Nogomet

Pogba prekinil strelski mrk na Etihadu za preobrat rdečih vragov, Everton zadržal sosede pri remiju

Liverpool, Manchester, 07. 04. 2018 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Angleško prvenstvo je v 33. krogu postreglo z derbijema v Manchesteru in Liverpoolu. Unitedu je na Etihadu uspel izjemen preobrat, po vodstvu Manchester Cityja v prvem polčasu so si vragi, tudi po zaslugi Paula Pogbaja, prislužili tri pomembne točke (3:2). Dvoboj modrega in rdečega dela Liverpoola na Evertonovem stadionu Goodison Park se je končal brez zmagovalca (0:0).

Potem, ko je Liverpool v četrtfinalu elitnega evropskega tekmovanja na Anfieldu zadal boleč poraz četi Pepa Guardiole, so si sinje-modri skušali povrniti nekaj samozavesti na mestnem derbiju z Manchester Unitedom.

United je šele drugo moštvo v angleškem prvenstvu, ki je uspelo premagati City. Januarja je to uspelo Liverpoolu.
United je šele drugo moštvo v angleškem prvenstvu, ki je uspelo premagati City. Januarja je to uspelo Liverpoolu. FOTO: AP

Rdeči vragi, ki so po izpadu iz evropske elite svoje moči usmerili v prvenstvo, so na Etihadu v prvem polčasu doživeli hladen tuš, v drugem polčasu pa so se po izjemnem povratku veselili pomembne zmage. V luči Lige prvakov sta tekmo na klopi začela, še pred kratkim poškodovani, Sergio Agüero in letos izjemni Kevin de Bruyne, kljub temu pa je primat v uvodnih minutah na zelenici pripadel domačim.

Sinje- modri so bili že od samega začetka podjetnejši, četa Joseja Mourinha si tako v vsem polčasu ni uspela zagotoviti niti strela na vrata Edersona. Premoč na igrišču so nogometaši Cityja v 25. minuti kronali s prvim zadetkom. Po natančnem predložku iz kota Leroyja Saneja se je pred vrati Davida de Gee izkazal Vincent Kompany, ki je skočil visoko in z glavo zatresel gostujočo mrežo. Le pet minut za tem pa so domači še poglobili težave vragov, dvojno vodstvo je domačim priboril Ilkay Gundogan. Slednji se je sprejel lepo podajo pred vrata, se poigral z obrambo in zatresel mrežo. Prav luknjičasta obramba vragov je v velikim eri zaslužna za tako borno predstavo Uniteda v prvem delu.

Težave v zadnji liniji je v 34. minuti skušal izkoristiti tudi Raheem Streling, ki se je sam znašel pred de Geo, vendar bil pri zaključnem strelu nenatančen in udarec je romal čez prečko vragov. Prav Sterling je bil nevaren tudi tri minute kasneje, ko je sprejel lepo podajo Davida Silve in se sprehodil skozi luknjičasto obrambo Uniteda, vendar vnovič streljal čez vrata de Gee.

City je povedel po zadetku Vincenta Kompanyja.
City je povedel po zadetku Vincenta Kompanyja. FOTO: AP
V drugem polčasu se je predstava Uniteda nekoliko izboljšala, v uvodnih minutah pa so si uspeli zagotoviti prvo nevarnejšo priložnost na tekmi, ki pa jo je zanesljivo ubranil domači čuvaj mreže. Sinje-modri so se maščevali z atraktivnim napadom, zmedo v obrambi pa je po podaji skušal izkoristiti Gundogan, vendar je zaključek turškega reprezentanta treščil ob prečko. Vragi so po spodleteli akciji Citjya krenili proti vratom Edersona.

Žoga se je znašla pred vrati, kjer jo je prestregel Andre Herrera in jo potisnil vse do Paula Pogbaja, slednji pa jo je žogo poslal v Cityjevo mrežo. Domači se niso uspeli niti zbrati, ko se je mreža vnovič zatresla. Tudi tokrat je bil strelec Pogba, ki je prekinil strelski mrk, zadel ni že na zadnjih 21 tekmah, izkoristil predložek Alexisa Sancheza in z glavo poskrbel za izenačenje. Domači so kljub začetnemu šoku vnovič zapretili s prostega strela, vendar je udarec zletel preko prečke. Zapravljeno priložnost pa so maščevali vragi, ki so na Etihadu poskrbeli za preobrat. Po predložku Sancheza si je pred vrati priložnost izboril Chris Smalling, ki je podstavil nogo in žoga se je zakotalila za hrbet Edersona.

Po izgubljeni prednosti je Guardiola v boj poslal de Bruyna in Aguera, slednji pa jo je skupil kmalu po prihodu na zelenico. Z grdim startom ga je v kazenskem prostoru zaustavil Ashley Young, Argentinec pa je obležal na tleh, ob zdravniški pomoči pa je uspel nadaljevati tekmo.

Paul Pogba je oživil United od mrtvih.
Paul Pogba je oživil United od mrtvih. FOTO: AP
Merseyside derbi brez zmagovalca

Domači Everton je v deževnem popoldnevu na Goodison Parku začel bolje in Virgil van Dijk je moral zbrano posredovati ob predložku Seamusa Colemana. Varovanci Jürgna Kloppa so odgovorili prek Georginia Wijnalduma, ki je meril s precejšnje razdalje, nato pa je ob predložku Jamesa Milnerja z glavo mimo gola z ugodnega položaja udaril Dominic Solanke. Everton je zapretil tudi prek Cenka Tosuna, čigar volej "na prvo" z okoli 20 metrov pa je poletel čez prečko. Najboljša obramba prvega polčasa je uspela domačemu Jordanu Pickfordu, ki je pred očmi selektorja angleške izbrane vrste Garetha Southgata z neposredne bližine ustavil poskus Solankeja.

Na drugi strani bi lahko karamele povedle po napaki branilca Ragnarja Klavana, ki je po prostem strelu nerodno posredoval in za las zgrešil lastna vrata, ob domnevnem prekršku Van Dijka nad Tosunom pa se sodniki niso oglasili za morebitno najstrožjo kazen. Loris Karius se je prvič odmevneje izkazal ob strelu Yannicka Bolasieja, ki je natančno meril z roba kazenskega prostora, a je Nemec posredoval s konicami prstov, nevaren predložek iz kota, ki je sledil, pa je izbil Dejan Lovren.

Kapetan Jordan Henderson (levo) med tekmo s Portom v Ligi prvakov.
Kapetan Jordan Henderson (levo) med tekmo s Portom v Ligi prvakov. FOTO: AP

Everton v zaključku tekme blizu zmagi
Tudi Pickford je bil zaposlen, Milner je v Bolasiejevem slogu preizkusil nasprotnega vratarja po pol ure igre, a je angleški reprezentant žogo izbil v kot, težav pa ni imel niti z Van Dijkovim prostim strelom s precejšnje razdalje. Precej povprečen prvi polčas se je končal z nenevarnim strelom Sadia Maneja s 25 metrov, tudi drugih 45 minut pa ni postregel s številnimi presežki. Everton je čakal na mestne tekmece, domači strateg Sam Allardyce je po slabi uri igre presenetil celo z menjavo Wayna Rooneyja, ki se je v jezi umaknil Idrissa Gueyeju

Klopp je imel ob izidu 0:0 več kot očitno pogled že usmerjen v povratno tekmo z Manchester Cityjem v četrtfinalu Lige prvakov, Milnerja je kmalu zamenjal z enim od junakov zadnje evropske tekme na Anfieldu, Alexom Oxladom-Chamberlainom. Nekdanji član Arsenala je hitro zapretil s strelom s 25 metrov, ki pa je poletel prek vrat, kljub dobremu tempu, ki ga je narekoval predvsem Liverpool, pa večjih priložnosti ni bilo do zadnjih minut.

Theu Walcottu je zdrsnilo v ključnem trenutku, ko se je zdelo, da bo lahko blokiran strel Tosuna poslal proti vratom, štiri minute pred koncem pa je karamelam zmanjkalo le nekaj centimetrov: Tosunov strel z glavo je precej zgrešil cilj po predložku Walcotta, Coleman pa ni uspel ujeti odbite žoge, ki jo je nato mimo gola pospravil Dominic Calvert-Lewin. Po remiju je Liverpool s 67 točkami ostal tretji, s tekmo manj ga lahko ujame Tottenham, medtem ko je Everton (41) ostal deveti, trdno usidran na sredini lestvice.

Izidi 33. kroga Premier League:

Manchester City – Manchester United 2:3 (2:0)
Kompany 25., Gundogan 30.; Pogba 53., 55, Smalling 69.

Everton ‒ Liverpool 0:0

Stoke - Tottenham 1:2 (0:0)
Diouf 57.; Eriksen 52., 63.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
08. 04. 2018 15.49
-1
sedaj je pep občutil na lastni koži kako je blo mourihnu ko je pep harau z sodniki v la ligi;))
FC Chelsea2
08. 04. 2018 12.04
-4
Kaj imata skupnega Olimpija in United? Odgovor je seveda jasen ja sodnike kajne. In da skor vsako drugo tekmo dobilo ne kje drugje in ne na igriščih. dobro po eni strani mi gre tale United že res na jetra kajti tudi mi smo že tradicionalno oškodovani proti njim je pa tudi res, da včeri sm si celo želel kakšno točko Unitida, ker mi gre tale Pep še tolk bolj na živce in upam, da je dojel, da nima pojma glede taktike. dejstvo kot remi bi bil čist ampak zmaga pač ne, ker najprej gol iz ofside potem pa še brutalen štart, ki ga ni noben sodnik od 6 , ki jih spremlja tekmo sramota.
Inhumed
08. 04. 2018 09.19
+8
Med polčasom sem resno razmišljal, da bi nehal gledat. Kazalo je na hud poraz, že tako bi bil realen rezultat med premorom 3/4:0. Na srečo sem si premislil :D vem, da tale zmaga ne spremeni ničesar ampak tole je bil rezultat/tekma sezone.
Maxx365
08. 04. 2018 08.29
+9
Takega preobrata po prvem polčasu pa res nisem pričakoval. Super tekma.
modelx
07. 04. 2018 22.51
+4
ok, da je bil tretji gol iz ofsajda, samo, mc so ukradli za penal, ko bi sodnik moral hkrati pokazati rdečega zaradi mesarskega strata s podplatom v gleženj, pa nič....
SAF1
08. 04. 2018 12.08
+1
Penala ni piskal, ker je Young zadel žogo in ne Aguera, tretji gol ni bil iz offsajda.
SAF1
08. 04. 2018 12.10
+2
Pravzaprav je zadel Aguera ampak je najprej zadel žogo in šele nato Aguera in to ni prekršek.
random15
08. 04. 2018 17.06
+3
SAF1 če nič drugega je to zelo nevarna igra, tako grd štart s podplatom redko vidiš in ja ukradli so jih za penal
Maxx365
08. 04. 2018 18.30
+2
Tudi če je najprej zadel žogo, je to prekršek zaradi nevarnega posredovanja s podlpatom.
Iniesta
07. 04. 2018 21.42
+2
Cityju manjka leader ...
Maximus
08. 04. 2018 13.55
+1
Ja, drži, a ga nikdar ne bo imel...kajti to so stvari, ki se jih z denarjem ne da kupiti.
Iniesta
07. 04. 2018 21.42
+12
Muri je kot macka ... 9 zivljenj ima ...
tedoVV2HCmedo
07. 04. 2018 21.07
+11
Med tekmo sem pogledal rezultat 2-0 in sem si mislil, da je stvar že odločena. Kasneje sem pogledal še enkrat in je bilo 2-3! Šel sem gledati, pa sem videl samo pretepanje.
klokcar
07. 04. 2018 20.47
+11
Sodnik=katastrofa
šumar
08. 04. 2018 08.11
-2
Inhumed
08. 04. 2018 09.16
+1
Veliko situacij včeraj bi se lahko/morale odvit v drugo smer. Iz tega vidika je imel Utd veliko sreče.
Lucianno Kljai?
08. 04. 2018 10.27
-1
ja šumar dva gola jim je dal.ofsajd in penala ni piskal.