enrique Cerezo moral odgovarjati tudi na vprašanja o Janu Oblaku. Slovenski vratar po nekaterih informacijah ne želi podaljšati pogodbe, a je Cerezo zatrdil, da je vse v najlepšem redu.

Cerezo (levo) ob predstavitvi povratnika v rdeče-bele vrste Diega Coste.
Cerezo (levo) ob predstavitvi povratnika v rdeče-bele vrste Diega Coste. FOTO: AP

Privrženci španskega nogometa so z nestrpnostjo pričakovali konec reprezentančnega premora. Ker zaradi poškodbe rame za slovensko izbrano vrsto že eno leto ne igra, je imel Jan Oblak s soigralci pri Atletico Madridu veliko časa za pripravo na derbi z Barcelono, ki ta konec tedna prihaja na stadion Wanda Metropolitano. Na gala nogometnem večeru Madridske nogometne zveze, ki se ga je udeležil predsednik rdeče-belih Enrique Cerezo, se je večina vprašanj vrtela okoli prihajajočega obračuna španskih velikanov v prestolnici, eno od vprašanj pa je zadevalo tudi stanje Oblaka in njegovega (ne)podaljšanja pogodbe.

OBLAK

"Kako napredujejo pogajanja z Oblakom? Sijajno!" je bil kratek, a nedvoumen predsednik Atletica, ki se že veseli dvoboja z vodilno Barcelono. "To je prekrasna tekma, težko jo čakamo, imamo pa veliko možnosti za zmago, ki bi nam prinesla prvo mesto."

'Govoril bom z vašimi podjetji, da vam dvignejo plačo'
Precej "nataknjen" je bil Cerezo ob vprašanju, ali  bo Atletico podaljšal pogodbo s trenerjem Diegom Simeonejem, ki naj bi mu Atleti ponujali celo največjo pogodbo v evropskem nogometu. 

Oblak (na fotografiji) je slovenski dres nazadnje oblekel na zadnji tekmi kvalifikacij za SP 2018 proti Škotski v Ljubljani (2:2).
Oblak (na fotografiji) je slovenski dres nazadnje oblekel na zadnji tekmi kvalifikacij za SP 2018 proti Škotski v Ljubljani (2:2). FOTO: AP

"Saj že več let podaljšujemo pogodbe z vsemi, ne z igralci in ne s trenerji, temveč z vsemi.  Kje je torej težava?" je vprašal Cerezo in nadaljeval. "Smo na športnem dogodku, menim pa, da ekonomija ni pomembna. Tu smo, da bi prisostvovali podelitvi nagrad Madridske nogometne zveze. No, če vas že zanima denar ... Bom govoril z vašimi podjetji, da vam dvignejo plačo, ker ste tako obsedeni z ekonomijo. Če bomo podaljšali? Nikoli ni nikakršnega problema."

Griezmann je 'totalna in absolutna zlata žoga'
Cerezo tudi meni, da si zlato žogo zasluži napadalec Atletica Antoine Griezmann, ki po zadnjih razkritjih v medijih v glasovanju trenutno zaostaja za rojakoma Raphaëlom Varanom in Kylianom Mbappejem ter tudi prvim favoritom Lukom Modrićem iz vrst mestnega tekmeca Reala in hrvaške izbrane vrste.

"Kdo pravi, da bi lahko zaostal za njimi? Saj se bom še razhudil ... Dobro, dobro ... To, kar govorite ... Ne verjamem tega. Griezmann je totalna in absolutna zlata žoga, letos ni bilo boljšega igralca," je še bojevito sklenil Cerezo.

PRIMERJAVA

LESTVICA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
22. 11. 2018 12.50
+3
zaradi poškodbe rame ne igra že eno leto!!! ali ga lahko novinarji nehate ščititi in povejte bobu bob. Noče igrati, ne pa da ne more. Ne ga več klicati, pa se naj preserava v klubu.
RUBEŽ
22. 11. 2018 11.43
+1
Po kakšnih kriterijih bi pa bil Varan zlata žoga? OK, saj ga cenim. Enega redkih iz BELEGA BALETA in bi ga vsekakor hotel videti v Bayernu, pa vseeno.
Pošteni
22. 11. 2018 09.43
-4
350.000€ na teden,kot se spodobi.
Dany75
22. 11. 2018 09.00
+24
Clanek o Oblaku,na prvi sliki pa Costa... res ne razumem kako ne morete narediti clanka primernega tistemu o karerem pisete... pa je internet tako poln vseh slik in informacij... totalno nesposobni...