Nogomet

Prvaki dobili obračun zasledovalcev, Mourinho spet praznih rok s Stamford Bridgea

London, Leicester, 22. 02. 2020 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ligaški derbi londonskih tekmecev Chelseaja in Tottenhama je na stadionu Stamford Bridge pripadel domačim modrim, ki so bili pod taktirko Franka Lamparda še drugič v sezoni usodni za svojega nekdanjega trenerja Joseja Mourinha (2:1). Obračun prvih zasledovalcev vodilnega Liverpoola je v Leicestru dobil branilec naslova Manchester City (1:0).

Giroud (na fotografiji), nekdanji član največjega Tottenhamovega londonskega tekmeca Arsenala, je načel mrežo Spursov.
Giroud (na fotografiji), nekdanji član največjega Tottenhamovega londonskega tekmeca Arsenala, je načel mrežo Spursov. FOTO: AP
Mourinho po drugem slovesu od klopi Chelseaja še ni zmagal na Stamford Bridgeu na zdaj že šestih tekmah v vseh tekmovanjih kot trener Manchester Uniteda in Tottenhama.

Olivier Giroud in Marcos Alonso sta se v slogu vrnila v začetno postavo Chelseaja in vsak s po enim golom prispevala levji delež k zmagi na mestnem derbiju s Tottenhamom. Modri na domači zelenici stadiona Stamford Bridge v tej sezoni sicer niso blesteli, a se tokrat le razveselili šeste zmage v 14. domačem poskusu in tako ubranili četrto mesto, ki ob koncu sezone zagotovo prinaša uvrstitev v skupinski del Lige prvakov. S 44 točkami zdaj za štiri vodijo pred sobotnimi tekmeci (40).

Ti so na Stamford Bridge prišli z nekdanjim ljubljencem zahodnolondonskega občinstva Josejem Mourinhom, ki pa je moral vnovič priznati premoč svojemu nekdanjemu varovancu Franku Lampardu. Dolgoletni angleški reprezentant in član West Ham Uniteda, Chelseaja, Manchester Cityja in New York Cityja je z mlado ekipo Chelseaja odločno odprl aktualno sezono, nato z varovanci, ki se bodo prihodnji teden z Bayernom udarili tudi v osmini finala Lige prvakov, precej popustil, a se v soboto veselil pomembne zmage v boju za četrto mesto na lestvici.

Lampardov 'dvojček' proti Mourinhu, ki je hitro 'ušel' kameram
Chelsea je imel dogajanje na igrišču pod nadzorom vse od vodilnega zadetka Girouda, ki je po nekaj odbitkih v kazenskem prostoru v 15. minuti silovito udaril po žogi in se razveselil zadetka, potem ko mu je Lampard priložnost od prve minute ponudil prvič po mesecu novembru. Alonso, ki se je prav tako znašel v nemilosti trenerja, je začel šele sedmo tekmo v sezoni in tudi sam kmalu po začetku drugega polčasa lepo zadel za podvojitev vodstva. Reči so se za domače malce zapletle po avtogolu branilca Antonia Rüdigerja v 89. minuti, a Spursi niso resneje ogrozili že druge zmage Lamparda nad Mourinhom v tej sezoni (na prvi tekmi na stadionu Tottenhama je bilo decembra 0:2).

Nekaj prahu je spet dvignil sistem VAR, ki glavnega sodnika Michaela Oliverja v drugem polčasu kljub domnevnemu pregledovanju posnetkov ni opozoril na grob prekršek Tottenhamovega vezista Giovanija Lo Celsa, ki je pohodil Chelseajevega branilca Cesarja Azpilicueto. Iz Stockley Parka, kjer se nahaja soba za VAR, so se že opravičili za "človeško napako", ki na njihovo srečo ni imela vpliva na končni rezultat. Chelsea je sicer zapravil več zrelih priložnosti za višjo zmago, ki jo je preprečil Tottenhamov kapetan Hugo Lloris, enkrat pa mu je na pomoč priskočila tudi prečka, ko je s prostega strela lepo meril Alonso.

Spursi so zapravili priložnost, da bi na lestvici po dolgem času prehitele zahodne rivale, brez poškodovanih strelcev Harryja Kana in Son Heung-mina pa je tokratni teden po treh zaporednih zmagah dobil novo neuspešno poglavje, ki je sledilo domačemu porazu z Leipzigom v osmini finala Lige prvakov (0:1). Mourinho zadnjega sodnikovega žvižga ni dočakal na gostujoči klopi, saj se je že predčasno, seveda na lastno pest, podal proti slačilnicam, zato gledalci v TV-prenosu tudi niso mogli videti njegovega rokovanja z Lampardom. Če se je to seveda sploh zgodilo ...

City spet v vlogi nespornega najtesnejšega zasledovalca Liverpoola
Rezervist Gabriel Jesus je v 80. minuti odločil na papirju najzanimivejši obračun tega kroga med Manchester Cityjem in Leicester Cityjem, ki je v bitki za drugo mesto po porazu z branilci naslova pred svojimi navijači zdaj zaostal že za sedem točk (0:1). Brazilski napadalec je dvoboj odločil po lepi akciji, v kateri je po prodoru v kazenski prostor z desne strani premagal nekdanjega vratarja sinje modrih Kasperja Schmeichla. Gol je s ključnim prodorom in podajo "zakuhal" Dančev nekdanji soigralec in eden največjih junakov Leicestrove nepozabne šampionske sezone 2015/16 Riyad Mahrez. Zadetek so potrdili tudi s pregledom posnetkov VAR, ki je sicer močno ujezil privržence domačih "lisjakov", saj glavnega sodnika ni opozoril na igro z roko Kevina De Bruyneja v prvem polčasu, reakcije pa ni bilo niti po trčenju vratarja Edersona Moraesa s Kelechijem Iheanachom.

S pomočjo VAR je glavni sodnik Paul Tierney v 62. minuti za nameček dosodil najstrožjo kazen v korist Man. Cityja, ko je strel Ilkaya Gündogana z roko v podobnem slogu kot De Bruyne (takrat je šlo za prosti strel, v primeru Gündogana pa se je vse skupaj zgodilo med igro) blokiral Dennis Praet, a je Schmeichel močen strel Sergia Agüera ubranil in ostalo je 0:0, dokler ni na sceno stopil junak večera Jesus. S tekmo več so branilci naslova naskok Liverpoola zmanjšali na še vedno gromozanskih 19 točk.

Izidi 27. kroga Premier League:

Leicester City ‒ Manchester City 0:1 (0:0)
Jesus 80.
Sergio Agüero (Manchester City) je v 62. minuti zapravil enajstmetrovko

Chelsea ‒ Tottenham 2:1 (1:0)
Giroud 15., Alonso 48.; Rüdiger 89./avt.

Burnley ‒ Bournemouth 3:0
Crystal Palace ‒ Newcastle United 1:0
Sheffield United ‒ Brighton & Hove Albion 1:1
Southampton ‒ Aston Villa 2:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
23. 02. 2020 13.07
+5
Kaksno clovesko napako?da imas posnetek, ki ga pogledas neštetokrat in cel svet vidi grozljiv prekrsek s podplatom na golenico,oni pa se pred Josejem podelajo in Lo Celsa ne nagradijo niti z rumenim kartonom.VAR ze drugo tekmo zapored ocitno oskodoval Chelsea.
Sisli288
22. 02. 2020 20.07
+7
sodniki v VAR sobi pa spet kriminalno, dokler ne bodo kaznovani sodniki za svoje napake se bo to nadaljevalo
AS1983
22. 02. 2020 19.34
+7
Chelsea bo tudi v prihodnji sezoni v ligi prvakov, bojo med top4 v premierligi
samomojemnenje
22. 02. 2020 17.05
+17
Chelsea ne igra slabo. Z igro, ki jo kazejo, bi si morali priigrati več točk, ampak večkrat jim nekaj zmanjka. Mislim, da Lampard dobro dela in potremno mu je dati čas in verjamem, da bodo prišli še boljši rezultati.