Nogomet

Arsenal se je z odliko pobral po debaklu na Anfieldu, Liverpool odpihnil Southampton

London, 27. 11. 2021 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., N.M., STA
Komentarji
1

13. krog angleške Premier League se je začel s tekmo na Emiratesu med Arsenalom in Newcastlom. Slavili so topničarji z 2:0, potem ko sta v drugem delu zadela Bukayo Saka in Gabriel Martinelli. Srake so po novem porazu prikovane na dno lestvice in so edina ekipa brez zmage. Nogometaši Liverpoola so zmagali proti Southamptonu z rezultatom 4:0. Diego Jota je zadel dvakrat v prvem polčasu, v 37. minuti je zadetek prispeval še Thiago Alcantara. V začetku drugega polčasa pa je mrežo zatresel Virgil van Dijk. Tako so se vsaj začasno na lestvici na točko zaostanka približali Chelseaju, ki bo svojo tekmo tega kroga proti Manchester Unitedu odigral v nedeljo.

V Liverpoolu lepega nogometa niso prikazali le domači, ampak tudi gosti, ki so si pripravili kar nekaj priložnosti, toda niso bili učinkoviti tako kot tekmeci. Liverpool je povedel že v drugi minuti, ko je v polno zadel Diogo Jota, slednji je v 32. minuti vodstvo povišal, končni izid prvega polčasa pa je ob pomoči enega od gostujočih igralcev postavil Thiago Alcantara. V drugem delu je bil po kotu z lepim strelom po tleh iz voleja uspešen še Virgil van Dijk.

Statistika tekme Liverpool - Southampton
Statistika tekme Liverpool - Southampton FOTO: Sofascore.com

Legendarni Steven Gerrard je bil uspešen še na drugi tekmi, odkar je prevzel Aston Villo. Tokrat je ekipa iz Birminghama zmagala v gosteh, z 2:1 je bila z goloma Matta Targetta in John McGinna z 2:1 boljša od Crystal Palacea, ta je častni gol prek Marca Guehija dosegel v peti minuti sodnikovega dodatka.

Še na drugi tekmi zapovrstjo je ostal neporažen tudi novi trener Norwicha Dean Smith. Njegova ekipa je doma z Wolverhamptonom odigrala brez golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arsenal z odlično serijo rezultatov

Arsenal se je z odlično serijo rezultatov pred zadnjim reprezentančnim premorom približal vodilni četverici, po vrnitvi klubskega nogometa pa doživel debakel na Anfieldu, ko se je znova zazdelo, da so topničarji od najboljših ekip angleškega nogometa vendarle še daleč. 

Tudi zato je bila tekma z zadnjeuvrščenim Newcastlom za varovance Mikela Artete še kako pomembna, saj so morali sebi in navijačem dokazati, da se lahko hitro poberejo. V prvem polčasu tekme na Emiratesu smo spremljali zelo izenačen obračun, v katerem sta imeli obe strani nekaj lepih priložnosti. 

Nogometaši Arsenala so prejšnji konec tedna na Anfieldu izgubili z 0:4, tokrat pa so se pobrali in zanesljivo ugnali "nemočne" srake.
Nogometaši Arsenala so prejšnji konec tedna na Anfieldu izgubili z 0:4, tokrat pa so se pobrali in zanesljivo ugnali "nemočne" srake. FOTO: AP

Domači vratar Aaron Ramsdale se je izkazal po strelu Jonja Shelveyja z velike razdalje, ko je s konicami prstov žogo uspel nekoliko preusmeriti, ta pa se je nato od prečke odbila v kot. Kmalu zatem je imel za Arsenal sijajno priložnost Pierre-Emerick Aubameyang, ki je do strela prišel po kombinaciji Bukaya Sake in Emila Smith-Rowa, a je s kakšnih petih metrov meril naravnost v vratnico. Ob premoru je bil na semaforju še vedno začetni izid, ki se je spremenil v 11. minuti drugega dela. 

Smith-Rowe in Nuno Tavares, za katerim je verjetno najboljša tekma v majici Londončanov, sta izpeljala akcijo po levi strani. Bočni branilec je nato v kazenskem prostoru lepo zaposlil Sako, ta pa je bil pri strelu na oddaljenejšo vratnico dovolj natančen, da je bil Martin Dubravka brez možnosti za posredovanje. Le nekaj minut pozneje se je strelec prvega zadetka poškodoval, Arteta pa je namesto njega na igrišče poslal Gabriela Martinellija

Predstavo Nuna Tavaresa je na Twitterju pohvalil nekdanji kapetan Arsenala Cesc Fabregas: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In prav Brazilec je le deset minut po prvem zadetku poskrbel za povišanje prednosti. Takehiro Tomiyasu ga je lepo našel z visoko podajo v prostor na desni strani, Brazilec pa je bil priseben v zaključku in je z močnim strelom poskrbel za končni izid. Do konca je imel omembe vredno priložnost še en rezervist, in sicer Alexandre Lacazette, a je meril za približno meter mimo vrat Dubravke.

Newcastle v zaključku ni bil posebej nevaren in je tako tudi po 13. krogu še naprej brez zmage prikovan na dno lestvice. Arsenal je z novo zmago utrdil peto mesto, točkovno je izenačen z West Hamom na četrtem, a imajo kladiva tekmo manj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

27. november, Premier League, izidi: 

Arsenal - Newcastle United  2:0  (0:0)

Crystal Palace - Aston Villa   1:2  (0:1)

Liverpool - Southampton     4:0  (3:0)

Norwich - Wolverhampton    0:0

Brighton - Leeds United.        0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
27. 11. 2021 17.49
-3
Savdijci zelijo biti najboljsi in bodo milijarde vlozili v Njukasl, da to dosezejo … se en umetni klub bo Njukasl …