Nogomet

Mestni derbi za pozabo, Everton presenetil Chelsea

Manchester, 12. 12. 2020 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V težko pričakovanem derbiju 12. kroga Premier League smo spremljali eno najslabših tekem sezone. Manchester United in Manchester City sta se razšla brez zadetkov, predvsem v drugem polčasu pa je delovalo, kot da bi bili moštvi že pred začetkom tekme dogovorjeni za remi. O tem, kako (ne)zanimivo tekmo smo spremljali, veliko pove podatek, da sta ekipi v okvir nasprotnika zmogli po le dva strela. Bruno Fernandes je bil edini, ki mu je to uspelo v drugem delu. Kasneje je Everton doma presenetil Chelsea, bilo je 1:0.

Paul Pogba in Ferran Torres na derbiju United - City.
Paul Pogba in Ferran Torres na derbiju United - City. FOTO: AP

V prvem polčasu je najlepšo priložnost zapravil Riyad Mahrez, ki je bil po asistenci Kevina De Bruyna sam pred vrati Davida de Gee, a je španski vratar odlično zaprl vse poti do mreže domačih, tako da se mreža ni zatresla. V drugem delu je bil še najbolj aktiven Bruno Fernandes, ki je tik pred koncem dvakrat streljal. Prvič naravnost v Edersona, ki je žogo brez težav ujel. Drugič pa za nekaj metrov mimo desne Cityjeve vratnice. To je bilo tudi vse, kar je tokrat ponudil težko pričakovani Manchester derbi.

Veliko pove tudi dejstvo, da sta se tako Ole Gunnar Solskjaer kot Pep Guardiola odločila zgolj za eno zamenjavo. Pri domačih je Masona Greenwooda nadomestil Anthony Martial, pri gostih pa je namesto Mahreza vstopil Ferran Torres. Svoje je o tekmi na koncu "povedal" tudi glavni sodnik Chris Kavanagh, ki je srečanje podaljšal za zgolj dve minuti.

"Najbolj pomembno je, da nismo prejeli zadetka. Ustvarili smo si dovolj priložnosti, da bi lahko tekmo dobili, a na koncu nam to ni uspelo. Obe ekipi si zaslužita spoštovanje, za kar sta prikazali danes," je po tekmi dejal strateg gostov Guardiola, ki je dodal, da je od svojih varovancev pričakoval zgolj nekoliko več zbranosti v zaključkih.

Statistika derbija Manchester United – Manchester City
Statistika derbija Manchester United – Manchester City FOTO: Sofascore.com

V večernem terminu je Everton, ki je po odličnem začetku popustil, gostil Chelsea, ki je bil pred tem v zelo dobri formi. A tokrat so se veselile karamele, edini zadetek na tekmi je že v 22. minuti po realizirani enajstmetrovki dosegel Gylfi Sigurdsson. Za Islandca je bil to 62. zadetek v Premier League, s katerim se je izenačil z legendami, kot sta Yaya Toure in David Beckham. Londončani so s porazom zapravili možnost, da bi vsaj do nedelje skočili na prvo mesto in tako ostajajo tretji, medtem ko je Everton sedmi, a ima enako število točk kot peti West Ham United. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 12. december, izidi:

Wolverhampton – Aston Villa 0:1 (0:0)
EL-Ghazi 90. (11-m)

Newcastle United – West Bromwich Albion 2:1 (1:0) 
Almiron 1., Gayle 82.; Furlong 50.

Manchester United – Manchester City 0:0 (0:0) 

Everton –Chelsea 1:0 (1:0) 
Siggurdson (11-m.) 22.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Admin je kekec2
12. 12. 2020 20.48
+0
Cisto prodana tekma.prav videlo se je da nobena ekipa noce dat gola.ce bi bil penal v47 min bi vrjetno rashford kozlal.si je grozno oddahnil ko je piskal ofsajd.
Kollerik
12. 12. 2020 20.37
+1
Nikoli ne bomo izvedeli, koliko takšnih tekem je v resnici prodanih.
slo_veter
12. 12. 2020 20.35
-5
pa ste sploh gledali tekmo ??? jaz sem jo in res, da se je vse dogajalo na sredini, A je bilo vloženo zelo veliko energije zelo dimnamično vse skupaj in gledljivo. Daleč od slabe. Ni bilo golov, ker ekipi sta prišli z idejo da ne izgubita in posledično je bilo premalo "napadalcev" v 16 metrskem prostoru. Drugače pa priporočam ogled, da se lahko pošteno komentria.
mferk1
12. 12. 2020 20.53
+1
oćitno ne znaš gledat lol. Jaz sem ob polčasu nehal gledat
samomojemnenje
12. 12. 2020 20.54
+1
samomojemnenje
12. 12. 2020 20.35
+5
Ena od najbolj dolgočasnih tekem, kar sem jih gledal zadnja leta. Kot bi se dogovorili, da bo 0:0. Nobene borbe, brez žara. Stran vržen čas za ogled te tekme.