Nogomet

Guardiola sarkastično o zmagi nad Spursi: Zdaj sem pa genij

Manchester, 21. 04. 2019 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester City se je z zmago nad Tottenhamom, le nekaj dni po bolečem izpadu proti londonskemu tekmecu v četrtfinalu Lige prvakov, vrnil na vrh lestvice Premier League (1 : 0). Prvi gol med otoško elito je zabil talentirani najstnik Phil Foden, po tekmi pa se je trener domačih Josep Guardiola lotil kritikov, ki jih po dramatičnem razpletu v Ligi prvakov ni manjkalo.

Guardiola in Sergio Agüero (oba na fotografiji) med zadnjo ligaško tekmo s Tottenhamom.
Guardiola in Sergio Agüero (oba na fotografiji) med zadnjo ligaško tekmo s Tottenhamom. FOTO: AP

"Zdaj sem pa genij, ker je zabil gol, kaj?" je o zadetku Phila Fodna, 18-letnega vezista, ki je po petih minutah za edini gol na tekmi izkoristil podajo Sergia Agüera, sarkastično dejal Josep Guardiola.

"Kako dober je trener ... Ko pa sem v Londonu v igro poslal (Fabiana) Delpha, sem bil katastrofalen, ne? Tako je. Vsakič, ko izgubimo, me sprašujete, če bom spremenil slog igre, če si želim spremeniti to in ono. Vedno čakate na poraz, da bi sodili o meni. Češ: 'Ali bo Pep še vedno verjel v to, kar počne, in ne bo zamenjal sloga igre?' Saj vem," je dodal. 

TEKMA

Katalonec je sicer že pred časom zatrdil, da Foden, ki je tudi že zadel v Ligi prvakov, ne bo odšel na posojo in da ga bo ves čas njegovega treniranja Manchester Cityja držal tesno ob sebi.

'Zelo mu zaupam'
"Phil je neverjeten igralec. Potrebovali smo njegovo sposobnost visokega pritiska in ima to kakovost, da pride v kazenski prostor in vsakič, ko igra, zabije gol ali ima priložnosti za to. Sposoben je igrati na majhnem prostoru. To je zanj neverjetna izkušnja in zelo mu zaupam," je nadaljeval Guardiola.

Zmaga nad Tottenhamom je bila sicer krvavo prigarana, saj je vratar Ederson Moraes večkrat rešil domači City, ki je v prvem polčasu zapravil kar nekaj priložnosti za višje vodstvo. Ekipi sta se pomerili že tretjič v zadnjih desetih dneh, njuna četrtfinalna obračuna v Ligi prvakov sta bila sploh nepozabna, še posebej povratna tekma na Etihadu, kjer so sinje modri že proslavljali gol Raheema Sterlinga, ki bi pomenil napredovanje v polfinale, a so ga sodniki po ogledu posnetkov VAR razveljavili.

V svojih igralskih časih tega ne bi bil sposoben
"Zadnja dneva sta bila za nas res naporna. Danes bi lahko izgubili Premier League. Po sredi je bilo res naporno. Kot nogometaš sam ne bi mogel storiti tega, kar so danes storili moji igralci. Naslov je še vedno v naših rokah," je bil zadovoljen katalonski trener, ki je zaradi nove poškodbe mišice izgubil pomembnega vezista Kevina de Bruyneja, a na novinarski konferenci še ni znal potrditi, če je za Belgijca sezona že končana.

Tudi Tottenham do konca sezone še zdaleč ni brez skrbi, poškodovan je prvi strelec Harry Kane, ki pa ga zaenkrat navdušujoče "nadomešča" južnokorejski as Son Heung-min. Tudi tokrat je Azijec povzročal celo kopico težav Cityjevi obrambi, ki ji je na prejšnjih dveh tekmah zabil kar tri gole, a ga je tokrat vsaj enkrat izvrstno ustavil vratar Ederson.

Pochettino: Vse je še v naših rokah
Pozornost Spursov se počasi že obrača proti prvi od dveh tekem polfinala Lige prvakov z Ajaxom, a na njihovo smolo je sobotni poraz še dodatno zakuhal boj za tretje oziroma četrto mesto, ki v prihodnji sezoni avtomatično prinašata igranje v skupinskem delu. Londončani so se večji del sezone zdeli nedotakljivi, a so jih konkurenti predvsem po zaslugi slabih predstav na gostujočih tekmah že povsem ujeli. Že torkova domača tekma z Brighton & Hove Albionom je ena takšnih, ki jo morajo Mauricio Pochettino in varovanci nujno dobiti.

"Uvrstitev med prve štiri in v Ligo prvakov v naslednji sezoni je v naših rokah," je pred novinarskimi mikrofoni po zadnji tekmi v Manchestru miril Pochettino. "Naslednji tekmi bosta odločilni, proti Brightonu in West Hamu. Seveda pa sem danes razočaran nad rezultatom, a predstava je bila dobra, glede na videno mislim, da smo si zaslužili remi, a v nogometu včasih ne dobiš tistega, kar si zaslužiš," je še dodal Argentinec.

"Vedno je težko dominirati proti Manchester Cityju. Moraš imeti neverjetno kakovost, a mislim, da je bil naš način igre zelo dober. Uspeli smo se povezati in ustvariti veliko priložnosti, čeprav je to proti Manchester Cityju težko storiti in razočaran sem nad rezultatom, toda čestitke Man. Cityju. Nedosojena enajstmetrovka Kyla Walkerja in uporaba VAR? Sprejmem predstavo sodnika. Interpretacijo, sposobnost odločanja ... Seveda to sprejmem. Sprejmem več od sodnika kot od VAR."

POSTAVI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
21. 04. 2019 17.44
+1
Škoda. Sem navijal za Spurse.
cripstoned
21. 04. 2019 17.16
+2
tako city kot pep....za oba velja nekaj....oba sta precenjena in o ligi prvakov lahko samo sanjajo...
Hellsrael
21. 04. 2019 14.54
-1
MKII
21. 04. 2019 11.50
+2
G-VAR-diola, vse kar rabimo je, da vas ManUtd NAMAHA 👍🤣
resnicaosvobaja
21. 04. 2019 11.48
+0
Preseneča me, da se Pep zmeraj bolj odziva na kritike .
resnicaosvobaja
21. 04. 2019 11.47
+0
Preseneča me, da se Guardiola zmeraj bolj odziva na kritike .
Anticripstoned
21. 04. 2019 11.09
+9
Crreal = zapiramvamusta = cripstoned
Pa kaj
21. 04. 2019 09.53
+0
s tem denarjem, kot ga ti zapraviš vsako leto za okrepitve, bi moral biti prvak že januarja..tko, da si daleč od genija
random15
21. 04. 2019 10.22
+27
Povej mi eno zvezdo ki jo je pep kupil tako kot recimo psg, pa tudi barcelona (recimo 130 miljonov coutinho in dembele) . Njegov najdrazji nakup je 80 miljonov € in nikoli ni kupoval zvezde ampak zmeraj talentirane igralce in jih pretvoril v zvezde
mity79
21. 04. 2019 10.57
+13
cripstoned
21. 04. 2019 16.38
-1
random15...njegov najdrazji nakup je 80milijonov eur...ampak dejstvo je da je teh nakupov za toliko denarja bilo najvec...walker, mendy, delph, mahrez, sterling, gabriel, sane....ima ssale kar prav...
Lessihinav?ek
21. 04. 2019 09.43
-35
Guardiolo čim prej za feakalonio poslat da bo lahko varcelono treniral.tam mu je mesto.naj gre ven iz citiya,ker bo uničil kariero vrhunskim igralcem,kot je sane,gabriel,de bruyne.....
Kolosej6
21. 04. 2019 10.06
+17
Vsi vemo kaj je blo ko je pep vodil barcelono...
Maxx365
21. 04. 2019 10.45
+11
hahaha Crreal, na takšne nebuloze kot jih trosiš po portalu, se ti lahko človek samo nasmeji
prava resni.ca
21. 04. 2019 10.52
+0