Nogomet

United 'že slavil', nato pa jih dobil po ušesih, bledi Arsenal znova poražen

London, Birmingham, Manchester, 06. 02. 2021 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.K., J.B., A.V., STA
Komentarji
3

Na prvi sobotni tekmi v angleški Premier League je Aston Villa z 1:0 ugnala londonski Arsenal. Odločila je akcija iz druge minute, ko je po veliki napaki obrambe "topničarjev" svoj deseti prvenstveni zadetek dosegel Ollie Watkins. West Ham United, ki bi lahko z zmago na četrtem mestu prehitel Liverpool, je na lonondskem derbiju s Fulhamom uspel zgolj remizirati brez golov (0:0). Na večerni tekmi pa je Manchester United po vodstvu z 2:0 v nadaljevanju močno popustil in dopustil Evertonu, da z Old Trafforda odnese veliko točko (3:3).

Manchester United je po prvem polčasu vodil z 2:0, gostje so na začetku drugega izenačili, po novem vodstvu domačih pa je te šokiral Dominic Calvert-Lewin, končni izid je postavil ob izteku pete, zadnje minute sodnikovega podaljška.

Statistika tekme: Manchester United vs. Everton
Statistika tekme: Manchester United vs. Everton FOTO: Sofascore.com

Četa Oleja Gunnarja Solskjaerja letos boljši na gostovanjih, enako pa velja tudi za Everton, ki v gosteh ni izgubil že od 1. novembra lani. To je njegovim igralcem dalo upanje, da bi po sedmih letih zopet lahko zmagali na kultnem Old Traffordu, kjer so bili v 28 letih uspešni le enkrat. Na koncu zmagali niso, po tekmi pa so bili zagotovo zadovoljni tudi z remijem.

V prvih 45 minutah so domači v okvir vrat sprožili le dva strela, oba pa sta končala za hrbtom vratarja Robina Olsena. Najprej je v 24. minuti natančno podajo Marcusa Rashforda izkoristil Edinson Cavani, nato je z lepim strelom z roba kazenskega prostora Olsena presenetil še Bruno Fernandes. Everton je do edine priložnosti v prvem polčasu prišel v zadnji minuti, ko je Dominic Calvert-Lewin sam pritekel pred vratarja Davida De Geo, žoga je po njegovem strelu zletela za las mimo vratnice.

Drugi del se je začel s priložnostjo rdečih vragov, Everton pa je odgovoril z dvema goloma. Najprej je napako De Gee po podaji Calvert-Lewina kaznoval Abdoulaye Doucoure, z lepim strelom pa je izid na 2:2 izenačil James Rodriguez.

Toda Everton ni dolgo držal ugodnega izida. Potem ko je Rashford zapravil veliko priložnost, je v 70. minuti Luke Shaw izvedel prosti strel z leve strani, v kazenskem prostoru je bil najvišji Scott McTominay, Olsen pa pri njegovem strelu ni dobro posredoval. Gostje so do konca spet pritisnili, dveh polpriložnosti pa niso izkoristili, zato pa je v 95. minuti je Calvert-Lewin po prostem strelu z leve strani in neodločnem posredovanju domače obrambe nepričakovano prišel do priložnosti, ki jo je znal izkoristiti za končno delitev točk (3:3).

Ollie Watkins je takole premagal debitanta pri Arsenalu Mathewa Ryana.
Ollie Watkins je takole premagal debitanta pri Arsenalu Mathewa Ryana. FOTO: AP

Arsenal sklonjenih glav tudi z Villa Parka
"Topničarji" obračuna na Villa Parku ne bi mogli začeti slabše. Že v drugi minuti si je namreč na desni strani obrambe veliko napako privoščil Cedric Soares, ki je slabo vračal žogo branilcu Gabrielu Magalhaesu. Prestregel jo je Bertrand Traore, ki je nato zaposlil lepo odkritega Ollieja Watkinsa, ta pa je tudi s pomočjo sreče, saj se je žoga odbila od Roba Holdinga, premagal Mathewa Ryana, čigar debi v vratih Arsenala se je začel naravnost katastrofalno. Prejeti zadetek pa je le prebudil Londončane, ki so v nadaljevanju zaigrali bolj zbrano in so imeli v prvem polčasu terensko premoč. V 29. minuti je s prostega strela poizkušal Granit Xhaka, njegov strel pa je s sijajnim posredovanjem v kot izbil Emiliano Martinez, ki je v Aston Villo pred sezono prestopil prav iz Arsenala. Le dve minuti kasneje je po iznajdljivem preigravanju v kazenskem prostoru topničarjev do svoje priložnosti prišel asistent pri prvem zadetku Traore, čigar lob pa ni bil dovolj natančen, da bi moral Ryan še drugič na tekmi po žogo v svojo mrežo. Zadnji strel v prvem delu je imel v 44. minuti Nicolas Pepe, ki je z atraktivnim poskusom za las zgrešil okvir vrat domačih, tako da je ostalo pri 1:0. 

V drugi polčas so tako kot v prvega bolje vstopili domači levi, ki so imeli kar nekaj polpriložnosti, a se je vselej izkazal Ryan. Okoli 60. minute je četa Mikela Artete znova prevzela vajeti igre, a je bila kljub terenski premoči bolj ali manj nenevarna. Še najbližje zadetku je bil Pepe, ki je z leve strani meril za las mimo Villinih vrat. Arteta je do konca poskušal tudi z zamenjavami, tako je prvo resnejšo priložnost pri Arsenalu dočakal Martin Oedegaard, ki je vstopil v 65. minuti, a večjega pečata na igrišču ni pustil. Prav Norvežan je bil sicer tisti, ki je po podaji Bukaya Sakaja zapravil zadnjo priložnost Arsenala, da pride do vsaj točke. Končalo se je pri 1:0, kar je drugi zaporedni poraz Arsenala v Premier League. Nogometaši Aston Ville pa so s tremi točkami odgovorili na poraz izpred nekaj dni, ko jih je na Villa Parku ugnal West Ham. 

Fulham zapravil priložnost za veliko zmago na derbiju, sporna izključitev Součka
"Kladiva" iz zahodnega Londona so zaenkrat morda celo najprijetnejše presenečenje sezone, toda po remiju z mestnim tekmecem Fulhamom na stadionu Craven Cottage so varovanci izkušenega trenerja Davida Moyesa zapravili priložnost za (vsaj začasen) skok pred Liverpool na četrto mesto (0:0). Moyes je zaradi kontroverzne izključitve globoko v sodnikovem podaljšku drugega polčasa ostal tudi brez enega najboljših nogometašev te sezone Tomaša Součka. Češkega vezista je glavni sodnik po ogledu VAR-posnetkov poslal pod prho zaradi (domnevno) namernega udarca s komolcem. "Žrtev" je bil Aleksander Mitrović, ki je skupaj z Ivanom Cavaleirom zapravil najlepše priložnosti na tekmi. Razen strela v prečko kmalu po začetku drugega polčasa, streljal je Vladimir Coufal, West Ham ni bil preveč nevaren, tako da je lahko s točko celo bolj razočaran domači Fulham, ki ostaja globoko v boju za obstanek.

Koronavirus pasica november

Izidi 23. kroga Premier League:

Manchester United ‒ Everton 3:3 (2:0)
Cavani 24., Fernandes 45., McTominay 70.; Doucoure 49., Rodriguez 52., Calvert-Lewin 95. 

Fulham ‒ West Ham United 0:0
RK: Souček 90./West Ham

Aston Villa ‒ Arsenal 1:0 (1:0)
Watkins 2.

Burnley ‒ Brighton & Hove Albion 1:1
Newcastle United ‒ Southampton 3:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mitja999
07. 02. 2021 16.09
+1
Igra z roko za zadnji gol... Var pogledal stran
JustAFatKid
07. 02. 2021 10.10
-3
Kapa dol evertonu, vsaj prvih 20 minut drugega polčasa so bli fantastični. In na koncu z malo sreče tudi zasluženo do točke! Man utd bi s temi miljonskimi investicijami zadnjih 4 let moral dobiti vsaj par prvenstev, če ne letos se zna zgodit da nogometaši velikih egotov kot sta Bruno in Pogba najbrž nebota želela več igrati za Utd.
Brcavrit
07. 02. 2021 13.14
-2
Meni osebno je ManUnited najbolj ostuden klub poleg Barce, a mi je njihova igra všeč.