Nogomet

Foden junak Cityja ob zmagi proti Brightonu, le remi Tottenhama

London, Manchester, 13. 01. 2021 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Manchester City je v tekmi angleške Premier League doma z določenimi težavami tesno premagal ekipo Brighton & Hove Albion (1:0). Edini zadetek za sinjemodre je že v prvem polčasu dosegel angleški reprezentant Phil Foden. V londonskem dvoboju je Tottenham na domačem stadionu zgolj remiziral s Fulhamom (1:1).

Phil Foden
Phil Foden FOTO: AP

Sinjemodri so bili vseh devedeset minut veliko boljši na travniku, imeli so precej več strelov na gol od gostov, a so zadeli le enkrat. Gol odločitve je padel v 44. minuti, ko je Manchester City tekmecem po presingu odvzel žogo, Belgijec Kevin De Bruyne je lepo videl Phila Fodna, ki je z leve strani sijano utekel in po dobrem sprejemu zadel bližnji kot za vodstvo domačih tik pred odmorom. Najlepšo priložnost za povečanje vodstva je v izdihljajih tekme imel Raheem Sterling, ki je zgrešil okvir vrat z bele pike. Enajstmetrovko je priigral De Bruyne. City je tekmo navkljub minimalni prednosti brez težav pripeljal do konca in vknjižil četrto zaporedno zmago v Premier League. 

Statistika tekme Manchester City - Brighton & Hove Albion.
Statistika tekme Manchester City - Brighton & Hove Albion. FOTO: Sofascore.com

Toliko točk kot City bi lahko imel tudi londonski Tottenham, ki pa na zaostali tekmi 16. kroga ni premagal mestnega tekmeca Fulham, tekma se je končala z izidom 1:1. Tottenham bi moral danes gostovati pri Aston Villi, a zaradi okužb v klubu iz Birminghama so tekmo prestavili. Tako se je zveza v ponedeljek odločila, da bo proti Fulhamu odigral zaostalo tekmo, kar pa pri tekmecih niso pozdravili z odobravanjem. Na igrišče so morali, a na koncu so lahko zadovoljni, proti favoritom so iztržili točko, to je bil že njihov peti zaporedni remi.

Prvi polčas je pripadel varovancem Joseja Mourinha. Sergio Reguilon in Heung-Min Son svojih priložnosti nista izkoristila, zato pa je bil uspešnejši Harry Kane, ki je v 25. minuti žogo po natančni podajo Reguilona z glavo preusmeril v vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo. Tottenham je bil v 70. minuti blizu povišanja vodstva, Son je po protinapadu zadel vratnico, le štiri minute pozneje pa gostje izenačili. Po podobni akciji, ki jo je pri golu v prvem polčasu prikazal tekmec, je z glavo zadel Ivan Cavaleiro. Le malo zatem bi Fulham lahko uprizoril popoln preobrat, Ruben Loftus-Cheek je sam prišel pred Huga Llorisa, vendar mu je Francoz strel ubranil.

Statistika tekme Tottenham - Fulham.
Statistika tekme Tottenham - Fulham. FOTO: Sofascore.com

Izidi, Premier League:
Tottenham - Fulham 1:1 (1:0)
Kane 25.; Cavaleiro 74.

Manchester City ‒ Brighton & Hove Albion 1:0 (1:0)
Foden 44.
Raheem Sterling je v 90. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Wolverhampton Wanderers ‒ Everton 1:2 (1:1)
Neves 14.;  Iwobi 6., Keane 77.

Burnley ‒ Manchester United 0:1 (0:0)
Pogba 71.

Sheffield United ‒ Newcastle United 1:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.