Nogomet

Zmaga Cityja: Agüero se je z dvema goloma 'opravičil' Guardioli

Bournemouth, London, 25. 08. 2019 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City se je po remiju s Tottenhamom vrnil na zmagovita pota v Bournemouthu, kjer so branilci državnega naslova dobili tekmo tretjega kroga Premier League (3:1). Sergio Agüero, ki se je na omenjeni tekmi s Tottenhamom (vsaj navidez) sporekel s trenerjem Josepom Guardiolo, je tokrat zadel dvakrat, fantastičen gol s prostega strela pa je v zaključku prvega polčasa uspel Callumu Wilsonu. Newcastle v Londonu presenetil Tottenham (0:1).

Sterling in Agüero (oba na fotografiji) sta se oba vpisala med strelce na južni angleški obali.
Sterling in Agüero (oba na fotografiji) sta se oba vpisala med strelce na južni angleški obali. FOTO: AP

Na stadionu Vitality zmaga Manchester Cityja ni bila dolgo pod vprašajem, čeprav je Callum Wilson z "evrogolom" v sodnikovem podaljšku prvega polčasa napovedal vroče nadaljevanje. Takrat so sinje modri že vodili z 2:0, zadela sta Sergio Agüero in Raheem Sterling, branilci državnega naslova pa so tako prepričljivo začeli pomembno tekmo, na kateri so po dramatičnem spopadu s Tottenhamom (2:2) v prejšnjem krogu potrebovali vse tri točke. Liverpool zaenkrat ne popušča in je že v soboto prepričljivo na domačem Anfieldu ugnal Arsenal (3:1), City pa razen nekaterih trenutkov na južni obali ni imel težav s "češnjami".

Bournemouth je tekmo začel bolje in domači so imeli veliko pritožb nad posredovanjem vratarja gostov Edersona, ki je izven kazenskega prostora grobo zrušil Wilsona ob črti avta, a dobil le rumeni karton. Razpoloženje med domačimi navijači se je naglo še poslabšalo, ko je Kevin De Bruyne s ponesrečenim strelom idealno zaposlil Agüera, ta pa je z neposredne bližine zadel za 1:0. To je bila za belgijskega vezista že 50. podaja v Premier League, do te številke še nikomur v zgodovini ni uspelo priti tako hitro kot ravno nekdanjemu članu Chelseaja,Wolfsburga, Werderja iz Bremna, Genka in Genta.

Tri minute pred iztekom rednega dela prvega polčasa je City povedel že z 2:0, ko je David Silva s premeteno podajo našel Sterlinga, angleški reprezentant pa je znotraj kazenskega prostora zaključil z brezhibnim strelom. A Bournemouth je na polčas odšel poln elana, potem ko je Wilson v zgornji kot vrat poslal fantastičen prosti strel z okoli 20 metrov, v 53. minuti pa bi lahko isti nogometaš celo izenačil, a mu je v ključnem trenutku pred vrati zmanjkalo tal pod nogami oziroma je Ederson njegov blag strel odbil stran od gola. Agüero je vsa vprašanja o zmagovalcu razblinil kmalu po izteku 60. minute, ko je z bližine v precejšnji gneči iznajdljivo zadel s konico nogometnega čevlja.

TEKMA

Newcastle presenetil Spurse s prvencem Joelintona
Tottenham je pred domačimi navijači pričakal hladen tuš v podobi zmage Newcastle Uniteda (1:0). Po zmagi in remiju na uvodu v ligaško sezono 2019/20 so finalisti minule sezone Lige prvakov vknjižili še poraz, ki jim ga je z golom na polovici prvega polčasa prizadejal novi napadalec "srak" Joelinton. Najdražji nogometaš v zgodovini črno-belih, ki so zanj Hoffenheimu plačali kar 44 milijonov evrov, je v 27. minuti premagal Huga Llorisa po lepo izdelanem napadu in visoki podaji Christiana Atsuja. Zmaga je bila še kako pomembna za trenerja gostov Steva Bruca, ki se je že ob prihodu v klub svojega otroštva znašel pod plazom kritik, saj je nasledil priljubljenega Rafaela Beniteza, United pa je sezono odprl z dvema porazoma.

Spursi so bili občutno boljši tekmeci, a s Christianom Eriksnom na klopi dolgo časa niso uspeli priti do izrazitih priložnosti. V 78. minuti so tudi zahtevali najstrožjo kazen, ko je branilec Jamaal Lascelles nerodno stopil in padel pred Harryja Kana, ki je prav tako končal na tleh, toda sodniki iz VAR-sobe niso dobili signala, da je bilo kaj narobe. Že v enem naslednjih napadov je imel izenačenje na nogi Lucas Moura, a je predložek Mousse Sissokoja poslal prek vrat.

Izidi 3. kroga Premier League:

Tottenham ‒ Newcastle United 0:1 (0:1)
Joelinton 27.

POSTAVI

Bournemouth ‒ Manchester City 1:3 (1:2)
Wilson 45.; Agüero 15., 64., Sterling 43.

POSTAVI

Liverpool ‒ Arsenal 3:1 (1:0)
Matip 41., Salah 48./11-m, 58.; Torreira 85.

Manchester United ‒ Crystal Palace 1:2 (0:1)
James 89.; Ayew 32., Van Aanholt 90.

Norwich City ‒ Chelsea 2:3 (2:2)
Cantwell 6., Pukki 30.; Abraham 3., 68., Mount 17.

PARI

LESTVICA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
26. 08. 2019 13.16
Nič VAR-a za city tokrat? :)