Nogomet

Sigurdsson in Kane obračunala za remi na Goodisonu

Liverpool, 16. 04. 2021 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Evertona in Tottenhama so se v edini petkovi tekmi v Premier League razšli neodločeno z 2:2. Gostje so povedli sredi prvega polčasa, ko je v polno meril Harry Kane, kmalu zatem pa mu je odgovoril Gylfi Sigurdsson. V drugem polčasu je Islandec domačine popeljal v vodstvo, a mu je šest minut kasneje z enako mero vrnil Kane, ki je s svojim 21. zadetkom v sezoni poskrbel za delitev točk.

V obračunu moštev, ki še lahko upata na preboj v evropska tekmovanja, se je za Everton v vrata vrnil Jordan Pickford, ki je okreval po poškodbi. Carlo Ancelotti se je v primerjavi z remijem proti Brightonu prejšnji konec tedna odločil še za dve spremembi, Seamusa Colemana je nadomestil Alex Iwobi, Brazilec Allan pa se je vrnil v osrčje zvezne vrste. V postavi karamel še vedno ni bilo prvega napadalca Dominica Calvert-Lewina

Na drugi strani se je Jose Mourinho po porazu z Manchester Unitedom odločil za dve spremembi. Toby Alderweireld in Moussa Sissoko sta začela tekmo, na klopi pa sta ostala Giovanni Lo Celso in Lucas Moura, kar je nakazovalo na to, da Spursi na Goodisonu ne bodo tvegali veliko. 

So pa kljub temu v 27. minuti prvi prišli do zadetka. Po predložku s strani je napako storil branilec Michael Keane, Harry Kane pa je vse skupaj hladnokrvno kaznoval za svoj 20. zadetek v tej sezoni Premier League. Le štiri minute kasneje je sicer odgovoril Gylfi Sigurdsson, ki je v gol pretvoril strel z bele točke, potem ko je Sergio Reguilon podrl Jamesa Rodrigueza. Pri izidu 1:1 je ostalo vse do konca prvega dela. 

V drugem smo prvi zadetek dočakali v 62. minuti, zopet pa je bil na delu Islandec Sigurdsson. Kot asistent se je izkazal Coleman, ki je na igrišče vstopil le nekaj minut pred tem, s svojim drugim dotikom pa je poskrbel za podajo, po kateri je izkušeni vezist prekaljeno premagal nemočnega Huga Llorisa. Tudi tokrat pa prednost ni zdržala dolgo, saj je Kane izenačil že v 68. minuti, ko je z volejem kaznoval neodločnost osrednjih branilcev Keana in Masona Holgata, ki nista uspela razčistiti po predložku z desne strani. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 16. april, izid: 

Everton – Tottenham 2:2 (1:1) 
Sigurdsson 31. (11-m.), 62.; Kane 27., 68. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.