Nogomet

Predsedniku Murcije se je zareklo: Guti nas je zavrnil zaradi Reala

Madrid, 08. 06. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijači 13-kratnega evropskega klubskega prvaka so v nestrpnem pričakovanju imenovanja novega trenerja. Potem ko je predsednik 'galaktikov' Florentino Perez v minulih dneh prejel nekaj (ne)pričakovanih 'košaric', se v uglednih evropskih medijih pojavljata dve trenerski imeni v ožjem izboru za naslednika trofejnega stratega madridskega Reala Zinedina Zidana. Jose Maria Gutierrez 'Guti' ali Antonio Conte?

Tako so novinarski kolegi pri osrednjih španskih športnih časnikih Asu in Marci prepričani, da sta po številnih 'košaricah', ki jih je v zadnjih dneh prejel predsednik madridskega Reala Florentino Perez, za naslednika trofejnega stratega 'belega baleta' Zinedina Zidana v ožjem izboru ostali le še dve trenerski imeni – klubska legenda Jose Maria Gutierrez 'Guti' in temperamenti italijanski strokovnjak, ki je v zadnjih dveh sezonah vodil londonski Chelsea, Antonio Conte.

Ali bo 13-kratnega evropskega klubskega prvaka naposled prevzela klubska legenda Jose Maria Gutierrez 'Guti' ...
Ali bo 13-kratnega evropskega klubskega prvaka naposled prevzela klubska legenda Jose Maria Gutierrez 'Guti' ... FOTO: AP
Je predsednik Murcije Victor Galvez povedal preveč?
Čeprav ima Italijan z nekdanjim evropskim klubskim prvakom še veljavno enoletno pogodbo, pa je bolj ali manj jasno, da je njegova usoda na klopi 'bluesa' po ne ravno uspešni sezoni praktično zapečatena. Nekdanji selektor italijanske izbrane vrste bi po navedbah Marce v madridsko slačilnico sicer vnesel visoko intenzivno delo, strast in prepotreben svež veter po nenadnem Zidanovem odhodu, toda na Pirenejskem polotoku še bolj kot možnost Contejevega angažmaja odmeva izjava (nespretnega) predsednika nekdanjega španskega prvoligaša Murcije, danes drugoligaša, Victorja Galveza, ki je na klubski novinarski konferenci priznal, da je za novega stratega želel pripeljati legendarnega napadalca Reala Gutija, toda slednji naj bi njegovo ponudbo zavrnil zaradi ...

... da, uganili ste, življenjskega izziva, ki ga prinaša vodenje najuspešnejšega nogometnega kolektiva na svetu. "Guti je bil tisti, ki sem ga želel angažirati za novega trenerja Murcije. Ampak ponudba Reala je preprosto preveč mikavna, da bi jo nekdanja klubska legenda lahko zavrnila," je novo kost za glodanje senzacij željnim medijem ponudil Galvez ter pomenljivo pristavil: "Škoda, da Zidane ni odstopil dva dni pozneje, saj bi Guti v tem času že podpisal pogodbo z našim klubom."     

ali pa bo življenjsko priložnost na klopi 'galaktikov' dočakal trofejni Italijan Antonio Conte?
ali pa bo življenjsko priložnost na klopi 'galaktikov' dočakal trofejni Italijan Antonio Conte? FOTO: AP

Težka odločitev za Pereza
Kakorkoli že, prvega moža 'belega baleta' Pereza čaka zelo težka odločitev. Misleč da bo klic iz španske prestolnice dovolj za prihod ene od želenih trenerskih tarč (Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp, Joachim Löw ...), se je izkušeni gradbeni mogotec tokrat pošteno uštel. Naposled bo očitno izbiral med izkušenejšim Italijanom, ki ima zelo pisan trenerski življenjepis, in začetnikom v resnem trenerskem poslu Jose Mario Gutierrezom.

Bodo v tem primeru prevladale pretekle zasluge in čustva ali razum?   

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
08. 06. 2018 10.43
+0
pocakajmo...kmalu bo znano kdo bo glavni trener...sam upam na raula ali pa kloppa...se ena novica...real je premagal barcelono v boju za 17letnega rodryga iz brazilskega santosa... v braziliji rodryga gledajo kot novega neymara....njegov prestop je vreden 45milijonov eurov in je prvi nakup reala letos....ni kaj prihodnost je v mladenicih in real je trenutno pred vsemi ko se pogovarjamo o mladenicih....vinicius upam da ze letos zaigra za a ekipo reala in da vsi vidijo ta super talent..
borut30
08. 06. 2018 13.58
+1
živeli in videli. Veliko t.i. mladeničev, ki kažejo potencial zna zlo hitro ponikniti. Bojim se, da tukaj ne bo kruha. Lahko da se motim. Premladi posegajo po višavah, kar se denarja tiče. Ego se jim dvigne, trenerji se pa držijo za glavo. Imajo ogromno potenciala, a glava ga ne more izrabiti. Tukaj e potem problem še kup ljudi, ki so okrog mladih zvezd samo sesalci denarja in o samem igranju nogometa nimajo pojma. Vse našteto je za mladega obetavnega nogometaša.....bull shit. V pravem pomenu besede.
CevNorc
08. 06. 2018 10.35
+1
Legendarni NAPADALEC Guti.... Kdo vm clanke pise, legenda pa je.