Nogomet

Manchester City brez težav čez Watford, ki ga je z zmago prehitela Aston Villa

London, 21. 07. 2020 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so v 37. krogu angleške Premier League zabeležili visoko zmago na gostovanju pri Watfordu (4:0). V polno so merili Raheem Sterling, ki je zabil prva dva zadetka, Phil Foden in Aymeric Laporte. Na drugi torkovi tekmi je Aston Villa presenetila Arsenal (1:0) in s tem preskočila Watford na zadnjem varnem – 17. mestu.

Kyle Walker in Troy Deeney na srečanju med Watfordom in Manchester Cityjem.
Kyle Walker in Troy Deeney na srečanju med Watfordom in Manchester Cityjem. FOTO: AP

V prvem polčasu je bilo vse v znamenju Raheema Sterlinga. Angleški krilni nogometaš je prvič zabil v 31. minuti, ko je v kazenskem prostoru pričakal natančno podajo Kylea Walkerja, po kateri je s pravo bombo matiral nemočnega Bena Fosterja. Devet minut kasneje je Sterling znova dobil žogo v domačem kazenskem prostoru, obramba Watforda pa ga je zaustavila s prekrškom. 25-letnik je odgovornost prevzel nase, Foster mu je prvi strel sicer uspel ubraniti, a je Sterling pobral "odbitek", po katerem je na semaforju na Vicarage Roadu pisalo 0:2. 

V 63. minuti je Sterling še enkrat več pretil pred vrati Watforda, žoga pa se je po njegovem strelu odbila na nogo Phila Fodena, ki mu z bližine ni bilo težko zabiti za 0:3. Tri minute kasneje smo videli zadnji gol na tekmi. Podajo prvega asistenta lige Kevina De Bruyna je z glavo izkoristil Aymeric Laporte. 

Statistika tekme med Aston Villo in Arsenalom.
Statistika tekme med Aston Villo in Arsenalom. FOTO: Sofascore.com

Aston Villa prekinila urok 
Arsenal na nobenem premierligaškem gostovanju ni dosegel več zmag kot ravno na Villa Parku (12), kjer ga je v torkovem večernem terminu pričakala tamkajšnja Aston Villa. Levi so nujno potrebovali vsaj točko, saj bi v nasprotnem primeru ostali brez pravih možnosti za obstanek med elito. 

V srečanje je Villa tako vstopila bistveno bolj motivirana od topničarjev, kar se je poznalo tudi na igrišču. Arsenal si namreč v prvem polčasu ni pripravil omembe vrednih priložnosti, na drugi strani pa je za domače v 27. minuti po podaji s kota zabil Trezeguet, ki je dosegel še tretji zadetek na zadnjih treh tekmah. 

V drugem delu je četa Mikela Artete sicer zaigrala nekoliko živahneje, a Pepe Reina kljub temu tudi v drugih 45 minutah ni imela pravega dela. Na drugi strani so domači prišli do nekaj lepih situacij po protinapadih, ki jih niso uspeli izkoristiti, s čimer pa si zagotovo ne bodo belili glave. Do konca je namreč ostalo pri izidu 1:0, kar pomeni, da ima Villa pred zadnjim krogom enak točkovni izkupiček kot Watford, a jo boljša gol razlika postavlja na 17. mesto, ki kot zadnje še zagotavlja obstanek. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 21. 7., izida: 

Watford - Manchester City 0:4 (0:2) 
Sterling 31., 40., Foden 63., Laporte 66.

Aston Villa - Arsenal 1:0 (1:0) 
Trezeguet 27.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
22. 07. 2020 12.49
+3
Cisti dogovor med klubi..bolj vidno ni slo...City je moral zmagat,da Arsenal pusti AV,in ostanejo v ligi...