Nogomet

Barcin predsedniški kandidat: Če bi vesoljci prišli na Zemljo, bi hitro videli, da VAR navija za Real

Barcelona, 03. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vse bližje je 24. januar, ko bo Barcelona dobila novega predsednika. Prvi favorit, da se vrne na položaj, je Joan Laporta. 58-letni kandidat se je očitno odločil za zelo provokativno kampanjo. Pred časom je v bližini Realovega stadiona Santiago Bernabeu zakupil ogromen oglasni prostor, ki ga je okrasil s svojo podobo. Zdaj pa je večne rivale zbodel tudi z izjavo, da bi vesoljci, če bi prišli na naš planet, hitro videli, koga favorizira sistem VAR.

Laporta pravi, da mu Lionel Messi popolnoma zaupa.
Laporta pravi, da mu Lionel Messi popolnoma zaupa. FOTO: AP

"Če bi vesoljci prišli na Zemljo, bi hitro videli, da sistem VAR deluje v korist Real Madrida," je med drugim v novoletnem intervjuju za Marco dejal Joan Laporta. Nekdanji predsednik katalonskega ponosa je bil prvi mož kluba med letoma 2003 in 2010, ravno v času, ko je ta prišel do praktično vseh lovorik. Zdaj pravi, da bi se rad vrnil, ker ljubi klub in bi ga rad vrnil na pota stare slave. "Rad imam izzive, in ta je trenutno zame najpomembnejši v življenju," je ob tem dodal. 

"Zagotovo sem v prvem obdobju delal napake, a se raje spominjam lepih trenutkov. Iz napak sem se veliko naučil, kar mi bo pomagalo, da jih ne bom ponavljal. Ne bom gledal nazaj. Osredotočen sem le na to, kaj bom počel po 24. januarju," je nadaljeval Laporta, ki je zadnja leta veljal za glasnega kritika nekdanjega predsednika Josepa Marie Bartomeuja. "Že leta 2015 sem dejal, da ne zaupam ljudem, ki upravljajo klub, niti ne njihovemu modelu vodenja. Pustili smo jim izjemno zapuščino, ki so jo želeli izkoristiti, zato se na izzive niso ustrezno odzivali."

Pod Bartomeujevim vodstvom je Barcelona največji uspeh vpisala leta 2015, ko je v finalu Lige prvakov ugnala Juventus. A navijače blaugrane zagotovo boli dejstvo, da so njihovi največji tekmeci iz Madrida v tem času kar trikrat pokorili nogometno Evropo. "Osvojiti bi morali vsaj še kako Ligo prvakov. Upam, da nam bo evropske uspehe uspelo vrniti. Mimogrede, Real v mojem obdobju niti enkrat ni postal evropski prvak," je ostale tekmece za predsedniški stolček na Camp Nouu spomnil Laporta. 

58-letnik je v zadnjem času veliko pozornosti požel s provokacijo, ko je le streljal od Realovega domovanja zakupil ogromen oglasni prostor, ki ga je krasila njegova fotografija. "Plakat je bil mišljen kot humoren in ironičen," je pojasnjeval svojo potezo. "Z njim (plakatom, op. a.) nisem želel provocirati. Želel sem si le, da bi poudaril moj profil. Mislim, da mi je to tudi uspelo. Ljudje so sporočilo razumeli." 

Tako mogočen transparent je dal tik pred stadion Real Madrida postaviti Joan Laporta.
Tako mogočen transparent je dal tik pred stadion Real Madrida postaviti Joan Laporta. FOTO: Twitter

Težave na trenerski klopi in negotova prihodnost prvega zvezdnika
Trener blaugrane Ronald Koeman je zaradi slabih rezultatov na udaru kritik, Laporta pa kljub temu verjame v izkušenega Nizozemca: "Spominjam se prve sezone, ko je bil trener Frank Rijkaard. Začetek je bil zelo stresen, izgubili smo tri domače tekme – proti Deportivu, Valencii in Realu. Drugi del sezone pa je bil spektakularen. Kar 18 tekem zapored nismo izgubili in na koncu smo bili zelo blizu naslova. S tem želim povedati, da se lahko v nogometu zgodi vse." 

Zagotovo bo prioriteta novega predsednika, da v prestolnici Katalonije na vsak način zadrži Lionela Messija. Argentinec je poleti kljub špekulacijam ostal pri Barceloni, v enem od zadnjih intervjujev pa je dejal, da z razmerami v klubu še vedno ni zadovoljen. Laporta meni, da upanje za blaugrano še ni izgubljeno: "Pred drugimi kandidati imam prednost, ker me Leo pozna in ve, da sem kredibilen. Vedno mi pove, da sem uresničil vse, kar sem mu kdaj obljubil. Če mu bom dal besedo, jo bom izpolnil. Tega se zaveda."

"Ali sem favorit za predsednika? O tem ne razmišljam, sem optimist, imam zmagovalno mentaliteto," je še dodal Laporta, ki obljublja, da morebitnih sezon, ko bo načrt kluba usmerjen k prenovi moštva in bodo zato rezultati potisnjeni nekoliko na stran, ne bo. "Nogomet je način razmišljanja. Kar se mogoče danes zdi zapleteno, se lahko hitro spremeni. Če bom postal predsednik, ne bo tranzicijskih let."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (152)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fcrs_lj
04. 01. 2021 09.15
+2
Ne vem ce LaMasija v tem trenutku lahko ponudi, novega Iniesto. Vse kar smo od LaMasije videli zadnja leta je cisto povprecje. Fati vsako 8 tekmo odigra solidno. Projekt zadrzati Messija je predvolilna igra z custvi navijacev. Odkar je Messija in Spanijo zapustil CR, Messi ni pravi, verjetno je nekaj resnice v tem ko pravijo da sta eden drugeg gnala cez vse meje.
Vladimir.Krutov
03. 01. 2021 15.13
-2
Lepo...nekdo je aktiven kot 5.12..trije minusi....revež
Vladimir.Krutov
03. 01. 2021 14.32
+0
Lepa kampanja laporta...preko 120000 članov bo glasovalo...moraš tudi na te nastrojene glasove računat...v prejšnjem članku je lepo povedal da stavi na la masijo....če pa pričakujete da bo kar javno govoril kako misli krpati luknjo in menjavati trenerja se pa motite...to so pametni kandidati in ne tisti ki samo mahajo z imeni....da ni denarja pa itak vsi kandidati vedo....je pa kadra v ekipi ogromno....sam verjamem v laporta....ni takšna kriza kot izgleda....
Johnny_J
03. 01. 2021 14.45
-1
++ belcki imajo spet svoj dan...več se jih je zbralo pod člankom barce, kot pod zmago reala.
Vladimir.Krutov
03. 01. 2021 14.53
-3
Hophopferdo
03. 01. 2021 12.38
+0
Ko si 6. na lestvici, ne moreš več iskat problemov samo pri Real Madridu
Kollerik
03. 01. 2021 12.45
+0
Nihče ne išče problemov "samo pri Real Madridu", malo bolj preberi zakaj se gre.
dark horse
03. 01. 2021 12.20
-1
Pod člankom o barci 120 komentarjev pod člankom o realu 20 tu se vidi veličina in kaj koga boli😂🙈
samomojemnenje
03. 01. 2021 12.08
+3
Če je tole vse kar ponuja Laporta, potem ne vem, če bo to dobro. Najprej naj kandidati predstavijo, kako bodo rešili finančne težave Barce. Mislim, da je to prvi pogoj, da se sploh lahko začne kakršna koli prenova v klubu. Govoriti o VAR-u in zadržanju Messija je premalo, sploh pa tole o VAR-u ne paše v predvolilni boj.
le?o
03. 01. 2021 12.24
+6
Ne spremljam teh predvolilnih kampanj barce, a ujamem tu pa tam kakšen info. Se mi zdi da noben od kandidatov ne izpostavlja sanacije finančne slike kluba, vsem je prioriteta podpis messija. Razen en je pravil da če messi podpiše, bo moral za nižjo ceno. Neki je celo pljuval čez griezmanna v momentu njegove niske samozavesti in neefikasnosti, kot da griezman ni del ekipe.
AVTOHTONsLOVEnc
03. 01. 2021 12.06
+0
Seveda, ko ti ne gre je vedno vse drugo krivo.. haha luzerji! :D
Kollerik
03. 01. 2021 11.58
-5
Nekaj se čuje, da ima drugi predsedniški kandidat Victor Font boljši, bolj konkreten program za Barcine težave in nadaljnjo rast, kot Laporte. Bomo videli.
dark horse
03. 01. 2021 11.57
-3
Za kripsla obstajajo le sezone od 2015 naprej in od Zidana naprej. Boleče klofute pred tem je potlacil nekam globoko ampak se jih spominja 😂🙈
resnicaosvobaja
03. 01. 2021 11.53
-2
8 let je mimo, odkar je Barcelona imela na igrišču prvenstveno tekmo z vsemi enajstimi doma vzgojenimi igralci. Če bo poudarek njegovega morebitnega predsedovanja na tem segmentu, bo naredil veliko ...za uspešno predsedovanje pa tako potrebuje in lepo igro in rezultate
le?o
03. 01. 2021 11.52
+6
Ko je laporta prvič dobil mandat, je bila barca 6. na lestvici in 22 pik za prvim. Če bo laporta dobil mandat letos so zelo blizu na lestvici kot prvič, s tem da po točkah zaostajajo pol manj. Je pa res, da še niti polovica prvenstva ni mimo in imajo dovolj časa da popravijo tudi ta dosežek.
motorist_mb
03. 01. 2021 11.45
-4
Var odločati v sobi ne sodnik pa bi blo bolj realno!
Kollerik
03. 01. 2021 11.50
-4
Edina normalna rešitev bi bila izločitev kontaminiranih sodnikov (ve se, kdo so!) in v VAR sobo dati druge, tudi iz kakšne druge države če je to potrebno!
Jarek
03. 01. 2021 11.38
+9
Otročja izjava Laporte.
cripstoned
03. 01. 2021 11.23
-1
pogledas komentajre hejterckov reala z laporto nacelu...vsem je kao glavna barcelona a zaradi reala so tukaj in se borijo za stolcek predsednika...vse zaradi real madrida...barca je samo krinka kot vedno pravim in tudi tokrat je laporta to potrdil....medtem pa real madrid raste in raste in preden se bodo pri barceloni zaceli pobirati bo real madrid spet na vrhu evrope ker spanija oz laliga je sla lani v madrid in tudi letos ne bo nic drugace...vi se pa se kar naprej ukvarjajte z realom...leta in vasa zivljenja pa tecejo se naprej....lepo nedeljo vsem dobrim in neskodozeljnim ljudem zelim....hejteri vi pa boste tako ali tako tukaj v dobrem in v slabem...vsak dan, celo leto kot je praksa ze od leta 2015...nic lepega se vam od takrat ni zgodilo in tudi v prihodnosti bo enako....kot sem povedal..lepo prvo nedeljo vsem dobrim in neskodozeljnim ljudem zelim...
Od Halerja ati
03. 01. 2021 11.26
-5
enako krispi. tudi mi te mamo radi. ce pa Real trenutno raste pa upam da traja večno hahaha človek ne jezi se. igra za našega krispija. priporočam
Kollerik
03. 01. 2021 11.54
-6
Cripso, brez tebe bi bil grozen dolgcajt na forumu... :)
Konan
03. 01. 2021 13.52
-1
le?o
03. 01. 2021 11.14
+6
Še eden več, k se rajš ukvarja z realom kot pa s svojo ekipo. Postavit plakat v madridu? Če je verjel, da je to provokacija, pa sej ga noben ne jemlje resno, sam smeh je bil. Če zmaga, kar upam da bo, bo verjetno strošek te kampanje obesil na barcin trr. Kampanjo gradi na provokacijah madrida in reševanjem statusa messija, napačna smer. Messi mu zaupa, ker mu je izpolnil vse obljube....očitno mož beseda, kaj mu bo zdej obljubil, pogodbo z bianco čekom? Naj mu messi vrne zaupanje in ponudi del svojega prihodka od sponzorjev. Tudi ta samo preusmerja pozornost iz dejanskih problemov in dejstva, da bo treba messija počasi preživeti in začeti novo zgodbo o uspehu.
Od Halerja ati
03. 01. 2021 11.12
-5
Realčki se samo zelo močno bojijo da bo Laporte spet predsednik ker vemo kakšni so bli rezultati Barce in Reala pod njegovim vodstvom. tut js bi se tresu.
+6
A je dons za stavt na huesco a kdo ve?
ehjaehja
03. 01. 2021 11.14
+4
cripstoned
03. 01. 2021 11.25
+8
prej bi stavil da bo var prinesel penal...kot na tekmi z eibarjem kjer je karma poskrbela da je braitwaite potem zgresil penal...
le?o
03. 01. 2021 11.30
+7
Ma huseco pa morjo premagat, ker da ti pa atletico beži za 10 pik, še pol sezona ni, pa še tekmo več imaš...ne vem no, pa niso nivo granade, alavesa,...Barca je to fantje.
dark horse
03. 01. 2021 11.39
-6
Še bolj boleče je bilo ko si 2 v prvenstvu 17 pik zadaj kajne ta beli 🙈😂
le?o
03. 01. 2021 11.45
+5
@dark...še vseeno ne boli tolko ko si 6. in si 22 pik zadaj.
Od Halerja ati
03. 01. 2021 11.51
-6
kdo je pa 22 pik zadaj? a ti tut ciciban listaš?
le?o
03. 01. 2021 11.54
+6
Kdo je pa 17 pik zadaj? A ti tud darkhorsa bereš?
Od Halerja ati
03. 01. 2021 12.03
-5
dsrk ni napisu da so zdej so pa bli 2 sezone zanaj. pa tudi 3 sezone nazaj. 17 pik in 3 mesto ne 2. ti narišem al si razumel?
le?o
03. 01. 2021 12.09
+6
Kje sm pa jst napisu, da so zdej 22 pik zadaj? Baje da spremljate barco od njenega nastanka, zato sklepam da vse veste kar se je tiče.
Konan
03. 01. 2021 13.14
-3
Real je tud remiziral 🤣🤣ti si pravi lolek
Od Halerja ati
03. 01. 2021 13.27
-1
dark je napisal da JE BILO kar je preteklik, ti pa si napisal DA SO v sedanjiku. e moj ti tut slovenscina ti ni lih najboljsa vrlina
le?o
03. 01. 2021 13.52
+1
Odvračanje pozornosti, zdej s slovnico. Zadnjič dark pripomni, da nemško neznam napisat. V sedanjiku so pol manj v zaostanku s to razliko, da niso na polovici prvenstva. Sicer pa še enkrat sej spremljaš barco od njenih začetkov in bi ja vedel kdaj so meli 22 minusa, ali je treba še tabelo prlimat?
Od Halerja ati
03. 01. 2021 14.21
+0
se opravicujem sva se ocitno narobe razumela nc hudga. amm od njenih začetkov? nebo držalo kr nism star 100 let. spremljam jo od časa Ronaldinha in takrat sm tut začel navijat za njih. in lahko mi poves kdaj je blo to kr nimam pojma. odkar navijam so vedno igrali v LP in bli med najboljsimi
le?o
03. 01. 2021 15.09
+0
Meni se ne rabiš opravičevat, samo ne napadaj brez razloga in argumentov. To je blo 2 mesca pred ronaldinhom...tko da si lih malo zamudu. Sm pa že zgoraj na temo laporta in njegovga prvega mandata napisal.
Od Halerja ati
03. 01. 2021 15.27
+1
vrjetno 2 mesca lih ne ker nisem začel navijat prvi dan ko je prišel ampak šele kasnej skozi njegove igre in karakter. No pa vseen sm mislu da si to mislu vsaj v roku parih let nazaj ne pa da gres nazaj za 20 let. 17 točk razlike je blo 2 sezoni nazaj in tudi 3. vrjetno se tega bolš spomneva ane? argumentiram naj kaj? o cem?
le?o
03. 01. 2021 15.46
+1
Pa sej vas večina piše, da navijate za barco že zelooo dolgo. In kot navijač poznaš tudi zgodovino kluba, razen če je sovraštvo do drugega kluba močnejše. Tudi ta minus je del barcine zgodovine, pa ne tako davne. Argument si imel s slovnico.
Od Halerja ati
03. 01. 2021 16.01
+0
mene ne zanima kar pisejo drugi niti to kar se je dogajalo z Barco in Realom 20 let nazaj. Razumem nekaterim vam je očitno važno kaj je bilo pa čeprav vas takrat ni bilo sploh še na svetu. meni pač to ni pomembno. Niti za lovorike Barce niti za lovorike Reala. Jih nisem ne poznal ne videl igrati zato mi je to čisto nepomembno. Enim pac ni smo si različni.
Od Halerja ati
03. 01. 2021 16.03
+0
edini predmet ki ga v šoli nisem maral je zgodovina. Če misliš da bi kot navijač moral vedeti celotno zgodovino kluba sva žal drugačnega mnenja.
Kollerik
03. 01. 2021 16.22
+0
Pa vendar iz zgodovine vse izhaja in se vanjo tudi vrača. Kdor gleda v zgodovino, vidi v prihodnost (W. Churchill).
le?o
03. 01. 2021 18.42
-1
Pa ne govoriva o šolskem predmetu, govoriva o zgodovini kot je epski gol koemana sampdorii za prvo cl, o golu savićevića zubizareti v atenah, o obmetavanju figa s svinjsko glavo, o škaricah rivalda za 4.mesto v laligi, o ploskanju bernabea ronaldinju, o špalirju messija fernandu gagu... to je zgodovina še ne dolgo nazaj. Ja tudi o petardah realu...tud to je zgodovina🙂
Kollerik
04. 01. 2021 09.47
Ena globljih poant vsega pri Magistra Vitae je, da se vse ponavlja... v ciklih! Torej tudi 6:1 Barca vs RM se lahko spet ponovi.
Looneh
03. 01. 2021 10.57
+7
Vnaprejšnje iskanje izgovorov za neuspeh ... to niti približno ni to kar Barcelona rabi. Zmagovalna mentaliteta in gradnja moštva na domači nogometni šoli je bil ključ pri doseganju rezultatov v zadnjih 15 letih.
RMadridd
03. 01. 2021 10.57
+6
Dober slogan za kampanjo.Ni kaj. Ni važno če sem sposoben, važno da sovražim Real.
Konan
03. 01. 2021 11.02
-9
RMadridd
03. 01. 2021 11.23
+9
Vi ste smešni. Res ste slamnati. Barca če zmaga 10 nasl. el. cl. osvoji 10 prvenstev zapored. Sigurno ne bom srečen ampak sovražil jih ne bom. Večina navijačev v slov. so trenutno v puberteti tko da vas malo razumem.
le?o
03. 01. 2021 12.38
+3
@rmadridd...pomilovanja vredno, a realno kaj jim drugega preostane kot pa sovraštvo in žaljenje?
Konan
03. 01. 2021 13.16
+0
Jaz pa bom zmeraj sovražil take potuhnjene kradljive klube, upam da se čimveč slabega zgodi klubu
Kollerik
03. 01. 2021 16.24
+0
Žal imaš Mazda prav. Zaradi vsega, kar se je nabralo... vseh teh sodniških kraj in ostalih nagajanj, lobiranj za zlato žogo, odkritih podkupovanj sodnikov, je pač iluzorno pričakovat, da bo večina Barcinih imela kakorkoli pozitiven odnos do Reala.
madridista07
04. 01. 2021 13.22
+1
Kollerik to pravi navijač barce? Leta 2009 največja kraja v nogometu. In na koncu barca osvojila CL. Zasluženo zeloooo.
7zigolino7
03. 01. 2021 10.55
-4
Ne sam vesoljci vsi to vedo.Samo baletke in njihova mafija ne.