Nogomet

City še naprej melje: osrednja branilca junaka ob zmagi nad West Hamom

Manchester, 27. 02. 2021 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Cityja so v prvi sobotni tekmi angleškega prvenstva prišli do 20. zaporedne zmage, potem ko so z 2:1 ugnali v zadnjem času vroči West Ham United (2:1). Zanimivo je, da sta se med strelce vpisala oba osrednja branilca pri sinje modrih: v prvem delu je v polno meril Ruben Dias, v 68. minuti pa je končni izid postavil John Stones. Za kladiva je edini zadetek v 43. minuti dosegel Michail Antonio. V derbiju za obstanek je WBA z 1:0 ugnal Brighton, Aston Villa pa je z identičnim izidom slavila pri Leeds Unitedu.

Pep Guardiola z varovanci koraka do novega naslova v Premier League.
Pep Guardiola z varovanci koraka do novega naslova v Premier League. FOTO: AP

Portugalski branilec Ruben Dias je bil nenadejani prvi strelec na Etihadu, ko je v 30. minuti izkoristil sijajen predložek Kevina De Bruyna za 1:0. West Ham je nato tik pred koncem prvega dela izenačil. Streljal je Jesse Lingard, njegov poskus pa je zvito preusmeril Michail Antonio za izenačenje pred odhodom v garderobo. V drugem polčasu je četa Pepa Guardiole zaigrala še bolj napadalno, za kar je bila poplačana v 68. minuti. Riyad Mahrez je bil asistent, strelec pa še drugi osrednji branilec pri domačih John Stones

To je bila za meščane 20. zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih in 14. v Premier League. Skupno poraza ne poznajo že neverjetnih 27 tekem, pred drugouvrščenima Manchester Unitedom in Leicester Cityjem pa imajo ob tekmi več že 13 točk naskoka. West Ham je na drugi strani ostal na visokem četrtem mestu, a bi ga lahko že v nedeljo prehitel Chelsea, ki se bo na derbiju udaril z rdečimi vragi. 

Velja omeniti še, da je prvič po oktobru tekmo začel napadalec Sergio Kun Aguero, ki pa se ni veliko izpostavljal in večjega pečata na igrišču ni pustil. V 61. minuti ga je pri izidu 1:1 nadomestil Gabriel Jesus

"Čestitke West Hamu. Zavedali smo se, kaj nas čaka, in prav to smo dobili. Za zmago smo se morali boriti do čisto zadnje minute, že po prvem polčasu pa smo bili povsem izčrpani. Igrajo zares odličen nogomet, njihov položaj na lestvici govori sam zase," je po tekmi londonske nasprotnike pohvalil strelec zmagovitega zadetka Stones. 

Statistika tekme Manchester City – West Ham United
Statistika tekme Manchester City – West Ham United FOTO: Sofascore.com

Na Hawthornsu, kjer domuje WBA, smo spremljali neverjetno tekmo v boju za obstanek. Domači, ki so pred tem krogom s 14 točkami zasedali predzadnje mesto, so v 11. minuti povedli, ko je v polno meril 29-letni Kyle Bartley. Za Brighton bi lahko v 19. minuti izenačil Pascal Gross, ki pa je z bele točke stresel le okvir vrat. Deset minut kasneje je izid le izenačil Lewis Dunk, a je bil njegov zadetek po posredovanju VAR-a razveljavljen. V drugem delu je imel Brighton še eno najstrožjo kazen, odgovornost je nase prevzel Danny Welbeck, ki pa je tako kot Gross zadel okvir vrat. Tako je vse do konca ostalo pri izidu 1:0, tako da je WBA prišel do sila pomembne zmage, s katero pa ostaja na zgolj 19. mestu. 

Zatem je Aston Villa na gostovanju ugnala Leeds United z 1:0. Edini zadetek smo videli že v peti minuti, Ollie Watkins je bil asistent, strelec pa Anwar El-Ghazi. Levi so z zmago zopet sami na osmem mestu, imajo točko manj od Liverpool in Evertona, ob tem pa so Redsi odigrali tudi tekmo več. Leeds je deseti s 35 točkami. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 27. februar, izidi: 

Manchester City – West Ham United 2:1 (1:1)
Dias 30., Stones 68.; Antonio 43.

West Bromwich Albion – Brighton & Hove Albion 1:0 (1:0)
Bartley 11.

Leeds United – Aston Villa 0:1 (0:1)
El-Ghazi 5.

Newcastle United – Wolverhampton Wanderers 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
27. 02. 2021 17.17
+1
Bravoo 👌👋👋
andrejak28
27. 02. 2021 16.11
-9
Melje v narokovajaj 3 so brcnoli na gol pridejo v ucl pa bo polom
nisde357
27. 02. 2021 16.41
+6
bravo iq mas 30..na klopi so bili silva,rodry,cancelo,jesus,sterling..ljudje imajo 3 tekme vec od useh ostalih v naslednih 10 dneh in Pep je odpocil par igralcev danes. Igrajo le kolikor jim je to potrebno ni to fifa katero ti nabijas cele dneve doma...
andrejak28
27. 02. 2021 17.10
-8
Od Halerja ati
27. 02. 2021 18.18
+4
Andrejček prosim po slovensko. Nič ne razumemo.