Nogomet

Noro in nepozabno: Man. United zabil devet golov Southamptonu

Manchester, Wolverhampton, 02. 02. 2021 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Manchester United se je z neverjetno domačo zmago nad Southamptonom, bilo je kar 9:0, na vrhu lestvice Premier League izenačil z mestnim tekmecem Manchester Cityjem. Že prej je Wolverhampton z 2:1 na svoji zelenici ugnal Arsenal, ki je tako kot Southampton tekmo sklenil z dvema izključenima nogometašema.

Proslavljanje Freda (drugi z leve) in soigralcev na Old Traffordu.
Proslavljanje Freda (drugi z leve) in soigralcev na Old Traffordu. FOTO: AP

Manchester United je z zmago 9:0 nad Southamptonom izenačil rekord Premier League in se z dvema tekmama več na prvem mestu v Premier League izenačil z mestnim tekmecem Manchester Cityjem. Gostje so sicer skoraj vso tekmo odigrali z igralcem manj na zelenici, potem ko je bil na prvi tekmi, ki jo je v karieri v Premier League začel od prve minute, izključen Alexandre Jankewitz. Ta je zaradi starta s podplatom nad Scottom McTominayem že v drugi minuti dobil direkten rdeči karton.

Po nekaj več kot četrt ure igre so "vragi" proti "svetnikom" prvič izkoristili številčno prednost, kar je bila zgolj napoved še kako peklenskega nadaljevanja. Aaron Wan-Bissaka je za 1:0 izkoristil predložek Luka Shawa in z oddaljenejše vratnice pospravil žogo v mrežo, varovanci Oleja Gunnarja Solskjaerja pa so vodstvo podvojili v enem naslednjih napadov, ko je Marcus Rashford mimo nemočnega vratarja Alexa McCarthyja preusmeril podajo Masona Greenwooda.

Statistika tekme Manchester United - Southampton.
Statistika tekme Manchester United - Southampton. FOTO: Sofascore.com

Tretji gol Uniteda je bil delo gostov, saj je Jan Bednarek v lastno mrežo v 34. minuti preusmeril oster predložek Rashforda. Popolno prevlado domačinov je še pred polčasom kronal tudi Edinson Cavani za 4:0. Reči so se za goste z južne obale še poslabšale, ko je rezervist Anthony Martial v 69. minuti zadel za 5:0, McTominay pa je že čez nekaj sekund poskrbel za "teniških" 6:0. Nato je bil izključen še Bednarek, ki je v zaključku tekme v kazenskem prodoru za enajstmetrovko spotaknil Martiala in si prislužil izključitev, zanesljivo pa je strel z bele pike izkoristil Bruno Fernandes. Končni izid sta postavila Martial in Daniel James, ki je zadel v drugi minuti sodnikovega podaljška. Medtem, ko se je United na vrhu lestvice izenačil s Cityjem, je poklapana ekipa avstrijskega trenerja Ralpha Hasenhüttla, ki je v tej sezoni sicer že nekajkrat navdušila in denimo premagala tudi Liverpool, ostala enajsta. 

Statistika Bruna Fernandesa, najbolje ocenjenega igralca po izračunih Sofascore.com na tekmi Manchester United - Wolverhampton.
Statistika Bruna Fernandesa, najbolje ocenjenega igralca po izračunih Sofascore.com na tekmi Manchester United - Wolverhampton. FOTO: Sofascore.com

Wolvesi po preobratu prek Arsenala, Luiz in Leno izključena
David Luiz in Bernd Leno sta bila izključena na gostovanju Arsenala pri Wolverhampton Wanderersih, potem ko so "topničarji" sicer povedli na stadionu Molineux, kjer je mrežo "volkov" po okoli pol ure igre zatresel Nicolas Pepe. Francoz, ki še vedno ni upravičil rekordne naložbe Londončanov, se je izkazal z odličnim samostojnim prodorom, ki je vključeval preigravanje med nogama na robu kazenskega prostora ter natančen strel za 1:0.

Po branilcu Davidu Luizu je bil v drugem polčasu tekme med Wolverhamptonom in Arsenalom pri "topničarjih" izključen še vratar Bernd Leno (skrajno levo).
Po branilcu Davidu Luizu je bil v drugem polčasu tekme med Wolverhamptonom in Arsenalom pri "topničarjih" izključen še vratar Bernd Leno (skrajno levo). FOTO: AP

A tik pred polčasom so se reči za "topničarje" naglo zapletle, saj je v sodnikovem dodatku igralnega časa neposreden rdeči karton prejel brazilski branilec Luiz, ki je kot zadnji branilec ustavil Williana Joseja v kazenskem prostoru. Zanesljivi izvajalec strela z bele pike je bil Ruben Neves, domači pa so številčno premoč kronali že v enem prvih napadov drugega polčasa, ko je izkušeni Joao Moutinho z okoli 30 metrov mojstrsko premagal nemočnega Bernda Lena. Da je bil večer še bolj klavrn za vratarja in njegove delodajalce, je v 72. minuti poskrbel kar Nemec sam, ko je z roko posredoval izven svojega kazenskega prostora in tudi sam dobil direkten rdeči karton. Arsenal je po novem porazu ostal na desetem mestu na lestvici in je vedno dlje od "obljubljene dežele", ki jo v Premier League predstavljajo prva štiri mesta. Ta seveda prinašajo igranje v skupinskem delu Lige prvakov, vedno bližje pa so severnim Londončanom tudi Wolvesi, ki imajo po precej povprečnem začetku sezone (za lastne visoke standarde iz zadnjih sezon) pet točk manj na 13. mestu.

Statistika tekme Wolverhampton Wanderers - Arsenal.
Statistika tekme Wolverhampton Wanderers - Arsenal. FOTO: Sofascore.com

Povsem pri dnu lestvice tudi po tem krogu ostaja Sheffield United, a je ekipa, ki je tako blestela po povratku med elito, v tej sezoni pa zapadla v hudo krizo, spet zmagala. Tokrat so varovanci Chrisa Wilderja premagali neposredne konkurente v boju za obstanek, West Bromwich Albion (2:1), ki mu zamenjava splitskega trenerja Slavena Bilića skupaj s prihodom "mojstra obstankov", nekdanjega angleškega selektorja Sama Allardycea, zaenkrat ni prinesla veliko veselja. Sheffield je prvo zmago zabeležil sredi prejšnjega meseca proti Newcastle Unitedu, nato na Old Traffordu šokiral Manchester United, po tesnem porazu z vodilnim Manchester Cityjem pa je zdaj "skalpiral" še nekdanji klub Roberta Korena in Boštjana Cesarja. West Brom je na polčas v Sheffieldu sicer odšel s prednostjo 1:0, v 41. minuti je zadel Matt Phillips, nato pa sta tekmo na glavo v 56. in 73. minuti obrnila Jayden Bogle in Billy Sharp. Rdeče-beli zdaj le še za točko zaostajajo za WBA in tri za Fulhamom, ki pa ima na 18. mestu tudi dve tekmi manj. A tudi 18. mesto seveda ob koncu sezone ne prinaša obstanka, ta se zdi še vedno zelo težko dosegljiv, saj ima Brighton & Hove Albion na tako želenem 17. mestu 21 točk in tudi tekmo manj od Sheffielda in WBA oziroma tekmo več od Fulhama.

Koronavirus pasica november

Izidi 22. kroga Premier League:

Manchester United ‒ Southampton 9:0 (4:0)
Wan-Bissaka 18., Rashford 25., Bednarek 34./avt., Cavani 39., Martial 69., 90., McTominay 71., Fernandes 87./11-m, James 90.
RK: Jankewitz 2., Bednarek 86./oba Southampton

Wolverhampton Wanderers ‒ Arsenal 2:1 (1:1)
Neves 45./11-m, Moutinho 49.; Pepe 32.
RK: Luiz 45., Leno 72./oba Arsenal

Newcastle United ‒ Crystal Palace 1:2
Sheffield United ‒ West Bromwich Albion 2:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
03. 02. 2021 13.32
+1
To pomeni da so zadnjič igrali slabo tekmo včeraj pač fenomenalno..tudi Southampton ni slab...konec koncev so zmagali tudi Liverpool in so na lestvici visoko...z 2 več so pa igrali samo na koncu
drimtim
03. 02. 2021 13.14
+0
Res dosežek napolniti mrežo ekipi z dvema izključenima,prejšnje kolo pa poraz proti zadnjemu.
Brgolino
03. 02. 2021 11.34
+1