Nogomet

Leicester v nepravem trenutku utrpel boleč poraz, 'srake' na pragu odrešitve

Leicester, 07. 05. 2021 23.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Leicester City je v 35. krogu Premier League po porazu na domači zelenici proti Newcastle Unitedu (2:4) ponudil priložnost zasledovalcem v boju za tretje oziroma četrto mesto v angleškem državnem prvenstvu.

Willock (levo) je ob Caglarju Söyüncüju premagal Kasperja Schmeichla.
Willock (levo) je ob Caglarju Söyüncüju premagal Kasperja Schmeichla. FOTO: AP

Za zmago Newcastle Uniteda sta v prvem polčasu zadela Joe Willock (22.) in Paul Dummett (34.), v drugem pa je piko na i postavil Callum Wilson z dvema goloma (65., 74.). V 80. oziroma 87. minuti sta izid znižala Marc Albrighton in Kelechi Iheanacho. Leicester, senzacionalni angleški prvak v sezoni 2015/16, ima tako na tretjem mestu 63 točk po 35 odigranih tekmah. Chelsea jih ima 61, a s tekmo manj. Prav tako z odigranim dvobojem manj sledita West Ham United (58) na petem in Tottenham (56) na šestem mestu, sedmi pa je Liverpool (54), ki pa je odigral dve tekmi manj od "lisjakov" na tretjem mestu. Na vrhu je Manchester City (80), drugi je njihov mestni tekmec Manchester United (67). Newcastle za matematično potrditev obstanka med elito potrebuje le še točko, "preživel" pa bo boju s številnimi tekmeci v drugi polovici lestvice najverjetneje tudi brez nje.

Statistika tekme Leicester City - Newcastle United.
Statistika tekme Leicester City - Newcastle United. FOTO: Sofascore.com

Dvoboj kroga bo zagotovo spopad finalistov letošnje Lige prvakov. Manchester City in Chelsea sta si po zmagah proti Paris Saint-Germainu oziroma madridskemu Realu v polfinalu elitnega evropskega klubskega tekmovanja zagotovila nastop v finalu (29. maj), še pred tem pa se bosta v soboto pomerila v prvenstvu. Sinjemodri bi z zmago že slavili naslov prvaka, sedmega v zgodovini kluba. Chelsea pa bi z osvojenimi tremi točkami skočil na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Tottenham bo v 35. krogu v soboto gostoval pri Leeds Unitedu, isti dan bo Liverpool gostil moštvo Southamptona. Dan kasneje bo West Ham gostil Everton, drugouvrščeni Man. United pa bo po uvrstitvi v finale Lige Evropa gostoval pri Aston Villi.

Najboljši posameznik tekme Leicester City - Newcastle United.
Najboljši posameznik tekme Leicester City - Newcastle United. FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica nova

Izid 35. kroga Premier League:

Leicester City ‒ Newcastle United 2:4 (0:2)
Albrighton 80., Iheanacho 87.; Willock 22., Dummett 34., Wilson 64., 73.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.