Nogomet

Liverpool v goleadi ugnal Chelsea, Manchester United izgubil pomembni točki

Liverpool, 22. 07. 2020 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
5

Čakanja Liverpoolčanov je dokončno konec. Po domači tekmi s Chelseajem, na kateri se je med strelce vpisalo kar osem nogometašev in ki se je končala s 5:3, so Redsi prvič v zgodovini v zrak dvignili naslov za prvaka Premier League. Pred tem je Manchester United doma le remiziral z West Hamom. Bilo je 1:1, za domače rdeče vrage je zabil Mason Greenwood, za goste pa Michail Antonio.

Jürgen Klopp je Liverpoolu prinesel prvi naslov po 30 letih.
Jürgen Klopp je Liverpoolu prinesel prvi naslov po 30 letih. FOTO: AP

Za četo Jürgena Kloppa, ki si je naslov že zagotovila, obračun s Chelseajem ni imel rezultatskega imperativa. Povsem drugače je bilo na drugi strani, saj si četa Franka Lamparda še vedno ni zagotovila mesta med prvo četverico. 

Srečanje je bilo bolj ali manj odločeno že nekaj minut pred koncem prvega dela, ko so Redsi vodili s kar 3:0. Najprej je v polno meril Naby Keita, na 2:0 je povišal Trent Alexander-Arnold, v 43. minuti pa je Georginio Wijnaldum še enkrat zabil, ko se je prednost domačih že zdela neulovljiva. A kanček upanja je gostom tik pred koncem polčasa vlil Olivier Giroud, ki je znižal na 3:1.  Roberto Firmino je v 55. minuti spet poskrbel za tri gole razlike, toda nato so se gostje povsem približali po zaslugi golov Tammyja Abrahama in Christiana Pulišića. Vse upe gostov pa je v 84. minuti razblinil Alex Oxlade-Chamberlain.

Statistika srečanja Liverpool - Chelsea
Statistika srečanja Liverpool - Chelsea FOTO: Sofascore.com

O Ligi prvakov bo odločal zadnji krog
Bolj kot rezultat lahko nogometaše Manchester Uniteda skrbi igra, v kateri se kaže utrujenost, kar je bilo vidno tudi pri nedeljskem porazu v pokalu proti Chelseaju. Vseeno pa imajo rdeči vragi za uvrstitev v ligo prvakov vse v svojih rokah, v neposrednem obračunu jim bo v zadnjem krogu na gostovanju pri Leicestru zadostoval že remi.

Na drugi strani si je West Ham tudi matematično zagotovil obstanek. V Manchestru je sicer iz enajstmetrovke povedel v zadnji minuti prvega dela, ko je zadel Michail Antonio, v 51. minuti je izenačil Mason Greenwood.

Statistika srečanja Manchester United - West Ham
Statistika srečanja Manchester United - West Ham FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 22. 7., izida: 

Manchester United - West Ham United 1:1 (0:1) 
Greenwood 51.; Antonio 45. (11-m)

Liverpool - Chelsea 5:3 (3:1) 
Keita 23., Alexander-Arnold 38., Wijnaldum 43., Firmino 55., Chamberlain 84.; Giroud 45., Abraham 61., Pulišić 73.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
23. 07. 2020 14.27
+1
Manchester je res izgubil 2 točki, ki pa mu nič ne pomenita. V vsakem primeru mora igrati z Leichesterom vsaj neodločeno, da je pred njim na četrtem mestu. Če pa ga premaga, potem je tretji.
Lima33
23. 07. 2020 11.41
+5
Bravo United... Kdo bi si mislil, da bodo do tretjega mesta prilezli... Bravo še enkrat...
Sortegilio
23. 07. 2020 09.56
+7
Kepa slab golman, Chelseajeva obramba pa že velik del sezone z luknjasto obrambo švicarski sir. Lampard naj že kupi kakšnega novega branilca.
Iztok Draksler
23. 07. 2020 09.51
+6
uauuu..man unuted pa celo na 3 mestu...uauu..kaze da jim gre na koncu..a spet samo izenacenje z west hamom..tukaj so sle tocke..pomembna tekma...mogoce prou zaradi te tekme ne bodo v ligi prvakov
flamengo
23. 07. 2020 09.29
+10
Bravo Liverpool!! Najboljši ste.