Nogomet

Liverpool pustošil po Londonu in 'orlom' zabil sedem golov

London, Southampton, Liverpool, 19. 12. 2020 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., T.Š., STA
Komentarji
6

Nogometaši Liverpoola so z neverjetnih 7:0 slavili na ligaškem gostovanju pri Crystal Palaceu in se utrdili na prvem mestu lestvice. Dva zadetka sta za izenačenje najvišje zmage pod taktirko Jürgna Kloppa prispevala Roberto Firmino in Mohamed Salah. Po dveh remijih se je na gostovanju pri Southamptonu na zmagovita pota vrnil Manchester City (1:0). Arsenal je izgubil proti Evertonu (2:1).

Firmino in Salah (na fotografiji) proslavljata po zadetku v Londonu.
Firmino in Salah (na fotografiji) proslavljata po zadetku v Londonu. FOTO: AP

Forma aktualnih angleških prvakov, nogometašev Liverpoola, se očitno približuje lanski. Po zmagi na derbiju proti Tottenhamu, s katero so prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici, so v 14. krogu pokazali še eno prepričljivo predstavo – v Londonu so Crystal Palace premagali s 7:0. Vprašanje zmagovalca so praktično rešili v prvem polčasu. Povedli so po 125 sekundah, ko je podajo Sadia Maneja izkoristil Takumi Minamino za svoj prvenec v rdečem dresu. Mane se je v 36. minuti še sam vpisal med strelce, izid prvega polčasa pa je postavil Roberto Firmino.

Strelske vaje so gosti nadaljevali v 52. minuti, ko je vodstvo povišal Jordan Henderson, po odlični podaji Minamina je izid 5:0 s svojim drugim golom mojstrsko postavil Firmino, ki je žogo prek vratarja poslal v mrežo. Zadnja gola je dosegel Mohamed Salah, prvega z glavo, drugega pa z lepim strelom z roba kazenskega prostora, Egipčan je z 12 goli zdaj sam na vrhu najboljših strelcev lige. Za Crystal Palace je to najvišji poraz na domačem igrišču v zgodovini, Liverpool pa je prvič v zgodovini kluba na gostovanju zmagal s sedmimi goli razlike. Sedem golov so pod taktirko Jürgna Kloppa aktualni angleški prvaki na uradnih tekmah zdaj zabili že štirikrat: nazadnje septembra letos v angleškem ligaškem pokalu proti nižjeligašu Lincoln Cityju (2:7), dvakrat pa na tekmah Lige prvakov, in sicer v mariborskem Ljudskem vrtu, ko je bil na obračunu skupinskega dela najelitnejšega evropskega tekmovanja izid prav tako 0:7, nato pa so z istim izidom na domačem Anfieldu slavili še proti moskovskemu Spartaku.

Statistika tekme Crystal Palace – Liverpool.
Statistika tekme Crystal Palace – Liverpool. FOTO: Sofascore.com

Manchester City je po dveh zaporednih remijih v prvenstvu spet zmagal, in sicer na gostovanju pri presenečenju letošnjega prvenstva Southamptonu, ki je pred prvim sodnikovim žvižgom držal visoko četrto mesto na lestvici. Dvoboj je v 16. minuti po podaji Kevina De Bruyneja odločil Raheem Sterling, sinje modri pa so se vsaj za nekaj ur dvignili vse do petega mesta. "Svetniki" z južne obale Anglije ostajajo na četrtem mestu, točko pred Cityjem, ki ima tudi tekmo manj. Akcija za zmagoviti gol se je začela pri vratarju Edersonu Moraesu, čigar dolgo žogo je umiril Bernardo Silva, ki si je nato izmenjal podaji z De Bruynejem, slednji pa je v kazenskem prostoru našel Sterlinga, ki je zadel s strelom "na prvo". Southampton je bil boljši tekmec do konca polčasa, a svojih priložnosti ni izkoristil. Domači so zahtevali tudi najstrožjo kazen, ko je Ruben Dias z visoko dvignjeno nogo zadel Dannyja Ingsa. Toda sodnik Mike Dean se je s pomočjo sistema VAR odločil, da ni bilo prekrška, v drugem polčasu pa sta imeli priložnosti obe moštvi. Ilkaya Gündogana je v 78. minuti ustavil Alex McCarthy, ki je njegov poskus z okoli 20 metrov s konicami prstov preusmeril prek svoje prečke.

Poraz Arsenala
Nogometaši Arsenala so še naprej v veliki krizi. V angleškem prvenstvu še na sedmi zaporedni tekmi niso uspeli zmagati, še peti poraz v tem obdobju jim je prizadejal Everton, ki je bil boljši z 2:1 (2:1). Everton se je s tremi točkami vsaj začasno prebil na drugo mesto in poskrbel, da sta tako kot nekaj časa na začetku prvenstva na prvih mestih ekipi iz Liverpoola.

Domači so povedli v 22.minuti, ko je žoga po strelu Dominica Calvert-Lewina z glavo zadela branilca Londončanov Roba Holdinga in končala v mreži. V 35. minuti je iz najstrožje kazni izenačil Nicolas Pepe, v zadnjih trenutkih prvega polčasa pa je po kotu domače v vnovično vodstvo s strelom z glavo popeljal Kolumbijec Yerry Mina. Arsenal, ki ima po 14 krogih le 14 točk, 12 manj od Evertona, je imel v drugem delu veliko premoč, tudi priložnosti, toda več kot okvirja vrat (David Luiz) ni zadel.

Koronavirus pasica november

Izidi 14. kroga Premier League:

Southampton ‒ Manchester City 0:1 (0:1)
Sterling 16.

Crystal Palace ‒ Liverpool 0:7 (0:3)
Minamino 3., Mane 35., Firmino 44., 68., Henderson 52., Salah 81., 84.

Everton - Arsenal 2:1 (2:1)

Newcastle - Fulham 1:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gecogeco
19. 12. 2020 20.04
+1
Izmed 8 strelov na gol so zabili 7 golov, neverjetno res! Naj letos ubranijo naslov, res jim privoščim!
slo_veter
19. 12. 2020 20.15
-3
jsice je bil CP mal v buli .. a tisti korner Robertson, glavca Matip , glavca Salah gool .. potem veš zakaj imajo odbojkarsko igrišče .. sredi trenning ground . Sem enkrat gledal nemško repko na treningu .. samo z glavco so igrali odbojko. wauuu efekt.
AS1983
19. 12. 2020 18.40
+2
Liverpool v gosteh prepricljivo kot pred leti v ligi prvakov 0-7 proti mariboru, upam da se letos ubranijo premierligaski naslov
slo_veter
19. 12. 2020 19.59
+3
sicer sem navijač LIV .. a tako kot spoštujem Maribor tudi danes Crystal .. da je igral odprto do konca. Ok 7 ni glih fajn a so vsaj šli ven .. tisti 2:1 pri Muriju, kjer je imel Totenham samo 26% posest žoge je beda od bede. Golman brcne v daljavo in to je to: Če dobi Son ali Kane tečeta kot norca vseh ostalih 8 pa avtobus znotraj 6m ..
andrejak28
19. 12. 2020 18.02
+3
Se zacenja lanski pohod
vojko46
19. 12. 2020 15.24
+7
👏👏👏👏👌