Nogomet

Brez golov na derbiju, Liverpool prekinil črno serijo, preobrat Arsenala

Leicester, 28. 02. 2021 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
J.B., M.G.
Komentarji
6

Na prvi nedeljski tekmi 26. kroga angleške Premier League je Arsenal na gostovanju pri Leicester Cityju prišel do zmage s 3:1, potem ko se je po le nekaj minutah znašel v zaostanku. Za topničarje so v nadaljevanju zadeli David Luiz, Alexandre Lacazette in Nicolas Pepe. Tottenham je na krilih Garetha Bala zlahka ugnal zasedbo Burnleyja, v derbiju kroga med Chelseajem in Manchester Unitedom pa zadetkov nismo videli. V večerni tekmi je Liverpool zmagal po štirih zaporednih porazih.

Statistika tekme Chelsea – Manchester United
Statistika tekme Chelsea – Manchester United FOTO: Sofascore.com
Zanimivo je dejstvo, da sta se tekmeca tudi na prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni na Old Traffordu razšla z 0:0.

Ljubitelji angleške nogometa so verjetno največ pričakovali od tekme med Chelseajem in Manchester Unitedom, saj je šlo za neposreden obračun v boju za mesta, ki še prinašajo Ligo prvakov. A na koncu smo na Stamford Bridgeu videli bore malo zanimive igre. Obe ekipi sta bili očitno zadovoljni s točko, tako da nista želeli tvegati s pretiranim napadanjem. Rezultat tega pa je pričakovan – tekma brez zadetkov in delitev točk, tako da so vragi po porazu Leicesterja sami na drugem mestu, Chelsea pa je peti in ima točko manj od četrtega West Hama. 

Rdeči vragi so še 20. zaporedno tekmo na gostovanjih v Premier League končali neporaženi, a po remiju za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo že za 12 točk. Analitik Sky Sportsa Gary Neville je bil zato po tekmi mnenja, da bi moral United tvegati več. "Zdi se, kot da igralci na takšnih tekmah ne verjamejo, da lahko pridejo do zmage. Na derbijih bi morali tvegati za vse tri točke. Trenutno na Old Traffordu vlada razmišljanje, da je na derbijih točka dovolj, kar pa se mora spremeniti, če bodo prihodnje leto želeli konkurirati za naslov prvaka," je dejal legendarni bočni branilec. 

"Prvi polčas je bil z naše strani nekoliko zaspan, v drugem pa smo imeli svoje priložnosti, ampak nismo bili dovolj nevarni v zaključkih. Težka tekma. Boljši smo bili v drugem delu, a tako pač je," pa je uspavanko v Londonu komentiral domači branilec Andreas Christensen."Verjetno so (nogometaši Uniteda, op. a.) zadovoljni s točko. Sicer smo si želeli zmage, a moramo biti veseli tudi z remijem." 

Statistika tekme Leicester City – Arsenal
Statistika tekme Leicester City – Arsenal FOTO: Sofascore.com

Nogometaši Arsenala so srečanje pri do tega kroga drugi ekipi angleške Premier League odprli v slogu te sezone – slabo. Youri Tielemenas je namreč s samostojnim prodorom in natančnim zaključkom že v šesti minuti izkoristil luknjo na levi strani londonske obrambe za prednost lisic z 1:0. Varovanci Mikela Arteta so se po prejetem zadetku prebudili in zaigrali bistveno odločneje. Sredi prvega polčasa je Nicolas Pepe izsilil enajstmetrovko, a je posredovanje VAR-a razkrilo, da je bil prekršek storjen zunaj kazenskega prostora. V 39. minuti pa so topničarji le prišli do izenačenja, ko je po podaji s prostega strela do strela z glavo prišel David Luiz. V drugi minuti sodniškega dodatka je bil še enkrat na delu VAR, ki pa je tokrat presodil v korist Arsenala. Po igri z roko domačih v kazenskem prostoru je enajstmetrovko izvedel Alexandre Lacazette, ki je natančno meril za 1:2. 

Že kmalu po začetku drugega dela so Londončani lisicam zabili še zadnji žebelj v krsto. Po hitrem protinapadu je žoga prišla na levo stran, kjer je bil Willian, Brazilec pa je nato spretno in ob slabem posredovanju Kasperja Schmeichela zaposlil osamljenega Pepeja, ki mu ni bilo težko zabiti za končnih 1:3. 

Po zmagi nad Benfico v četrtek je zopet dobro predstavo pokazal asistent pri zadnjem zadetku na tekmi Willian, ki se je s tem prislužil tudi pohvale trenerja Artete: "V zadnjih tednih smo na treningih videli, kako dobro mu gre, in vesel sem, da je formo uspel prenesti tudi na tekme. Proti Benfici je spremenil potek srečanja, ko je vstopil, tokrat pa je bil že od začetka zelo nevaren." 

"Zelo smo si želeli zmage. Reakcija po prejetem zadetku je bila odlična. Čeprav smo zaostajali, smo ostrali zbrani, držali smo se prvotnega načrta, kar nas je na koncu nagradilo. Ko vsi sledimo istemu cilju, je zmagovati bistveno lažje," pa je pristavil strelec drugega gola za Arsenal Lacazette. 

Nogometaši Arsenala so prišli do kar nekoliko nenadejane zmage.
Nogometaši Arsenala so prišli do kar nekoliko nenadejane zmage. FOTO: AP

Liverpool prekinil črno serijo
Nogometaši Liverpoola so v 26. krogu prišli do pomembne zmage v gosteh pri Sheffield Unitedu (2:0). 20-letni angleški vezist Curtis Jones je bil pri prvem zadetku Liverpoola v drugem polčasu ob pravem času na pravem mestu. Po izbijanju obrambe Sheffielda je s kakšnih 12 metrov povsem osamljen poslal z desnico natančno poslal žogo za hrbet vratarja Aarona Ramsdala. Liverpool je tako na začetku drugega polčasa (natančneje v 48. minuti prišel v vodstvo). Redsi so se tako lahko v napadu sprostili, saj so imeli ugoden rezultat, ki bi jim prinesel tako potrebne tri točke. To se je poznalo tudi na sproščenosti in igrivosti, ki sta prinesli drugi zadetek v 65. minuti tekme. Pod slednjega se je podpisal Roberto Firmino. Ta je žogo sprejel na robu kazenskega prostora s strani padajočega Sadia Maneja, nato pa z izjemnim prodorom povsem osmešil obrambo Sheffielda, ob strelu pa mu je pomagal še domači branilec Kean Bryan, ki je postavil nogo, od katere je žoga preskočila vratarja Ramsdala in padla v mrežo Sheffielda. Kasneje so zadetek označili kot avtogol Bryana. Liverpool je z zmago prekinil neverjetno slab črni niz štirih zaporednih ligaških porazov, po zmagi nad Leipzigom v Ligi prvakov v gosteh, pa bo to nova mera samozavesti za letos sicer močno oslabljeno četo Jürgena Kloppa. 

Roberto Firmino
Roberto Firmino FOTO: AP

 

Prebujenje Bala za visoko zmago Spursov
Gareth Bale je bil junak visoke zmage Tottenhama nad Burnleyjem (4:0). Valižan, ki v Londonu igra kot posojeni nogometaš Real Madrida, se bil še pred dvema tednoma (tudi) na Otoku deležen glasnih kritik, da se je njegov čas iztekel, zdaj pa je na zadnjih štirih tekmah Spursov zabil štiri zadetke. Na tekmi z Burnleyem je mrežo gostov v Londonu načel že v drugi minuti, nato je bil podajalec pri zadetku Harryja Kana v 15. minuti, v drugem polčasu pa je v 55. minuti postavil še končni izid tekme 4:0. Tretji gol Tottenhama je zabil Lucas Moura. Tudi slednji je ujel boljšo formo, saj je bil to še njegov tretji zadetek na zadnjih štirih tekmah. Tottenham je z zmago nad Burnleyjem prekinil črni niz dveh zaporednih ligaških porazov in vendarle nakazal, da se forma Spursov znova malce dviguje. 

Premier League, 26. krog, nedeljske tekme:

Leicester City – Arsenal 1:3 (1:2)
Tielemans 6.,;  Luiz 39., Lacazette 45. (11-m.), Pepe 52. 

Crystal Palace – Fulham 0:0 (0:0)

Tottenham – Burnley 4:0 (3:0)
Bale 2., 55., Lucas 31., Kane 15.

Chelsea – Manchester United 0:0 

Sheffield United – Liverpool 0:2 (0:0)
Jones 48., Bryan 64./ag.

Sobotne tekme, izidi: 

Manchester City – West Ham United 2:1 (1:1)
Dias 30., Stones 68.; Antonio 43.

West Bromwich Albion – Brighton & Hove Albion 1:0 (1:0)
Bartley 11.

Leeds United – Aston Villa 0:1 (0:1)
El-Ghazi 5.

Newcastle United – Wolverhampton Wanderers 1:1 (0:0)
Lacelles 52.; Neves 73.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delbond
01. 03. 2021 14.22
+0
bedna angleška liga.,...vse razen Citya je bruhuhu
Man_United
28. 02. 2021 21.57
+1
United ni tisti pravi. Remi igrajo proti klubom z dna lestvice ko bi gladko pospravili 3 pike proti dobrim z vrha pa remi. Tako se ne osvoji prvenstva
pikachujekul
28. 02. 2021 20.30
-2
Kak brezvezen derbi, španska liga je zakon proti Angleški, City vas rešuje to je pa tudi vse
Sortegilio
28. 02. 2021 19.58
+4
Chelseajeva vezna linija šepa, obramba pa deluje dobro.
Anticripstoned
28. 02. 2021 19.25
+5
Bale legenda...
TEDO84bv0MEDO
28. 02. 2021 18.27
+2
Kdo bo gledal remi ali poraz Liverpoola proti klubu na zadnjem mestu? Tekma se začne ob 20.15.