Nogomet

Zmagi Tottenhama in Leicestra, nov spodrsljaj rdečih vragov

Manchester, 22. 01. 2020 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so se v 24. krogu angleškega prvenstva veselili zmage nad Norwichom (2:1), Leicester pa z zmago nad West Hamom ohranja stik z drugouvrščenim Manchester Cityjem (4:1). Manchester United si je privoščil nov spodrsljaj, na Old Traffordu ga je porazil Burnley (0:2).

Nogometaši Leicestra, ki so po zadnjem porazu z Burnleyjem nekoliko izgubili stik z drugouvrščenim Manchester Cityjem, so v 24. krogu uspeli popraviti napako, v mrežo West Hama so 'nasuli' poker zadetkov. 

TEKMA

Mora gostov se je začela v 24. minuti z zadetkom Harveyja Barnesa, nadaljevala pa v sodnikovem podaljšku prvega polčasa z golom Ricarda Pereire. V prvem polčasu je moral Brendan Rodgers opraviti kar dve menjavi, najprej je z zelenice zaradi poškodbe odšel Nampalys Mendy, zatem še Jamie Vardy.  V drugem delu tekme je vodstvo lisic z dvema zadetkoma, prvega z enajstih metrov, potrdil še Ayoze Perez. Častni zadetek za West Ham je v 50. minuti z bele točke dosegel Mark Noble. 

Heung-Min Son je Tottenhamu priboril nove tri točke.
Heung-Min Son je Tottenhamu priboril nove tri točke. FOTO: AP

Zmaga spursov in nove težave za United

Varovanci Joseja Mourinha so gostili Norwich, za veselje na Tottenham Hotspur stadionu pa je v 38. minuti poskrbel Dele Alli, ki je natančno podajo pred vrata preusmeril v mrežo. 

Pri Tottenhamu so pozdravili Huga Llorisa, ki se je v vrata spursov vrnil po večmesečni odsotnosti, francoski vratar pa je moral ob enajstmetrovki Teemuja Pukkija v 70. minuti v mrežo po žogo. Tri točke je domačim zagotovil Heung-Min Son devet minut kasneje. 

TEKMA

Manchester United si je privoščil nov spodrsljaj. Čeprav je imel Ole Gunnar Solskjaer po porazu z Liverpoolom za svoje izbrance le izbrane besede, pa so rdeči vragi zabeležili že drugi poraz v le treh dneh. Na Old Traffordu jih je presenetil Burnley. Prvi zadetek v mrežo Davida De Gee je padel v 39. minuti, po lepem predložku pred vrata se je žoga odbila od glave Bena Meeja, Chris Wood pa jo je pospravil v mrežo. 

Wood je bil udeležen tudi pri drugem zadetku, z lepo podajo je zaposlil Jayja Rodrigueza, ta pa je sprožil projektil v levi zgornji kot Unitedovih vrat. 

TEKMA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lima33
23. 01. 2020 08.59
+3
City ma"instagram"lepotice, United ma pa instagram nogometaše... Obup... 👎
bigdick19
23. 01. 2020 08.26
+3
Ole Gunnar Solskjaer,karma is...