Nogomet

Lacazette Arsenalov junak s klopi, United do zmage v sodniškem dodatku

Brighton, 29. 12. 2020 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Arsenala so prišli do druge zaporedne prvenstvene zmage. Po Chelseaju (3:1) so tokrat z minimalno zmago 1:0 ugnali še žilavi Brighton na gostovanju. Varovanci Mikela Artete so si s šestimi točkami v le nekaj dneh vsaj nekoliko oddahnili od boja za obstanek. Zatem je Marcus Rashford v tretji minuti sodniškega dodatka poskrbel za zmago Manchester Uniteda proti Wolverhamptonu (1:0).

Mikel Arteta si le lahko nekoliko oddahne.
Mikel Arteta si le lahko nekoliko oddahne. FOTO: AP

Mikel Arteta po presenetljivi zmagi nad Chelseajem ni želel spreminjati dobitnega recepta, zato je začetna enajsterica topničarjev ostala praktično nespremenjena, zgolj Pierre-Emerick Aubameyang je od prve minute nadomestil Alexandra Lacazetta. V prvem polčasu so bili domači galebi boljši nasprotniki, Arsenal pa je bil v slogu celotne sezone bled in sramežljiv. 

Po odmoru pa se je razmerje na zelenici nekoliko spremenilo. Brighton je bil še naprej ambiciozen in si je želel vodilnega zadetka, a je s številnimi napadi topničarjem odpiral možnost za protinapade. Po enem izmed takih je bil v lepi situaciji Aubameyang, ki pa je popolnoma zgrešil žogo. Arteta je zaslutil, da to ni Gabončev večer, zato je v igro poslal Lacazetta, Aubameyanga pa premaknil na levo krilno pozicijo. Odločitev je sadove obrodila po vsega nekaj sekundah, ko je po desni strani sijajno prodrl mladi Bukayo Saka, ki je nato lepo našel dobro odkritega francoskega napadalca, ta pa je z natančnim strelom poskrbel za vodstvo gostov. Brighton je do konca še nekoliko bolj pritisnil, a si pravih priložnosti ni mogel pripraviti, tako da je ostalo pri izidu 0:1. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Istočasno je Leeds United na gostovanju povsem razbil domači West Bromwich Albion, ki je v prejšnjem krogu presenetljivo remiziral na Anfieldu. Tokrat je Leeds vse dvome o zmagovalcu razblinil že v prvem polčasu, ki ga je dobil s kar 4:0. Znova je bil med strelci makedonski reprezentant Ezgjan Alioski. Na koncu je bilo 5:0 v korist Leedsa. 

Rashford je dosegel svoj sploh prvi domači premierligaški zadetek po juliju in tekmi s Southamptonom. Strelska suša je trajala kar 845 minut. 

V večernem obračunu pa je Manchester United na Old Traffordu gostil Wolverhampton. Moštvi sta bili večino časa izenačeni in kazalo je na delitev točk. Pri domačih sta bila najbližje zadetku Bruno Fernandes v prvem in Edinson Cavani v drugem polčasu. Urugvajec je sicer uspel zatresti mrežo Ruia Patricia, a je bil njegov zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Za goste je najlepšo priložnost zapravil Rayan Ait Nouri v 82. minuti. Zdelo se je, da na Old Traffordu tokrat ne bomo videli zadetkov, a je v 93. minuti za veliko slavje domačih poskrbel Marcus Rashford. Angleški napadalec je lepo preigraval v kazenskem prostoru, nato pa z veliko mero sreče, saj se je žoga po strelu odbila od enega od branilcev volkov, uspel premagati še nemočnega Patricia. 

Rdeči vragi so se z novim paketom treh točk povsem približali prvouvrščenemu Liverpoolu. Za Redsi imajo ob enakem številu odigranih tekem dve točki zaostanka. Tretji je Leicester City, ki pa je v primerjavi z vodilnima odigral tekmo več. Na četrtem mestu je po seriji štirih zaporednih zmag z lisicami točkovno izenačen Everton. Arsenal se je po dveh zmagah približal Wolverhamptonu na vsega točko. Volkovi so 12., topničarji pa 13. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 29. december, izidi: 

Brighton – Arsenal 0:1 (0:0)
Lacazette 66.

Burnley – Sheffield United 1:0 (1:0) 
Mee 32. 

Southampton – West Ham United 0:0 (0:0)

West Bromwich Albion – Leeds United 0:5 (0:4) 
Sawyers (ag.) 9., Alioski 31., Harrison 36., Rodrigo 40. Raphinha 72. 

Manchester United – Wolverhamtpon 1:0 (0:0)
Rashford 90.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.