Nogomet

Foden z zmagovitim golom za City vsaj malce zabrisal spomin na škandal

Birmingham, 21. 09. 2020 23.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uvodno ponedeljkovo tekmo drugega kroga angleške Premier League je dobila Aston Villa, ki je z golom Ezrija Konse v 63. minuti doma strla odpor deseterice Sheffield Uniteda, John Lundstram pa je v prvem polčasu za nameček tudi zapravil enajstmetrovko za United (1:0). Nedaleč stran od Birminghama je svojo uvodno preizkušnjo nove sezone proti Wolverhampton Wanderersom dobil podprvak Manchester City (3:1).

Foden (v sredini) proslavlja z Gabrielom Jesusom (št. 9) in rojakom Raheemom Sterlingom (št. 7) na obračunu v Wolverhamptonu.
Foden (v sredini) proslavlja z Gabrielom Jesusom (št. 9) in rojakom Raheemom Sterlingom (št. 7) na obračunu v Wolverhamptonu. FOTO: AP

Manchester City je z golom Phila Fodena slavil na gostovanju pri Wolverhampton Wanderersih, ki so v minulih mesecih znali zagreniti življenje marsikateremu močnejšemu tekmecu. A Foden je le dobrih deset minut po vodilnem zadetku z enajstih metrov, pod katerega se je podpisal najboljši igralec minule sezone Kevin de Bruyne, nad katerim je bil prekršek tudi storjen, tudi sam zatresel mrežo "volkov" in v 32. minuti povišal že na 2:0.

Po lepi ekipni akciji in podaji rojaka Raheema Sterlinga na koncu Fodenu ni bilo težko zatresti mreže domačih. Ti so sicer odigrali veliko boljši drugi polčas in se z golom Raula Jimeneza v 78. minuti vrnili v igro za vsaj točko: Daniel Podence je preigral De Bruyneja in podal uporabno žogo v sredino, kjer mehiški strelec z močnim strelom z glavo ni grešil. Wanderersi so še bolj pritisnili v zaključku dvoboja, a je v peti minuti sodnikovega podaljška Gabriel Jesus po borbeni potezi De Bruyneja pokopal upe domačih s tretjim golom večera za City, ki se je svojim navijačem na uradni tekmi predstavil prvič po razočaranju na zaključnem turnirju minule sezone Lige prvakov v Lizboni. Tam je bil od "meščanov" boljši francoski Lyon (1:3).

Še posebej bo v naslednjih dneh v angleških medijih odmeval zadetek oziroma že sam nastop Fodena, velikega Cityjevega talenta, ki se je v minulem reprezentančnem "oknu" skupaj s someščanom Masonom Greenwoodom, sicer članom Manchester Uniteda, osramotil s kršenjem vseh mogočih (pred)koronskih pravil obnašanja v reprezentanci. Z rojakom, s katerim sta le nekaj ur prej vknjižila prvi nastop med člani, sta se namreč v hotelski sobi v Reykjaviku družila z dvema dekletoma in si prislužila suspenz, selektor Gareth Southgate pa se za zdaj še ni odločil, ali bo nanju računal že na oktobrskih preizkušnjah.

Izidi 2. kroga angleške Premier League:

Wolverhampton Wanderers ‒ Manchester City 1:3 (0:2)
Jimenez 78.; De Bruyne 20./11-m, Foden 32., Jesus 90.

Aston Villa ‒ Sheffield United 1:0 (0:0)
Konsa 63.
RK: Egan 12./Sheffield United
John Lundstram (Sheffield United) je v 34. minuti zapravil enajstmetrovko.

- že odigrano:
Everton ‒ West Bromwich Albion 5:2
Leeds United ‒ Fulham 4:3
Manchester United ‒ Crystal Palace 1:3
Arsenal ‒ West Ham United 2:1
Southampton ‒ Tottenham 2:5
Newcastle United ‒ Brighton & Hove Albion 0:3
Chelsea ‒ Liverpool 0:2
Leicester City ‒ Burnley 4:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.