Nogomet

Liverpool v sodnikovem dodatku slavil na Villa Parku, nov poraz 'vragov'

Bournemouth, London, Birmingham, Manchester, 02. 11. 2019 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Liverpool je v dramatičnem popoldnevu v otoški Premier League v zadnjih minutah uprizoril preobrat in v Birminghamu premagal Aston Villo z zadetkoma Andrewa Robertsona in Sadia Maneja (2:1). Slavil je tudi prvi zasledovalec rdečih Manchester City, prav tako z 2:1 in po preobratu doma proti Southamptonu, nov poraz pa je vknjižil mestni tekmec sinje modrih Manchester United na gostovanju v Bournemouthu (0:1).

Mane (na fotografiji) proslavlja z vezistom Jordanom Hendersonom in soigralci ob koncu dramatične tekme v Birminghamu.
Mane (na fotografiji) proslavlja z vezistom Jordanom Hendersonom in soigralci ob koncu dramatične tekme v Birminghamu. FOTO: AP

Liverpool se je za las izognil prvemu ligaškemu porazu v sezoni. Še več: evropski prvaki so na koncu pri Aston Villi celo slavili zmago, potem ko so v prvem polčasu sicer prevladovali, a zaostajali vse od 21. minute, ko je predložek Johna McGinna izkoristil Trezeguet. Da je bilo vse čisto, so sodniki ocenili tudi s pomočjo sistema VAR, ki je bil na strani Birminghamčanov na domačem Villa Parku že v enem naslednjih napadov, ko je zadel Roberto Firmino, a je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

TEKMA

Liverpoolčani so predvsem v drugem polčasu zapravili več zrelih priložnosti za izenačenje na tekmi, ki je bila za talentiranega branilca Trenta Alexandra-Arnolda jubilejna stota za klub v Premier League. V priložnostih so se sicer znašli Mohamed Salah, Firmino in Adam Lallana, tri minute pred koncem rednega dela pa so varovanci Jürgena Kloppa le strli domači oreh: bočni branilec Andrew Robertson je po predložku Sadia Maneja z oddaljenejše vratnice zatresel mrežo Ville. Mane se je iz podajalca prelevil še v strelca, ko je po podaji iz kota Alexandra-Arnolda globoko v sodnikovem podaljšku zadel za zmago, ki je "redse" ohranila visoko na vrhu lestvice z 31 točkami.

Walker rešil zmago Cityja
Dolgo je kazalo, da bo prvi zasledovalec Liverpoolčanov Manchester City malce znižal njihov naskok šestih točk, potem ko je na podobno dramatični tekmi za popoln preobrat v enem zadnjih napadov rednega dela tekme proti Southamptonu zadel Kyle Walker. Že prej, natančneje v 70. minuti, je vodstvo "svetnikov" iz prvega polčasa izničil Sergio Agüero, potem ko je Southampton, ki ga je še nedavno z 9:0 razbil Leicester City, povzročal kar nekaj težav domačinom, ki so ga sicer pred dnevi premagali v ligaškem pokalu (3:1).

TEKMA

James Ward-Prowse je v 13. minuti utišal tribune stadiona Etihad z vodilnim zadetkom, nato pa so sledili razmeroma siloviti naleti "meščanov", ki so končni produkt dočakali šele v 70. minuti, ko je Agüero zadel po podaji Walkerja. Tako kot v Birminghamu Mane je tudi Walker po podaji za izenačujoči gol na koncu kar sam zabil za zmago: obrambna taktika se je "svetnikom" maščevala, ko je nekdanji branilec Tottenhama po predložku s strani in slabem posredovanju gostujočega vratarja Alexa McCarthyja v padcu zatresel prazno mrežo.

Nezadovoljstvo na klopi Manchester Uniteda bo po tokratnem porazu spet precejšnje.
Nezadovoljstvo na klopi Manchester Uniteda bo po tokratnem porazu spet precejšnje. FOTO: AP

Bournemouth s prekrasnim zadetkom 'skalpiral' Manchester United
Z dežjem namočeni stadion Vitality je proslavljal novo odmevno zmago. Na južni angleški obali, kjer so od preboja med elito pred Bournemouthom že padli številni velikani, so se tokrat "češnje" zataknile v grlu Manchester Uniteda. Trener Ole Gunnar Solskjaer ni spreminjal postave, ki je tako zanesljivo slavila na gostovanju pri Norwich Cityju (3:1), četudi se je v zadnjih dneh veliko govorilo o načetih igralcih. "Rdečim vragom" je presodil izjemen zadetek norveškega reprezentančnega napadalca Joshue Kinga tik pred začetkom sodnikovega podaljška prvega polčasa: Skandinavec je lepo ustavil predložek z desnega boka, nato pa žogo poslal prek Aarona Wana-Bissake ter na koncu z volejem uspešno zaključil mimo vratarja Davida de Gee za enega izmed golov sezone.

TEKMA

V neprijetnih igralnih razmerah domačini tudi v drugem polčasu niso popuščali in De Gea je moral v 74. minuti prisebno posredovati pred Harryjem Wilsonom, strel posojenega člana velikega rivala Liverpoola je Špancu s skrajnimi močmi uspelo preusmeriti na varno. United se je izenačenju najbolj približal deset minut pred koncem rednega dela tekme, ko je poskusil rezervist Mason Greenwood, a šele prve zmage rdeče-črnih po 20. septembru Unitedu, ki je dobil zadnje tri tekme v vseh tekmovanjih, ni uspelo preprečiti. Bournemouth se je s kapetanom Stevom Cookom, ki je proslavil 150. premierligaški nastop, začasno dvignil na šesto mesto na lestvici in prehitel United, ki je padel do osmega mesta in bi lahko krog spet zaključil zelo blizu mestom, ki vodijo v drugoligaško tekmovanje.

Arsenal spet zapravil vodstvo, pritisk na plečih Emeryja vedno višji
Težave se medtem nadaljujejo tudi za trenerja Arsenala Unaija Emeryja, čigar "topničarji" so še tretjič v zadnjem tednu zapravili vodstvo in se pred domačimi navijači proti Wolverhampton Wanderersom morali zadovoljiti zgolj z remijem (1:1). Po zapravljenih zmagah proti Crystal Palacu v prvenstvu (2:2) in Liverpoolu v ligaškem pokalu (vodstvo s 4:2 in poraz po enajstmetrovkah z 9:10) so tokrat severni Londončani povedli prek nadomestnega kapetana Pierra-Emericka Aubameyanga v 21. minuti. Dosedanji kapetan Granit Xhaka je bil odsoten, potem ko se je ob menjavi na derbiju s Palacom zapletel v jezno izmenjavo z navijači svojega kluba in ob odhajanju z zelenice tudi slekel dres.

Vseeno gol Aubameyanga ni bil dovolj za klub iz prestolnice, potem ko je 15 minut pred koncem za remi poskrbel Raul Jimenez. Emery je sicer v pogon vrnil dolgo časa odsotnega Mesuta Özila, ki je dobil priložnost na šele drugi ligaški tekmi v sezoni, gostje pa so imeli pobudo na začetku obračuna. Vseeno so povedli arsenalovci, ko je Alexandre Lacazette za vodilni zadetek lepo našel kolega iz napada Aubameyanga, ki v priložnosti ni grešil. Bernd Leno je tik pred polčasom še uspel ustaviti Matta Dohertyja, nato pa je imel v drugem polčasu lepo priložnost tudi Ruben Neves, a je bil Nemec spet boljši. Nič pa ni mogel storiti v 76. minuti, ko je Jimenez po predložku Joaa Moutinha zadel za 1:1 in še povišal pritisk na plečih domačega stratega Emeryja.

Pulišić zadel za novo zmago Chelseaja
Veliko bolje se godi Arsenalovemu mestnemu tekmecu Chelseaju, za katerega je že četrti gol na zadnjih dveh tekmah prispeval ameriški reprezentant Christian Pulišić ter modrim skupaj s strelcem vodilnega gola Tammyjem Abrahamom pomagal do zmage na mestnem derbiju z enim od najbližjih sosedov Watfordom (2:1). Z zmago je Chelsea s tekmo več od četrtega Leicestra zdaj tretji, ekipa Franka Lamparda pa je povedla že v peti minuti prek Abrahama, ki ga je v prostoru našel Jorginho, mladi Anglež pa iz neposredne bližine ni grešil.

Chelsea je do drugega zadetka na tekmi zapravil več priložnosti, Ben Foster je denimo uspel prisebno ustaviti poskusa Pulišića in Masona Mounta, a bil nemočen kmalu po začetku drugega polčasa, ko je ameriški reprezentant hrvaških korenin po podaji s strani Abrahama mirno preusmeril žogo v Watfordovo mrežo ter se po nedavnem hat-tricku proti Burnleyju razveselil novega zadetka. Napeto je bilo sicer do konca, po posredovanju VAR-sobe je Gerard Deulofeu "sršenom" priigral in tudi izkoristil najstrožjo kazen ter z bele pike v 80. minuti ukanil rojaka Kepo Arrizabalago, ki pa je do zadnjih sekund ustavil vse nalete domačinov.

Izidi 11. kroga Premier League:

Watford ‒ Chelsea 1:2 (0:1)
Deulofeu 80./11-m; Abraham 5., Pulišić 55.

POSTAVI

Arsenal ‒ Wolverhampton Wanderers 1:1 (1:0)
Aubameyang 21.; Jimenez 76.

POSTAVI

Aston Villa ‒ Liverpool 1:2 (1:0)
Trezeguet 21.; Robertson 87., Mane 90.

POSTAVI

Manchester City ‒ Southampton 2:1 (0:1)
Agüero 70., Walker 86.; Ward-Prowse 13.

POSTAVI  

Bournemouth ‒ Manchester United 1:0 (1:0)
King 45.

POSTAVI

REZULTATI

LESTVICA

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
02. 11. 2019 21.41
-1
Jah no glede na postavo, ki ne ugaja nobenemu, nič čudnega da je mufc izgubil.
poserjemsenavas
02. 11. 2019 18.46
-4
Redsi so že drugo sezono zapored ljubljenci fortune. Enkrat bo udarilo za vse nazaj.
kebbab
02. 11. 2019 19.13
+17
Ne vem zakaj toliko minusov! Napisano je tako kot je res. Folk se obrača kakor veter piha.Zdaj so naenkrat vsi navijači Liverpoola.
trdomir
02. 11. 2019 20.31
+3
sreča spremla hrabre. vrjamem pa da peče če je človek navijač manchesthair uniteda ;)
Wookie55
02. 11. 2019 21.52
+0
Eh nas nic ne pece vec smo ze vsega vajeni :)
TheNormalOne
03. 11. 2019 10.32
+4
Seveda. Zmaga kljub temu, da Atkinson zopet nekaj mucka, tokrat na VARu. Neposteno razveljavljen gol Firmina, nedosojena enajsmetrovka zaradi igranja z roko po strelu Oxa. Zmaga kljub temu, da moramo premagati poleg igralcev na igriscu, se sodnike. Kdo je zdaj tu srecen?