Nogomet

Chelsea preskočil Leicester, Mojstrovina Cavanija, poraz Cityja

Manchester, London, 18. 05. 2021 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester United je na prvi tekmi 37. kroga na domačem Old Traffordu, kjer je tekmi prisostvovalo okoli deset tisoč navijačev, le remiziral s Fulhamom. Novopečeni prvaki iz modrega dela Manchestra so proti Brightonu zapravili prednost dveh zadetkov in na koncu izgubili z 2:3. V večernem derbiju pa je Chelsea z zmago (2:1) na lestvici preskočil Leicester City, ki je sedaj četrti.

Statistika tekme Chelsea – Leicester City
Statistika tekme Chelsea – Leicester City FOTO: Sofascore.com

Izredno pomembno srečanje smo spremljali na Stamford Birdgeu, kjer sta se udarila do tega kroga četrtouvrščeni Chelsea in tretji Leicester City. Domači so z zmago poskrbeli, da so pred zadnjim krogom skočili na tretji položaj, lisice pa imajo ob tekmi več le tri točke naskoka pred petim Liverpoolom, ki si še lahko zagotovi nastope v Ligi prvakov. 

V prvem polčasu sicer zadetkov nismo videli. Je pa le dve minuti po začetku drugega dela v polno meril Antonio Rüdiger. Predložek s strani je poslal Ben Chilwell, žogo je v kazenskem prostoru preusmeril Cesar Azpilicueta, nemški osrednji branilec pa s kakšnega metra od vrat gostov ni mogel zgrešiti za 1:0. V 67. minuti so varovanci Thomasa Tuchla svojo prednost še povišali. Wesley Fofana je v kazenskem prostoru na nepravilen način podrl Tima Wernerja, odgovornost z bele pike pa je nase prevzel Jorginho, ki je ležerno premagal Kasperja Schmeichela. To je bila za Brazilca že sedma uspešno realizirana enajstmetrovka v tej sezoni Premier League, več jih je v sezoni 2009/2010 zadel le Frank Lampard, in sicer deset. 

Slabih deset minut zatem pa so bili nogometaši Leicester Cityja ponovno v igri. Kot proti Arsenalu – si je Chelsea vse zakuhal sam z igranjem na svoji polovici. Podajo Matea Kovačića je prestregel Wilfried Ndidi, ki je nato lepo zaposlil Kelechia Iheanacha, vroči Nigerijec pa je žogo po strelu "s prve" pospravil za hrbet Edouarda Mendyja. Četi Brendana Rodgersa pa se kljub darilu ni uspelo več vrniti. Spremljali smo kar osem minut sodniškega dodatka, a se izid ni več spremenil. 

Mojstrovina Cavanija ni bil dovolj
Manchester United je ob prisotnosti navijačev vidno navdahnjeno začel srečanje proti že izpadlemu Fulhamu. Pritisk je sadove obrodil v 15. minuti, ko je David de Gea podal Brunu Fernandesu, ta je žogo nesebično prepustil Edinsonu Cavaniju, ki je s kakšnih 40 metrov sijajno opazil, da Fulhamov čuvaj mreže Alphonse Areola stoji nekaj metrov izven svojih vrat, in je to znal izkoristiti s prefinjenim lobom za 1:0. V nadaljevanju prvega dela so imeli rdeči vragi še nakj zrelih priložnosti, a je ostalo pri tem izidu. 

Tudi v nadaljevanju je bil podjetnejši United. Mason Greenwood je imel v 74. minuti sijajno priložnost, ko je bil v situaciji ena na ena z Areolajem, ki je strel ubranil, po odbiti žogi pa je poskušal še Fernandes, a prek vrat. Kazen za zapravljeno je prišla le dve minuti kasneje, ko je po sijajnem predložku z desne strani z glavo v polno meril Joe Bryan, ki je bil na drugi vratnici povsem osamljen. 

"Prvi polčas sem bil katastrofalen, lepo pa je bilo priti do zadetka. Vsi vedo, da je za njimi zahtevna sezona, v kateri bi si zaslužili več. Tako je današnja točka vsaj lepa tolažba. Skušali se bomo čim prej 'sestaviti' in se že prihodnje leto vrniti močnejši," je bil po tekmi vesel, a hkrati razočaran, ker je s Fulhamom že izpadel iz elite, bočni branilec in strelec zadetka kočarjev Bryan. 

Kljub remiju pa v taboru Uniteda niso bili posebej razočarani, prej veseli, ker so se na tribune lahko vrnili navijači. "Izjemno jih je bilo videti, počutil sem se, kot da sem star štiri leta. Vemo, kako pomembni so (navijači, op. a.) za nas. Škoda le, da jim nismo dali tistega, kar so si želeli," pa je povedal portugalski zvezdnik Fernandes. 

Statistika tekme Manchester United – Fulham
Statistika tekme Manchester United – Fulham FOTO: Sofascore.com

City iz rok izpustil vodstvo z 2:0
Manchester City je tekmo v Brightonu začel, kot se za prvake tudi spodobi. Že v drugi minuti je Ilkay Gündogan v polno meril po podaji Riyada Mahreza. Tudi rdeči karton Joaa Cancela osem minut kasneje pa meščane ni zmedel, saj so nadaljevali s prevlado na zelenici. Tik po začetku drugega polčasa je Phil Foden postal prvi nogometaš v zgodovini, ki je pod vodstvom Pepa Guardiole pred 21. rojstnim dnevom dosegel vsaj 30 zadetkov.

Kazalo je, da bodo meščani brez težav prišli do zmage, a so se stvari začele spreminjati v 50. minuti. Leandro Trossard je tedaj znižal na 1:2, nato pa so galebi z južne angleške obale med 72. in 76. minuti prišli do še dveh zadetkov. Prvega je zabil Adam Webster, drugega pa Daniel Burn za prestižno zmago Brightona proti novopečenim prvakom in finalistom Lige prvakov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 37. krog, 18. maj, izidi: 

Manchester United – Fulham 1:1 (1:0)
Cavani 15.; Bryan 76. 

Southampton – Leeds United 0:2 (0:0)
Bamford 73., Roberts 90. 

Brighton & Hove Albion – Manchester City 3:2 (0:1)
Trossard 50., Webster 72., Burn 76.; Gündogan 2., Foden 48. 
RK: Cancelo 10.

Chelsea – Leicester City 2:1 (0:0) 
Rüdiger 47., Jorginho 67. (11-m.); Iheanacho 76. 

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadabra
18. 05. 2021 21.37
+1
Cavani je Bog!