Nogomet

Predsednik Serie A po rasističnih žalitvah za dosmrtno prepoved navijačev

, 19. 10. 2021 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Elitna italijanska nogometna liga želi strožje kazni za navijače, ki igralce in drugo osebje klubov žalijo z rasističnimi opazkami. To je v eni od italijanskih radijskih oddaj dejal predsednik Serie A Paolo Dal Pino.

Romelu Lukaku je bil v svojih dveh sezonah pri Interju tarča številnih rasističnih izpadov.
Romelu Lukaku je bil v svojih dveh sezonah pri Interju tarča številnih rasističnih izpadov. FOTO: AP

Ob tem je 59-letni funkcionar poudaril, da za navijače, ki z rasističnimi opazkami žalijo nogometaše, ni mesta na italijanskih stadionih.

"S pravno službo delamo na sporazumu o dosmrtni prepovedi za tiste navijače, ki jim bodo disciplinski organi dokazali rasizem. Kazen ne bi veljala zgolj za en stadion, ampak za vse italijanske nogometne objekte," Paola Dal Pina navaja dpa.

Obenem je predlagal, da bi imeli poleg sobe za VAR še posebnega videosodnika, ki bi s pomočjo tehnologije zaznal morebitne rasistične prestopke na stadionih.

V Italiji je bilo v zadnjem času veliko pripomb temnopoltih nogometašev v zvezi z žalitvami s tribun. "Vsaka vrsta rasizma in diskriminacije je grozljiva in ne sodi na naše stadione," je na to temo še dejal Dal Pino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nikdar več
19. 10. 2021 15.30
+1
Žalostno je to, da rasizem nikdar ne bo prenehal .