Nogomet

'Vragi' pred očmi Fergusona kot v starih časih: United razbil Chelsea

Newcastle upon Tyne, Manchester, 11. 08. 2019 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Chelsea je pred tekmo evropskega superpokala v Istanbulu izvrstno začel z gostovanjem pri Manchester Unitedu, a Londončani niso zadeli, nato pa je Frank Lampard z varovanci na svoji prvi ligaški tekmi kot trener modrih videl popoln razpad sistema ‒ "rdeči vragi" so zmagali kar s 4:0. Pierre-Emerick Aubameyang je odločil prvo nedeljsko tekmo in prinesel zmago Arsenalu na gostovanju pri Newcastle Unitedu (1:0).

Rashford (na fotografiji) je načel mrežo Chelseaja z uspešno izvedenim strelom z bele točke.
Rashford (na fotografiji) je načel mrežo Chelseaja z uspešno izvedenim strelom z bele točke. FOTO: AP
Tekmo evropskega superpokala med Liverpoolom in Chelseajem si boste lahko na Kanalu A in VOYO ogledali v sredo ob 20.40 naprej.

Pred očmi Sira Alexa Fergusona, dolgoletni trener Manchester Uniteda je po lanski operaciji spet poln energije in bo očitno ostal reden gost častne tribune na Old Traffordu, je Marcus Rashford na prvi ligaški preizkušnji nove sezone Chelseaju zabil dva gola, med strelce pa sta se vpisala še napadalec Anthony Martial in novinec Daniel James, ki je po prestopu iz Swansea Cityja dobil prvo priložnost v Premier League. V vrstah domačih, ki so tako močno pokvarili debi novinca na Chelseajevi klopi Franka Lamparda, je Ole Gunnar Solskjaer navijačem na Old Traffordu prvič predstavil tudi Aarona Wana-Bissako in najdražjega branilca v nogometni zgodovini Harryja Maguireja, medtem ko je stari znanec "Gledališča sanj" Lampard na klopi do drugega polčasa pustil Christiana Pulišića, v prvo postavo pa je uvrstil obetavnega Masona Mounta.

TEKMA

Modri so obračun sicer začeli veliko bolje od domačinov, a so bili njihovi zaključki vedno znova plen razpoloženega vratarja Davida de Gee, nato pa je United nenadoma povedel, ko je sodnik Anthony Taylor pustil prednost po prekršku Jorginha, akcija pa se je nadaljevala s prodorom Rashforda, ki ga je s prekrškom ustavil Chelseajev povratnik Kurt Zouma. Po kratkem posvetovanju z VAR-sobo je Taylor potrdil svojo odločitev, Rashford pa je zanesljivo zadel za 1:0. Po tem je United prevzel pobudo, a je bil Chelsea bližje zadetku, potem ko je Emerson Palmieri s silovitim strelom zatresel prečko De Gee.

Lampard je v 58. minuti po izenačenje krenil tudi s svežim Pulišićem, ki je prinesel nekaj napredka v Chelseajevi igri, toda obramba ni bila dorasla hitronogim Solskjaerjevim varovancem, ki so v 65. minuti klonili po bliskovitem protinapadu: Maguire je osvojil žogo na robu svojega kazenskega prostora in zaposlil Rashforda, ta pa Jesseja Lingarda, ki je našel Andreasa Pereiro, slednji pa z idealno podajo Martiala, ki mu samemu pred vrati ni bilo težko zadeti. Še lepša podaja je že v naslednjem napadu uspela Paulu Pogbaju ‒ kritizirani Francoz, ki kljub koketiranju z Real Madridom in Juventusom do nadaljnjega ostaja v rdečem dresu, je s svoje polovice prek Chelseajeve zadnje vrste v ogenj poslal Rashforda, ki je mirno matiral Kepo Arrizabalago. Rezervist James je s prvencem v Premier League zablestel v 82. minuti, ko ga je po še enem dobro izvedenem protinapadu Uniteda zaposlil Pogba.

Aubameyang (na fotografiji) je bil skupaj z Liverpoolovima Mohamedom Salahom in Sadiem Manejem prvi strelec minule sezone.
Aubameyang (na fotografiji) je bil skupaj z Liverpoolovima Mohamedom Salahom in Sadiem Manejem prvi strelec minule sezone. FOTO: AP

Aubameyang zadel za zmago 'topničarjev'
Po tem, ko je bilo ogrevanje na obračun Newcastle Uniteda in Arsenala povsem v znamenju odsotnosti Mesuta Özila in Seada Kolašinca, ki sta zaradi varnosti ostala v Londonu, so njuni soigralci na stadionu St James' Park prevladovali v prvem polčasu, v katerem pa si niso pripravili veliko priložnosti. Henrik Mhitarjan je imel v 19. minuti najlepšo, toda ustrelil prek vrat, ko ga je tudi z nekaj sreče pred vrati samega našel Nacho Monreal. Newcastlov novinec Joelinton je na svoji prvi tekmi v Premier League šest minut kasneje močno zagrozil z vodilnim zadetkom in po preigravanju kopice Arsenalovih nogometašev meril preblizu Berndu Lenu. "Debitiral" je sicer tudi trener Uniteda Steve Bruce, ki je pred sezono prevzel klub iz svojega domačega mesta ter na vroči klopi nasledil priljubljenega Španca Rafaela Beniteza.

TEKMA

Najboljši strelec minule sezone Premier League Pierre-Emerick Aubameyang ‒naslov si je Gabonec razdelil še z dvema Afričanoma, članoma Liverpoola Mohamedom Salahom ter Sadiem Manejem ‒, je nato le uspel zatresti mrežo "srak" v 58. minuti, ko je sprejel predložek Ainsleyja Maitlanda-Nilesa in elegantno "lobal" vratarja Martina Dubravko. Arsenalov rekorder Nicolas Pepe, ki je iz Lilla v London prišel za več kot 76 milijonov evrov, je v igro vstopil v 71. minuti, prvič pa je otoško zelenico na ligaški tekmi okusil tudi španski reprezentant Dani Ceballos, ki je nekaj minut prej zamenjal Josepha Willocka.

Izidi 1. kroga Premier League:

Manchester United ‒ Chelsea 4:0 (1:0)
Rashford 18./11-m, 67., Martial 65., James 81.

POSTAVI

Newcastle United ‒ Arsenal 0:1 (0:0)
Aubameyang 58.

POSTAVI

PARI

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Richy1260
12. 08. 2019 14.21
+1
United s tako igro ne bo med top 4...Chelsea sploh ni igral slabo,poleg dveh stativ in ene prečke preveč na lahko izgubljenih žog in rezultat je tu
timotej debeljak
11. 08. 2019 21.03
+7
Lepa zmaga. Upam dav slo tko naprej. Treba se par stvari popravt. Pa bo.
SAF1
11. 08. 2019 19.45
+15
YES to mi deli, samo upam da to ni začetna sreča in mufc bo zelo hud nasprotnik to sezono.
Richy1260
12. 08. 2019 14.22
-2
Proti Liverpoolu in Man. City-ju bodo kanon futer
SAF1
12. 08. 2019 14.52
+1
Lahko da bo kako si napisal, lahko pa si daleč od tega kar si napisal.
Debely
11. 08. 2019 19.27
-6
V sredo bo pa fat Frank pokasiral še porcijo od Kloppota.
Rikša
15. 08. 2019 19.26
kebbab
11. 08. 2019 18.31
-13
GO GO GUNNERS!!! 💗