Nogomet

Liverpoolov črni niz se nadaljuje: Burnley do treh točk na Anfieldu

Liverpool, 21. 01. 2021 22.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola še naprej čakajo na prvi premierligaški zadetek v letu 2021. Tokrat so s praznimi naboji streljali na vrata Burnleyja, ki je bil za napore v obrambi nagrajen v 83. minuti, ko je enajstmetrovko za izjemno pomembne tri točke izkoristil Ashley Barnes. To je bil prvi prvenstveni poraz Liverpoola na Anfieldu po aprilu 2017, s čimer se je končal nepremagljiv niz, dolg kar 68 tekem.

Statistika tekme Liverpool – Burnley
Statistika tekme Liverpool – Burnley FOTO: Sofascore.com

Jürgen Klopp je kar nekoliko presenetil z začetno enajsterico. Po poškodbi se je v obrambo vrnil Joel Matip, v sredini je začel Alex Oxlade-Chamberlain, napadalne težave pa je nemški strokovnjak skušal rešiti z Divockom Origijem, medtem ko sta bila Roberto Firmino in Mohamed Salah zgolj na klopi. 

Redsi so imeli v prvem polčasu kar 13 strelov na gostujoča vrata, a do zadetka niso uspeli priti. Še najbližje mu je bil Origi v 44. minuti, ko je zatresel okvir vrat. Pritisk Liverpoola se je nadaljeval v drugem delu. V 51. minuti je bil blizu zadetku za vodstvo Trent Alexander-Arnold, a mu je veselje preprečil Nick Pope s fantastičnim posredovanjem. Vratar Burnleyja je bil znova na delu devet minut kasneje, ko je ubranil strel rezervista Salaha. 

Nato pa je v 83. minuti še enkrat več stopil v veljavo že tako obrabljen, a še vedno resničen rek "kdor ne da, dobi". Chris Wood se je v kazenskem prostoru nekako izmuznil Fabinhu. Alisson je nato v želji, da izbije žogo, Novozelandca pokosil, Mike Dean pa je pokazal na najstrožjo kazen. Odgovornost je nase prevzel Ashley Barnes, ki je uspel premagati Alissona, čeprav je ta prebral njegovo namero in je krenil v pravo smer. Do konca so Kloppovi varovanci še enkrat pritisnili, najlepšo priložnost pa je v 90. minuti zapravil Firmino, tako da je ostalo pri 0:1. 

Poraz pomeni nadaljevanje katastrofalnega Liverpoolovega niza v letu 2021, v katerem Redsi v prvenstvu sploh še niso zabili zadetka. V tem času so izgubili s Southamptonom in Burnleyjem (0:1), z Manchester Unitedom pa remizirali (0:0). Ni odveč niti podatek, da se je z identičnim rezultatom končala tudi Liverpoolova zadnja tekma v 2020, ko so do točke prišle srake iz Newcastla. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 21. januar, izid: 

Liverpool – Burnley 0:1 (0:0)
Barnes 83. (11-m.) 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO84bv0MEDO
22. 01. 2021 09.44
+2
Gledal sem. Liverpool je v komi. Vezisti slabo podajajo oz. se napadalci slabo postavijo, nasprotni igralci vedno prestrežejo. V drugem polčasu sta na travo prišla Firmino in Salah. Firmino se je spet pokazal, da je bednik, dvakrat je bil blizu gola, pa je brcnil 10 metrov stran. Vezisti vsakič podajo na desno stran, zato nasprotnim igralcem ni težko pokrivati vse variante podaj. Dolgčas.