Nogomet

Arsenal po VAR-drami le do remija z Burnleyjem, Leicester spet drugi

Burnley, Birmingham, Brighton and Hove, 06. 03. 2021 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sobotni program v angleški Premier League sta odprla Burnley in Arsenal, ki je na gostovanju v pokrajini Lancashire povedel z golom Pierra-Emericka Aubameyanga, a je po napaki vezista Granita Xhake mrežo Londončanov za končnih 1:1 že v zaključku prvega polčasa zatresel Chris Wood. "Topničarji" so s točko ostali na desetem, Burnley pa na 15. mestu na lestvici. Do drugega mesta se je s tekmo več od Manchester Uniteda spet prebil Leicester City, ki je slavil po preobratu proti Brightonu (2:1).

Dvoboj Davida Luiza (na fotografiji levo) in Chrisa Wooda v Burnleyju.
Dvoboj Davida Luiza (na fotografiji levo) in Chrisa Wooda v Burnleyju. FOTO: AP

Arsenal je še dodatno zaostal za mesti, ki prinašajo igranje v naslednji sezoni Lige prvakov, potem ko se je moral na dramatični tekmi z Burnleyjem zadovoljiti le z remijem. Pierre-Emerick Aubameyang je že po petih minutah igre poskrbel za vodstvo "topničarjev", še pred polčasom pa je veliko napako za izenačujoči zadetek domačih storil Granit Xhaka. Njegovo nespametno potezo je izkoristil Chris Wood. Napeto je bilo vse do konca, Londončani so glasno zahtevali najstrožjo kazen okoli 15 minut pred koncem tekme, ko je z roko v svojem kazenskem prostoru igral Erik Pieters, a glavni sodnik Andre Marriner ni zapiskal. Tudi Kevin Friend, ki je nadzoroval dogodke v VAR-sobi, se je očitno strinjal z njegovo oceno.

Statistika tekme Burnley - Arsenal.
Statistika tekme Burnley - Arsenal. FOTO: Sofascore.com

Pet minut pred koncem je bil nato zaradi igranja z roko pred svojimi vrati, streljal je Nicolas Pepe, Pieters izključen, a so sodniki po ogledu VAR-posnetkov odločitev spremenili, saj da je Pieters strel blokiral z ramo. Varovanci Mikela Artete zdaj že za devet točk zaostajajo za mestnim tekmecem Chelseajem, ki je četrti.

Remi Ville in Wolvesov na lokalnem derbiju, Leicester prekinil negativni niz z zmago nad Brightonom
Lokalni derbi med Aston Villo in Wolverhampton Wanderersi na Villa Parku ni postregel z zadetki, je pa branilec "volkov" Romain Saiss zapravil neverjetno priložnost, ki že polni družbena omrežja po vseh koncih sveta. Maročan je nekako uspel streljati čez prečko, ko je v padcu podstavil nogo le nekaj centimetrov od vrat Ville, ko so gostje v drugem polčasu prevzeli pobudo po precej boljšem začetku domačinov. Ti še vedno niso obupali v lovu celo na katero od mest, ki vodi v naslednjo sezono Lige prvakov, toda po porazu z zadnjeuvrščenim Sheffield Unitedom je tokrat sledil nov spodrsljaj. Dvakrat je moštvo trenerja Deana Smitha sicer v prvem polčasu zatreslo okvir gola Wolverhamptona, v enem zadnjih napadov pa je bil strel Ollieja Watkinsa ustavljen blizu črte vrat, nato pa je zgrešil še Ezri Konsa. Villa je z remijem ostala deveta s 40 osvojenimi točkami po 26 tekmah, Wolvesi so s 35 točkami na 12. mestu.

Leicester City je po negativnem nizu rezultatov v vseh tekmovanjih, "lisjaki" so se nedavno s porazom proti praški Slavii na domači zelenici (0:2) tudi poslovili od Lige Evropa, slavil prvo ligaško zmago v treh poskusih. Po slavju na gostovanju pri Brighton & Hove Albionu (2:1) so se varovanci Brendana Rodgersa na lestvici s tekmo več vnovič prebil pred Manchester United. A tudi tokrat Leicester ni bil prepričljiv, nekdanji Rodgersov varovanec iz Liverpoola Adam Lallana pa je v deseti minuti prinesel vodstvo "galebom". Tega je Cityju uspelo izničiti šele v drugem polčasu, ko sta zadela Kelechi Iheanacho (62. minuta) in v enem zadnjih napadov rednega dela tekme še Daniel Amartey, čigar zadetek v 87. minuti se je izkazal tudi za zmagovitega.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

Izidi 27. kroga Premier League:

Brighton & Hove Albion ‒ Leicester City 1:2 (1:0)
Lallana 10.; Iheanacho 62., Amartey 87.

Aston Villa ‒ Wolverhampton Wanderers 0:0

Burnley ‒ Arsenal 1:1 (1:1)
Wood 39.; Aubameyang 6.

Sheffield United ‒ Southampton 0:2

- že odigrano:
Liverpool ‒ Chelsea 0:1 (0:1)
Mount 42. 

West Bromwich Albion ‒ Everton 0:1 (0:0)
Richarlison 65.

Fulham ‒ Tottenham 0:1 (0:1)
Adarabioyo 19./avt.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123maradona
06. 03. 2021 15.32
+1
Napaka ni bila Xhake ampak komplet obrambe. Pa še napaka sodnika....čista roka Pietersa v 16m (ne ko je dobil in je bil razveljavljen rdeči karton)? VAR v službi stvnic. Sramotno.