Nogomet

Povratek Kana z napako: Spursi morda že predali bitko za naslov

Burnley, 23. 02. 2019 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi strelec in kapetan Tottenhama Harry Kane se je presenetljivo hitro vrnil v postavo Spursov za gostovanje pri Burnleyju, a so Londončani, edini resni zasledovalci vodilnih Liverpoola in Manchester Cityja, kljub golu angleškega reprezentanta izgubili na gostovanju v Burnleyju (1:2). Liverpool lahko s tekmo manj razliko poviša na osem točk.

Kane (na fotografiji) po zapravljeni priložnosti ob rojaku Tomu Heatonu, ki ga je vsaj enkrat izvrstno ustavil, nato pa je bil v drugem polčasu nemočen.
Kane (na fotografiji) po zapravljeni priložnosti ob rojaku Tomu Heatonu, ki ga je vsaj enkrat izvrstno ustavil, nato pa je bil v drugem polčasu nemočen. FOTO: AP

Harry Kane se je veliko hitreje od najbolj optimističnih pričakovanj vrnil v prvo postavo Tottenhama, a na gostovanju pri Burnleyju kljub zadetku ni uspel preprečiti morda že usodnega poraza Spursov v boju za državni naslov. Burnley je na domačem Turf Moorju povedel z golom z glavo Christopherja Wooda, ki je močno razhudil gostujočega trenerja Mauricia Pochettina, po hitrem izenačujočem golu Kana pa je Ashley Barnes v zaključku tekme zadel iz neposredne bližine in prinesel svoji ekipi pomembno zmago v boju za obstanek.

TEKMA

Kane je po dobrih desetih minutah prvič zapretil, potem ko se je lepo obrnil in po prodoru v kazenski prostor meril mimo vrat. Spursi so v sončnem vremenu imeli pobudo in posest, a Tom Heaton ni imel veliko dela ob poskusih z glavama Kana in Serga Aurierja. Kmalu po izteku prvih 30 minut je Son Heung-min v sredino podal nevarno žogo, ki pa ni našla nikogar od soigralcev, Barnes pa je na drugi strani silovito udaril prek Tottenhamovih vrat. Heaton se je nato izkazal z obrambo ob spektakularnem strelu Kana s precejšnje razdalje, ki ga je občasni angleški reprezentant s konicami prstov pričakal pod svojo prečko.

Pritožbe na obeh straneh, na koncu srečnejši pri Burnleyju
V 57. minuti pa so domači le povedli: po podaji iz kota Ashleyja Westwooda je Wood fantastično meril pod stičišče vratnice in prečke, od koder se je žoga odbila prek črte vratarja Huga Llorisa. Pochettino je imel veliko pripomb, saj je bil prepričan, da so sodniki z dodelitvijo kota domačim storili napako, potem ko naj bi se žoga v golavt odbila od Jeffa Hendricka in ne Jana Vertonghna. Pochettino se je nemudoma odzval in v igro namesto Harryja Winksa poslal še enega napadalca, Fernanda Llorenteja, po manj kot desetih minutah pa je Tottenham izenačil.

Tokrat je bil jezen domači strateg Sean Dyche, ki je menil, da branilec Spursov Danny Rose avta ni izvajal na pravem mestu, v nadaljevanju akcije pa je Kane ob Benu Meeju pospravil žogo za hrbet rojaka Heatona. V zaključku tekme sta imela Juan Foyth pri gostih in Phillip Bardsley pri domačih tudi neka sreče, da sta po grobih štartih ostala na igrišču, Foytha je za zadnjih nekaj minut zamenjal Erik Lamela. Burnley je imel prvo večjo priložnost pred zadnjim sodnikovim žvižgom po akciji Wooda, ki je z nekaj sreče našel Dwighta McNeila, a je bil na pravem mestu Lloris. Dobitno kombinacijo je prinesla nova menjava pri Burnleyju, rezervist Johann Berg Gudmundsson je bil na zelenici vsega nekaj minut, ko je lepo prodrl in s podajo po tleh na oddaljenejši vratnici našel Barnesa, ki mu ni bilo težko zadeti. Pochettino je v igro nato poslal še Lucasa Mouro, zadnjo priložnost za morebitno izenačenje pa je zapravil Lamela, ki je z glavo meril neposredno v Heatona.

Izidi 27. kroga Premier League:

Newcastle United ‒ Huddersfield Town 2:0 (0:0)
Rondon 46., Perez 52.
RK: Smith 20./Huddersfield
Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield) je bil na klopi.

POSTAVI

Burnley ‒ Tottenham Hotspur 2:1 (0:0)
Wood 57., Barnes 84.; Kane 66. 

POSTAVI

Leicester City ‒ Crystal Palace 1:4
AFC Bournemouth ‒ Wolverhampton Wanderers 1:1
West Ham United ‒ Fulham 3:1
Cardiff City ‒ Watford 1:5

LESTVICA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

okuhsfjkafa
23. 02. 2019 17.43
+8
a tottenham je bil kao kandidat za naslov?😂
KavčStrokovnjak
23. 02. 2019 15.49
-4
"povratek Kana"!??? resno? Kako se sklanja Harry Kane??? Polna malha smeha!
idiu3krasne
23. 02. 2019 15.53
+4
Kejn... kejna... kejnu ...in tako dalje...
TvojPrijatelj
23. 02. 2019 15.45
+4
Glede na nasprotnika, še posebej pa na kakovostno razliko obeh klubov, ima Liverpool jutri zmago zagotovljeno, ter tudi nazaj prvo mesto na lestvici.